14 Mayıs 2020 Perşembe

Orta sahada Lemina / Melo / Fleurquin 3'lüsü fazlasıyla sert ve iyi


GalaStat (@galastat) hesabı açıldı. Oluşumunun ilk adımlarından itibaren benim de içinde olduğum, çok sevdiğim ve inandığım arkadaşlarımın büyüteceği bir hesap bu. Farklı içerikler olacak, özellikle de nostalji tarafında. İlk paylaşım da, 2000 sonrası adına kiralık transferlerden çıkarılan ilk 11 oldu. Bazı isimler üzerinden yine konuşacağız. Özellikle de stoper konusunda el kol biraz bağlandı. Luyindama olmalı mıydı üzerinden haklı bir soru ister istemez gelecek.

Luyindama, zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralanmıştı. Bir yandan kiralık gibi değildi, diğer yandan da kiralıktı. Kadroda olabilse de ilk taraf düşünüldü ve kiralık gibi değil diye baktık. Haliyle de Semih Kaya'yı oraya yazdık. Zaten 3. bir alternatif de yok. Bence de, Semih Kaya'nın kiralık dönemi burada olmayı hak etmiyor. Zaten toplayınca 3-4 maçta ancak oynadı, onlar da genellikle kupada. Yapacak bir şey yok işte, bazı isimler zorunluluktan kadroda.

Mondragon'u tartışmayız bile. 2001 / 2002 sezonunda kiralık olarak takıma katılmıştı ve kazanılan şampiyonluğun pay sahiplerindendi. Perez de aynı şekilde. Sağ bekte onu da tartışmam, keşke daha uzun kalabilseydi. Stoperde pek seçeneğimiz olmadığını söylemiştim. Gerçi seçeneğimiz olsa da Denayer bu kadroda yer alacaktı. 2 dönem kiralık olarak forma giydi ve 2'sinde de oldukça iyiydi, unutulmazlar arasına girdi. Sol bekte ise farklı seçenekler olsa da, Nagatomo bana göre en iyisiydi. 

Formasyon 4-3-3 olduğu için, futbolcuları da bu formasyona göre bulmak durumundayız. Sergen Yalçın'ın da 2001 / 2002 sezonu performansıyla kadroda olabileceğini düşünüyorum. Orta sahada yer alabilirdi ama istikrar noktasında Fleurquin daha net ön plana çıktı gibi. Kanata ise atamadık, yoksa Giovani Dos Santos'a oranla daha fazla hak ediyordu. Kiralık konusunda yazılabilecek çok isim olsa da, bazı pozisyonlarda seçenek az olabiliyor.

Orta sahada Lemina / Melo / Fleurquin 3'lüsü fazlasıyla sert ve iyi. 3 isim de oyunun 2 tarafında katkı verebilir. Seri'yi düşünmedik mesela, istikrar daha ön plandaydı. Hücuma bakınca da sol kanat haliyle Onyekuru'nun, tartışması bile yok. Forvete de Umut Bulut'u düşündük, ilk geldiği sezon kiralıktı ve iyi iş çıkardı. Forvet konusunda özellikle yabancı tarafında iddialı isimler olsa da, kiralık tarafı seçenek az. Hatta tek bile diyebiliriz.

4 yorum:

  1. Denayer büyük Galatasaraylıdır. Adamin her sene bizim için yapmadığı fedakarlık kalmazdı. Lyon'da da iyi gidiyor galiba.

    YanıtlaSil
  2. Santos un en iyi kiralık olarak listede olması ilginç. Takıma harhangi bir katkısını yada fark yarattığı harhangi bir maçı hatırlamıyorum. Bal yapmayan arı gibiydi. Koşup dururdu sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim yok başka, bu formasyona mecburiyet. Yoksa katılıyorum, bence de bal yapmayan arı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir