11 Mayıs 2020 Pazartesi

Sneijder'i transfer ediyorsunuz, aynı dönem içinde gelen Drogba ise onu gölgeliyor


Galatasaray tarihinin en heyecanlı ara transfer dönemlerinden biri diyebiliriz. Hatta abartmış olmayalım ve en iyisi diyelim. Aynı dönem içinde Sneijder ve Drogba gibi 2 yıldız transferinden bahsediyorum. Galatasaray tarihinde birçok yıldız futbolcu transferi gerçekleşti. Hatta son gelen de Falcao oldu. Tüm yaz onu konuştuk ve son güne kadar bekledik. Uzun ve zorlu bir süreçti. Bence başarılı da olduk. Sonuçta 0 bonservisle koparmayı bildik.

Ünal Aysal'ın "Sneijder" ismini zikretmesi, Inter Başkanı ile yapmış olduğu görüşme ve "müspet" söylemiyle başlayan bir süreç bu. Fatih Hoca'nın o ara transferdeki "10 numara" özellikli futbolcu beklentisi biraz daha farklıydı. 4-4-2 oynuyorduk ve biraz daha kanat özelliği aradı. Hocanın listesinde de bunu görüyorduk. Sneijder o dönem 28 yaşındaydı, mutlaka ona da olumlu baktı. İstemiyordu gibi bir düşünceye katılmıyorum. Tarz olarak öncelik daha farklı olabilir.

Melo öncesi de Cambiasso isteği vardı mesela. Sonrasında Melo kiralandı. Sneijder öncesi de Kaka, Tadic gibi isimler konuşuldu. Yine de, Sneijder gibi bir futbolcu ihtimal dahilinde olunca bunun üzerine gidiyorsunuz. Biz de öyle yaptık ve 7.5 milyon avro gibi bir bonservise bu transfer bitti. Amrabat'tan ucuz bonservisi, öyle düşünün. Kimlere ne paralar verildi. Sneijder'in şartları o dönem için makul geliyordu. 

Drogba ise bir fırsat transferi niteliğindeydi. Bu transfer için Fatih Hoca daha istekliydi mesela. Drogba gibi bir ismin Dünya markası olmasını geçtim, oyun yapısına da direkt olarak uyacaktı. O dönem Çin'deki kulübüyle mali sorunlar yaşamış ve sözleşmesini fesih etmişti. Aslında Galatasaray'ın arayışı stoper üzerineydi ve Chedjou ile anlaşılmıştı. Sadece 1 yabancı hakkı olduğundan ya stoper, ya da forvet alınacaktı.

Fatih Hoca'nın "gerekirse ben stoper oynarım, bana Drogba'yı alın" dediği söylenir. Böyle olunca da hızlı bir operasyonla bu transfer gerçekleştirildi ve Drogba gibi bir marka takıma kazandırıldı. Şampiyonlar Ligi hesaplarında bu transfer anlatılırken, vitrine konmuştu. Sneijder'i alıyorsunuz ama aynı dönem içinde gelen Drogba onu gölgeliyor. Böyle bir transfer dönemi daha görebilir miyiz emin değilim. 2013 Ocak ayının heyecanı bambaşka seviyedeydi.

6 yorum:

  1. Başta Fatih hoca olmasıyla olmaması arasındaki fark 1 yıl sonraki yarıyıl transfer dönemiyle bile hemen ortaya çıkıyor :)

    YanıtlaSil
  2. Şampiyonlar ligi süksesi bence Drogba ile zirve yaptı Galatasaray'ın. Elbette Sneijder de önemli ama Drogba derken bile tüylerim hâlâ diken diken oluyor.

    YanıtlaSil
  3. o yaşında bi drogba transferi yine olur. ama o yaşda bi sneijder transferinin bir daha olması çok düşük bi ihtimal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder hamlesi bence de çok daha büyüktü ama Drogba daha çok konuşuldu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir