29 Mayıs 2020 Cuma

Sneijder'in Fatih Hoca'nin yardımcısı olabileceğini hiç düşünmüyorum


Sneijder'in Fatih Terim'in yardımcısı olma ihtimali benim de gözüme hoş geliyor. Galatasaray'ın gördüğü en büyük futbolcularından birinin teknik heyetin içinde olma ihtimali elbette güzel. Yine de ben bu duruma imkansız gözüyle bakmaktayım. Sneijder'in futbol konusuna o kadar da sıcak bakıp, çalışmadığını düşünüyorum. Farklı işlerle meşgul diye aklımda. Futbolculuğunun son döneminde olduğu gibi.

Fatih Hoca da yanında yüzde 100 uyum sağlayabileceği isimleri isteyecektir. Adı geçen Elmander ve Riera gibi isimler de böyle. Hocaya büyük saygı duyan ve uyum gösterebilecek isimler. Fatih Hoca'nın Sneijder ile olabilecek uyumunu bilemedim, bu konuda emin olamıyorum. Aralarındaki ilişki o kadar da sıcak değil gibi geliyor. Böyle bir ihtimal doğsa dahi, Fatih Hoca bunu düşünmez. Hakkı da var. Sonuçta onun ekibi.

Çıkan haberlere bakınca da 2. adam olacağı söyleniyor. Genellikle de dış basın kaynaklı haberler. Hasan Şaş ve beklenen Ümit Davala ayrılıkları biraz da Levent Şahin'in 2. adam olması üzerine. Geçmiş maçlarda yardımcı hocalardan birinin sırayla tribüne çıktığını görürdük. Fatih Hoca olmadığında da kulübede 1. adam olmanın sırası var gibiydi. Bu değişiyor, artık ipler Levent Şahin'de. Ligin 2. yarısındaki çıkışta da payının büyük olduğu söyleniyor.

Yeni yardımcılar da onun altında olur. Daha öncesinde de "pozisyon antrenörlüğü" konuşulsa da hamle yapılmamıştı. Şimdi buna geçiliyor gibi. Riera, Elmander, Ujfalusi, Selçuk İnan gibi isimler konuşuluyor. Belki başka isimler de bu listeye girebilir. Bu antrenörlerin, kendi pozisyondaki futbolcuları çalıştırması bekleniyor. Riera bekler ve kanatlar, Elmander forvetler, Ujfalusi stoperler, Selçuk İnan orta sahalar gibi.

İsimler de Fatih Hoca'nın 3. döneminde çalıştığı futbolcular. Çoğu isim futbolu bıraktı ve antrenörlük yapmaya başladı. Özellikle Riera bu konuda oldukça iddialı. Diğer isimlerden ise pek emin değilim. Onlar da mesela göze hoş geliyor, görmek istediğimiz isimler. Fatih Hoca'nın bu projesi de yeni değil, ertelenmişti. Şu an devreye girecek ve başarılı olacağına inanıyorum. Fatih Hoca, günümüz futbolunu yakından takip edip, her defasında ayak uydurmayı iyi biliyor. Bu sayede hala en iyisi o.

7 yorum:

  1. Anadolu takımında oynayan, kendini ispatlamış ve büyük takımların transfer listesinde olan genç, yerli bir futbolcu olsaydım, Galatasaraylı olsam da olmasam da şu teknik heyeti görünce kendi adıma heyecan duyardım. Türkiye'de kendini geliştirebileceğin muadili bir teknik heyet olduğunu (tüm saygımla) sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  2. kendi mevkiisindeki oyuncuları çalıştırma fikri bana çok saçma geliyor. mesela elmander falcao'yu nasıl çalıştıracak bi fikriniz var mi ? heralde elmander orta açacak falcao vuracak filan (!) elmander ancak böyle yardımcı olabilir falcao'ya. yoksa falcao ayarında bi oyuncu antrenman şeklini de çalışma metotlarını da yalayıp yutmuştur zaten. o adama ancak c.ronaldo filan ekstra bişey öğretip yardımcı olabilir. böyle elmander vs gibi isimleri altyapıya verebilirsin ancak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alakası var. Her teknik adamın, futbolcudan kariyeri daha büyük mü olmalı. Antrenörlük farklı iş. Şu yaptığın yorum maalesef kabul edilemez.

      Sil
    2. Şöyle diyeyim. Muslera'yı bugün Fadıl Koşutan çalıştırıyor. Muslera da Taffarel günlerinden daha öte bir gelişim içinde. Ayaklarını kullanır, topu oyuna sokma konusunda hızlanmaya başladı. Fadıl Koşutan'ın futbolculuk hayatını anlatır mısın bana?

      Sil
  3. Sneijder yönetime daha yakın olsa daha güzel olur gelse bile. Reklam ve dış ilişkilerdeki yüzümüz gibi olabilir belki.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir