6 Mayıs 2020 Çarşamba

Tepki doğdu çünkü, taraftar da Latovlevici'ye çok yüklendi


2017 - 2018 sezonu yaz transfer dönemi Galatasaray adına olabildiğince aktifti. Bugünün de temelini oluşturan, yüksek rakamlar harcanan ve iddialı isimleri konuştuğumuz bir transfer dönemiydi. Sol bek için de en baştan bu yana konuşulan isim Asamoah olmuştu. Geçen yaz döneminin Falcao hikayesi gibi. Geldi, gelmedi, geliyor, gelmiyor derken koca yazı bitirdik. Geleceğine de o kadar emindik ki, başka bir sol bek konuşmadık bile. Gelse farkı büyük olurdu, o da ayrı konu.

Juventus, Spinazzola'yı o dönem geri döndüremediği için Asamoah'ı kadrosunda tuttu ve Şampiyonlar Ligi listesinde yer verdi. O dönemin bizim adımıza şöyle bir ilginçliği var. Tüm Avrupa'da transfer Ağustos'un son günü biterken, Türkiye'de ise Eylül ayının ilk haftası da transfer yapılabiliyordu. O saatten sonra Avrupa'dan transfer yapmak zor olsa da, en azından günü kurtarmak adına şans vardı.

Günü de Latovlevici'yle kurtarmak istedik. Hatta Seleznyov'u da alıyorduk, orada da güzel bir hikaye var. Galatasaray, Karabükspor'la bu 2 futbolcu için anlaşmıştı. Bir yandan da yedek kaleci için yabancı düşünülüyordu ve Carrasso gündem olmuştu. Seleznyov mu Carrasso mu diye düşünürken karar Carrraso'dan yana verilmişti. Muslera'nın yedeği Eray İşçan'dı. Yerli de almak kolay değildi ve neden Carrasso diyemiyorum. Kendisi iyi de iş çıkardı.

Latovlevici, Galatasaray'a sakat gelmişti. Uzun bir sakatlıktı ama biz son dönemine denk geldik. Karabükspor'la hazırlık kampında oynadığı bir hazırlık maçında yüzüne darbe almış ve suratı neredeyse yer değiştirmişti. Kampı kaçırdı, koca Ağustos ayını boş geçti ve hazır değildi. Galatasaray da direkt katkı istiyor, iyileşir iyileşmez kendisini sahaya attık. İlginç bir maskesi vardı ve bundan çok rahatsızdı. Haliyle de kötü başladı ve öyle devam etti.

Latovlevici'nin Karabükspor performansını beğenirdim. Ülkenin en iyi sol beklerinden biriydi. Teknik özelliği yüksek, geriden iyi oyun kuran, sol ayağını iyi kullanan, duran topların da başında gördüğümüz bir sol bekti. Galatasaray gibi geriden oyun kurmayı seven bir takım için de ideal isim. Ülkeyi tanıması da cabası. Tabii buradaki beklentiler farklı. Kötü başlayınca bir daha toparlayamadı. Tepki doğdu çünkü, taraftar da Latovlevici'ye çok yüklendi.

Fatih Hoca geldiğinde kendisine şans vermesine rağmen kurtaramadı. Bu tepki devam etti ve artık katkı almak da imkansızdı. Sol bek için de Nagatomo gelince kadroya dahi giremez oldu. Sezon sonunda da yollar ayrıldı zaten. Bizden sonra Bursaspor'a gitti, devamında da Macaristan Ligi'ne gitmiş. Kötü başlamasa daha iyi olabilirdi onun için. Özellikleri karşılıyordu ve Türkiye sınırlarında kendisini kanıtlamıştı.

4 yorum:

  1. Çabuk futbolcu harcama hastalığımiza kurban gitti. Seyirci bazen hiç acımıyor bazı futbolculara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok anormal tepkiler aldı ve hiç fırsat tanınmadı. Fatih Hoca da bunun altını çizmişti.

      Sil
    2. Nagatomo dahi, ilk oynadığı Sivas deplasmanı ardından linç edilmişti :)

      Sil
    3. Evet boyu kısa sol ayağı yok demediklerini bırakmadılar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir