5 Mayıs 2020 Salı

Yunus Mallı & Galatasaray, Milli Takım'da ilk olarak formayı veren Fatih Terim'di


Adı her dönem konuşulan futbolculardan biri de Yunus Mallı. Blog geçmişinde bu transferle alakalı birçok yazı bulabiliriz. Yine de ilk kez bu transfer olası görünüyor. Kim alır, düşünür bilmiyorum. İş biraz daha makul seviyeye geldi, söylemek istediğim bu. Wolfsburg'da forma şansını iyiden iyiye kaybettikten sonra, Ocak ayında Union Berlin'e kiralanmıştı. Bu hareketi de Yunus Mallı'nın Euro 2020 adına şans oluşturmak istemesine bağlamıştım. 

Wolfsburg'a döndüğünde sadece 1 yıllık sözleşmesi kalacak. Union Berlin'de kalmasını ise pek olası görmüyorum, oraya büyük gelir. Wolfsburg'da da ciddi bir maaşı vardı. Yeni Dünya düzeninde, o maaşla devam etmesi de imkansız. Eskisi gibi çıkışta değil, hatta düşüşü keskinleşmeye başladı. Henüz 28 yaşında, yeniden ayağa kalkması adına fırsatı var. Bu yaz dönemi de kendisi adına en doğru takımı seçmek isteyecektir.

Mutlaka Bundesliga'da da talibi olur, orada iyi kötü piyasası var. Türkiye'ye gelmesi de ihtimal tabii. Şampiyonluğa oynayacak takımlar için ciddi bir yerli alternatifi. Yabancı sınırının düşmesi gibi konular konuşuluyorken de, bu futbolcuyu kimse kaçırmak istemez. Bazısı Yunus Mallı için "gerçek pozisyonu yok, ne oynadığını bilmiyorum" dese de, kaliteli bir hücum jokeridir. Mücadele etmeyi sever, çalışkandır. Mutlaka katkı sağlar.

Union Berlin'de oynadığı 7 maçta sağ kanattaydı. Ben ise onu gerçek anlamda forvet arkası diye düşünüyorum. Galatasaray'da Emre Akbaba'nın oynadığı pozisyon gibi. O da bir oyun kurucudan öte, forvet özellikli. Rakip ceza sahası içine girmeyi sever ve sürpriz golleri vardır. Kaleye mümkün olduğu kadar yakın oynarsa katkısı sağlar. Diğer artısı da, 4-3-3 gibi bir düzen denediğinde merkezde de yapabilecek olması. Emre Akbaba o durumda kayboluyor mesela, Yunus Mallı kaybolmaz.

Her 2 kanat, forvetin arkası, merkez orta saha ya da sahte 9 gibi kullanabilirsiniz. Direkt olarak, en ileri uçta oynamışlığı da var. Hareketli, teknik özelliği olan, bitirici bir futbolcu. Milli Takım performansı o kadar da parlak değil ama Bundesliga'da kendisini fazlasıyla kanıtladı. Milli Takım adına da buradayım mesajını vermesinin yolu sanki Türkiye Ligi'nden geçiyor. Burada iddia sahibi bir takımda kendisini göreceğiz diye düşünüyorum.

Galatasaray adına bu haber de "Belhanda giderse" üzerinden verilmiş. Yunus Mallı'yı Türk Milli Takım'ı için ikna eden ve ilk olarak formayı veren isim Fatih Terim'di. Futbolcuyu tanıyor ve ne alacağını iyi biliyor. Belhanda daha farklı bir isim tabii, Yunus Mallı bambaşka bir tarz. Yine de orta sahadaki o kaliteyi korumak, biraz da yerli etkisini yükseltmek adına düşünülmesi gereken transferlerden biri olacak.

2 yorum:

  1. Mevkisiz futbolculara isinamiorum bir türlü. Yunus da öyle... Günün sonunda takımda kendine yer bulamaz ve en iyi ihtimal sürekli yedekten girer.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir