29 Mayıs 2020 Cuma

Türkiye Ligi'nde 170 gol atmış bir futbolcudan bahsediyoruz


Türkiye Ligi'nde 170 gol atmış bir futbolcudan bahsediyoruz. Hepimiz onu Samsunspor'da yaptıklarıyla hatırlasak da, Galatasaray'da da 2 sezonu vardı. 2000 / 2001 sezonuna girerken, Hakan Şükür / Arif Erdem ikilisi yerine Jardel'le birlikte gelişmelerdi ve beklentiler büyüktü. Biri Avrupa altın ayakkabı sahibi, diğeri de ligin gol kralı. Kağıt üzerinde bakınca alınabilecek en iyi ikili ama işin saha içindeki yansıması böyle olmuyor.

İkisi de net bitirici çünkü. Ceza sahası içinde topla buluşup, gol noktasında var olurlar. Ön alan baskısı, mücadelesi, hareketliliği gibi konularda ön plana çıkmazlar. Bu yüzden de ikisini aynı anda oynatmak zordu. Galatasaray yönetiminin beklentisi bu olsa da, Lucescu'nun Jardel'i tek kullanması doğal olandı. Saha içinde bir de Hagi var, 2 serbest futbolcunun yükünün üzerine 3.'yü eklemek zordu. 

Serkan Aykut ismi profil olarak büyük olsa da, Jardel üzerine ne kadar doğru hamleydi tartışılır. Bir de o dönem 5 milyon avro gibi bir bonservis ödendi ki, oldukça iddialı rakam. Beklenti oluyor doğal olarak, geriye dönüp bakınca da hayal kırıklığı yaşanmış gibi düşünülüyor. Her şeye rağmen, Serkan Aykut'un Galatasaray döneminin kötü geçtiğine inanmıyorum. Galatasaray formasını giydiği 60 maçta 27 gol 3 asisti vardı.

2000 / 2001 sezonunda da 26 maçta 16 gol 2 asist. Bugün x forvetin bu gol sayısına ulaştığında destan yazılır. O gün ise başarısızlık gibi görülüyordu. Jardel'in ayrılığı sonrası da 1. adam gibi düşünülmedi, yine kendisini rotasyonda buldu. Ciddi şanslar buldu ama, rotasyonun iyi bir parçasıydı. Ümit Karan, Niculescu, Arif Erdem gibi forvetlerin arasında o da formayı bulduğunda hakkını verdi.

O sezon da 30 maçta 11 gol 1 asisti vardı. İlk sezonuna oranla forma şansı biraz daha azalsa da, hayal kırıklığı olarak bahsedilemez. 2002 / 2003 sezonuna girerken, Fatih Hoca'nın değişim politikasından o da nasiplendi ve Samsunspor'a geri döndü. Yıllarca da bu formayı taşımaya devam etti ve ilk yıllarında gol etkisi hiç düşmedi. Golü net koklayan, ülkenin en iyi bitiricilerinden biriydi. Samsunspor o dönemlerde bu tarz iddialı forvetleri birçok kez çıkardı. Serkan Aykut da en önemli isimlerdendi.

6 yorum:

  1. serkan aykut, genel olarak kadri kıymeti tam bilinmiyen oyunculardan temiz golcüydü..ama kadri kıymeti bilinmiyen diyince aklıma tek isim gelir hatayspor,lu mehmet kakil efsane bir oyuncu golcü idi bir alt lig için... inanılmaz goller atardı her sene kraldı hatırlayamadıgım bir maçta üç beş kişiyi geçip kaleye vurdugu şutu o sırada sahada foto muhabiri olan bir kişi çıkarmıştı tam efsane bir görüntü idi.. üstüne çok şey yazılacak bir oyuncu bilmiyorum burak bey belki sizde yazmış olabilir bende ıskalamış olabilirim..serkan aykutu seyrederken hep aklıma mehmet kakil gelirdi bu yüzden kendi adıma eşleştirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahası içinde tertemiz golcüydü. Net bitiricidir.

      Sil
  2. Degeri bilinmedi diye düşünüyorum. Iyi bir golcüydü. Daha fazla süre alsaydı çok daha fazla gol sayısı konuşuyor olurduk. Sorunsuz bir oyuncuydu formayı aldığında çıkar işini en iyi şekilde yapardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jardel ile aynı tipti ve birlikte gelmeleri sorun oldu.

      Sil
  3. O dönemlerde çok şımarık hareket ediyorduk transferde. Serkan Aykut Ümit Karan isimleri beğenmeyip gidip bir sürü futbolcu aldik. Sonra da Lukunku Duro diye futbolcular gelmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler neler geliyordu, işin içinden çıkamayız :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir