23 Haziran 2020 Salı

3-3'lük skor ve yaşananlar maalesef Seri'nin performansını gölgeledi



Ligin ilk yarısında Seri'yi eleştiren taraftaydım. Ligin 2. yarısında ise, takımın değişen çehresi sonrası yükselişini izledik. Hatta bazı maçlarda da farkını ortaya koydu. Fenerbahçe deplasmanı bunlardan biri mesela. Diğeri de Gaziantep FK karşısında gelecekti. 3-3'lük skor ve yaşananlar maalesef bu performansı gölgeledi. Oysa altı çizilesi, üzerinde durulası bir konu. Özellikle de Seri / Lemina ikilisi üzerine konuşulması gerekenler var.

Son haftalarda yazdığım bir şey var. 4-3-3 içinde Lemina ve Seri'nin üst üste bindiğini düşünüyorum. Özellikle de Lemina'nın performansıyla alakalı endişem vardı. Ekstra oynamıyordu çünkü, rakip yarı sahasına girmiyordu bile. Savunmadan top çıkarıp, orta sahanın gerisinde bekliyordu. Bu da onu farklı kılmıyordu işte. Oysa klasik bir 6 numara olmaması gerekiyor. Bu işin kralını Fernando yaparken eleştiri alıyordu.

Seri ise 6 numara gibi oynadığı her maçta oldukça etkili. Elbette Lemina gibi hareketli ve sert bir futbolcu değil. Daha çok pas ve teknik özelliğiyle ön planda. Farkı da hücum desteği. Geriden oyun kurması ayrı, hücuma da desteği var. Rakip ceza sahası önüne kadar geliyor ve orada ortaya koyduğu büyük bir akıl var. Gaziantep FK karşısında da Galatasaray'ın en büyük aklıydı ve o pas hızını da belirleyen isim oldu.

Şöyle diyeyim. Lemina ya da Seri'den birinin bonservisini alacaksınız, bu hangisi diye sorulsa vereceğim yanıt Seri olur. O da 6 numara için Galatasaray adına daha net bir profil. Önünü doğru isimlerle kurguladığınız an da oyun tekniğinin artısını en derinden yaşarsınız. Chelsea'de Jorginho, Juventus'ta Pjanic gibi isimler bu tarzda oynuyor. Seri'nin de Galatasaray'da vermeye çalıştığı bu. Tabii doğru isimlerin yanında ve yerde oynadığında.

Tutamayacağız tabii onu da, çok yüksek bir bonservisi var. Keşke tutabilsek ve takımı onun üzerinden kurgulasak. Seri böyle bir isim çünkü, oyun aklı çok büyük. Bunu da sadece birkaç maçta görebilmek üzücü. Ligin ilk yarısını bütünüyle çöpe attık. 2. yarıda ise ilk dönemde iyi olsak da, korona dönemi bizi kırdı geçti. Ne yazık ki Seri sessiz sedasız işini yapıp, takımdan ayrılmış olacak. Sonrasında da hakkını veremediklerimiz listesinde yerini alacak.

10 yorum:

  1. Mert Hakan hakkında da yazı bekliyoruz ağabey.

    YanıtlaSil
  2. Seneye kadromuzda tutabilirsek orta saha kurgusunu onun üzerine planlayabiliriz fakat söylediğin gibi tutmak çok zor.

    YanıtlaSil
  3. Seri geldiğinden beri bu takıma ciddi bir etki yapmamıştır. Bu isimleri çok savunuyorsun. Şöyle olsaydı, böyle olsaydı bahanelerine gerek yok. Sen olumsuz eleştiriyi pek sevmiyorsun ama kusura bakma Seri, Belhanda, Okan gibi isimler için söylediklerinin bir çoğuna katılmıyorum. Hakkını helal et :) (Alp Bey)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İster katil ister katılma, çok da umurumda değil :) kusura bakma.

      Doğru olumsuz eleştiri en çok sevdiğim şey. Yeter ki doğru olsun. Doğru olmayan, alakasız bir üslup dahilinde yazılan olumsuz eleştiri çok da umurumda değil şahsen :) (Burak Beyefendi)

      Sil
    2. Seri işe yaramıyor ne dersen de olmuyor bunu söyledik diye suç mu? imkan olsa o kadar bonservis verip bir de takımı onun üzerine kuralım diyorsun tam bir saçmalık.Şimdi bu eleştirinin neresi yanlış neresi alakasız üslup onu anlamadım. Burada eleştirilere tahammül etmek zorundasın. Kimsenin kalbini kırmaya gerek yok ben böyle düşünüyorum başkası farklı düşünebilir önemli olan saygıdır.

      Sil
    3. Saygı duymasam şu an yorumun yayınlanıyor olmazdı. Parantez açıp bey yazmalar zaten yorumun tarzını az çok belli ediyor. 2+2 = 5 demek yanlıştır, eleştiri değildir. Söylemek istediğim bu. (Anonim)

      Sil
  4. Merhabalar. Konuyla alakasız ama 3-3 biten Gaziantep maçında Terimin yedekte defansif bakımdan daha iyi olan Şener, Ömer, Emin gibi oyuncuları sahaya sürmemesi sizce de yanlış değil miydi? Şahsen ben Taylan ve Sekidika yerine Emini sahaya sürerdim. İlla tecrübeli süreceksem de Ömerle Şener olabilirdi. Maçın kırılma anı hakem yanında savunma yönü düşük bir takımla katı savunma yapmak oldu bence. Bilmem katılır mısınız?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir