20 Haziran 2020 Cumartesi

Altan Aksoy'un Galatasaray formasıyla geçen meşhur Ağustos ayı



Çok sevdiğimiz ve unutamadığımız 2005 / 2006 sezonuna dönüyoruz. Sezonun ana hikayeleri belli. Gerets ve çılgın hücum düzeni, Saidou gibi hesapta olmayan işler. Transferde de parasızlık kaynaklı mümkün olduğu kadar bonservisi elinde isimlere yönelmek durumundaydık. Ragıp Başdağ vardı mesela, Sakaryaspor'dan Galatasaray'a bedelsiz olarak gelmişti. Gerets ise onu kamp döneminde beğenmedi ve hiç forma giyemeden Kayserispor'a transfer olmuştu. Bu tarz ara hikayelere de sahip olan bir sezon.

Altan Aksoy da o hikayelerden biri. Galatasaray'da sadece yarım sezonu ve 11 maçı olsa da aklımda kalan futbolculardan oldu. Hatta biraz da haksızlık yaptık diye düşünüyorum. Türkiye Ligi'nin gördüğü en yetenekli 10 numaralardan olsa da, kariyeri açısından baktığımızda da hakkı pek verilmedi. Zirvesi Galatasaray'a transferiydi ve orada da 6 ay durabildi. Az paraya çok katkı diye adlandıracağımız futbolculardan biri olabilirdi.

Kendisini 10 numara olarak bilsek de, Galatasaray performansı sol kanatta geçti. Eksiktik o pozisyonda ve henüz transfer yapamamıştık. Altan Aksoy da Ağustos ayında oynanan maçlarda bu pozisyonda oynadı ve bence iyi de bir performansı vardı. Galatasaray'a geldiğinde 29 yaşındaydı ve bugünün Adem Büyük transferi gibi düşünün. Beklediğimizin ötesinde katkı alabilirdik. Sol kanatta fena işler yapmıyorken Heinz transferi sonrası kulübeye çekildi, sonrasında formayı unuttu.

Oysa Heinz de Galatasaray performansıyla hayal kırıklığı oldu. Heinz kenara alındığında bu sefer de başka bir devşirme olacak Ayhan Akman sol kanada geçti. Bence o da iyi bir performans gösteriyordu. Altan Aksoy'u ise unuttuk, maç kadrosuna dahi giremez olmuştu. O da Ocak ayında Çaykur Rizespor'a giderek Galatasaray kariyerini tamamladı. Galatasaray formasıyla birkaç maçı olsa da aklımda kalmış, kariyerinin son virajını çok daha iyi alabilirdi.

Ligin yetenekli 10 numaralarından biriydi. Çok konuşulmaz, kariyeri de yetenekleri ölçüsünde gelişti diyemem. Galatasaray kariyeri de onun açısından şans olabilirdi. Ne yazık ki kendi pozisyonunda da pek oynayamadı. Sol kanatta izledik ve fena da bir performansı yoktu. Duran topta attığı bir kafa golü de var hatta. Iliç'in alternatifi olması bekleniyordu, o işi de iyi yapardı. Heinz ve sonrasında Ayhan Akman'ın oraya geçmesiyle bir anda takımdan kesildi.

Desteklerinizi bekliyorum.
Destek olmak için de;
Sayfadaki tanıtımlara 1-2 tık atmanız gerekecek :)

4 yorum:

  1. yeni rolüne alışmıştı ve kesinlikle iyi oynuyordu. boş yere heinz için para harcadık. yazık oldu.
    sonuçta paramı alıyorum demedi oynamayı seçti. ahlaklıymış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol açık yine gerekiyordu ama Heinz tutmayınca sorun oldu.

      Sil
  2. Oyuna, yeni anlayışa bakışı aslında çok iyi sakinliği olgunluğu ile iyi bir teknik adam ın'yanında futbola katkısı fazlasıyla olabilir ama bazı bu yönü kuvvetli olanlarda sorumluluk almayayım duygusu oluşabiliyor malesef..yani altan dan teknik kadro da yararlanılabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sıralar ne yapıyor pek bilmiyorum. Bein'de maç yorumları yapıyordu en son.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir