28 Haziran 2020 Pazar

Başakşehir FK 1-1 Galatasaray, yazık oldu



Beklediğimden çok daha iyi bir Galatasaray. Başakşehir gibi bir rakibe karşı, bu kadar eksikle ancak böyle oynardın. Kazanmak adına da her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. 2. yarının ilk bölümünü bir kenara bırakırsak, maçın geneline hakim olan taraf olduğumuzu söyleyebilirim. Kağıt üzerinde 4-3-3 gibi dursa da, 4-6-0 gibi yepyeni bir düzeni denemeye çalıştık ve bu kurgu biraz da ezber işi. Ancak bu kadar iyi oynayabilirdik diye söylemem bundan. 

Rakip ceza sahası içinde, rakibe göre daha fazla topla buluşmuşuz. Gol beklentimiz de çok daha yüksek. Kaybettiğimiz nokta ezber işleri. Orada da Belhanda ve Ömer Bayram sırıttı. Seri'nin varlığı kendisini net şekilde hissettirmeye devam ediyor, 6 numara gibi oynadığı her maç iyi. O orada olunca, tempoları için ister istemez Ömer Bayram ve Belhanda kullanılıyor ama rakip ceza sahası çevresi biraz daha akıl istiyor.

Forvetsiz oynamak da sorun tabii. Topu rakip ceza sahası içinde tutmakta zorlanıyorsun. Topa sahip olma yüzdemizin bu kadar yüksek olmasını beklemiyordum. Topu biraz daha rakibe verir ve Onyekuru'yu Fenerbahçe deplasmanında olduğu gibi kullanırız diye düşünüyordum. Başakşehir karşısında ise ısrarla topa sahip olduk. Seri'nin iyi oyunu, Donk ve Lemina gibi stoperlere sahip olmak bunda etken. Forvetsiz oynamak ise sorun, hem topu tutma, hem de bitirme noktasında.

Emre Akbaba hayalet gibi göründü mesela. Çoğu da kötü oynadı der. Buna katılmam, o pozisyonda ancak bu kadar oynar. Ceza sahası içinde golü koklar ki, attı da. Onyekuru'ya al da at ettiği pası saymıyorum bile. Yeter ki oraya taşı topu, buluşsun. Oyun kurmasını, ikili mücadeleye girmesini bekleme. En iyi döneminde dahi oyunu buydu, neden farklı beklentiler kurulur ki? Sahte 9 işini de elinden geldiğince yaptı.

Başakşehir'in 2. yarının başındaki baskısı sorun oldu ve gol de orada geldi. Bir anda dağılsak da, çabuk toparladık, hatta maçı kazanma noktasına geldik. Topa sahip olduk ve rakibin baskısı karşısında asla dağılmadık. 2. yarıda Demba Ba'nın oyuna girmesiyle Başakşehir'in hareketlenmesini görsek de, Emin Bayram hamlesi sonrası onu da durdurduk. 6 hava topunun 4'ünü kazanmış, üstelik böyle bir forvet karşısında.

Belhanda ve Feghouli gibi isimlerden özel işler bekliyorum ama yapamıyorlar. Onyekuru da aynı şekilde, bitiriciliği dahi unuttu ve sadece savunma arkasına koşu deniyor. Bir de sol üçgene Ömer Bayram'ı ekleyin. Sonra Saracchi'ye kötü deniyor işte, buna da hiç katılmıyorum. Linnes / Saracchi'nin sürekli hücumu zorlaması da en önemli kozlarımızdan biriydi. Girdikleri pozisyonlar var, rakip yarı sahasında cirit attılar.

Ne zaman ki Linnes sakatlandı, Şener Özbayraklı'yla birlikte büyük yara aldık. Sakatlık işi de sorun. Lemina için ne kadar iyi stoper derken onu da kaybettik. Linnes'i bile sakatlanıp çıkıyor. Zaten kısıtlı bir kadron var, iyice hamle yapma imkanın kayboluyor. Tüm bu şartlara rağmen yapabileceğimizin en iyisi buydu. Galibiyeti de kaçırdık diye düşünüyorum. Hocayla alakalı bir şey söylemem, bu takım kondisyonsuz falan da değil.

14 yorum:

  1. Hoca keşke pandemi dönüşü ahmet yerine emin'le başlasayd. bir de Seri'nin 6 numarada ne kadar olduğunu bile bile ordan onu alması kötü oldu.
    sarakkinin ve lines'in bindirmeleri süperdi. Bizi bozan henry, belhanda ve feghouli'nin istenen katkıyı yapamaması.
    Lemina'yı çok beğensem de gerçekten yatırım yapılacak bir oyuncu değil. Lemina, falcao bunlarla vedalaşmamız lazım. Bize istikrarlı bir şekilde oynayacak oyuncular lazım.
    Belhanda'yı ve belki 1 oyuncuyu daha satarsak önemli hamleler yapılabilir. Emin gibi bir stoper arkadan geliyor. Gönül rahatlığı ile lyundama ya da marcaı'dan birini satabiliriz. Henry ile 1 sene daha uzatırım. Bence bu sene istikrarlı oynanamak, geçirdiği hastalık ve araya giren pandemi onu geri atmış. ama potansiyelinin ve son vuruş becerisinin nasıl olduğunu geçen seneden biliyoruz. Seneye kesinlikle kalmalı. Seri kesinlikle kalmalı. Babel, cagne, belhanda, falcao benim ilk gözden çıkartacağım oyuncular olurdu. Feghouli ise belki 1 sene daha kalabilir eğer iyi bir teklif gelmezse. Çünkü o gittikten sonra sağ kanatta emre kılınç çok sırıtır.
    Ama ne olursa bu takım övgüyü hakediyor. Bu kadar eksiğe rağmen, böylesine organize ve hazır bir rakibe karşı ancak bu kadar oynanırdı. Umarım haftaya trabzon karşısında artık 1 galibiyet alırız. 5 maçtır kazanamıyoruz bir türlü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke, orada bence de hata yaptı. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak. Feghouli gider, aynı profil solda oluşur.

      Sil
  2. Fatih hocam yanlış hatırlamıyorsam milli takımda da 4-6-0 oynatıyordu ara ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Çalhanoğlu'yu deniyordu en önde. O iş tutmamisti :)

      Sil
  3. çok yazık oldu. müthiş oynadık. ama 1 puan aldık ve her şey bitti. üzücü.
    bjk sivas ve başakşehir i ezdik. sadece 3 puan alabildik.
    bu futbolun yarısı ile rize ve antep i ezerdik. bu sene kısmet değilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuyor bazen, maalesef yaşanan süreçler fazlasıyla olağanüstü.

      Sil
  4. Bu maç için makul bir skorla dönüyoruz Gaziantep ve Rize maçlarından 6 veya 4 puanla çıksak burdaki beraberlik anlamlı olurdu. Fakat şimdi biz sürekli puan kaybederken arkadan çok kolay bir fikstürle Beşiktaş geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havayı aldık, bence 3. olacağız bir şekilde.

      Sil
  5. Peki Okan konusunda ne düşünüyorsun? Bence gayet güzel oynadı. Topu ısrarla ayağa oynamaya çalışması iki uç defa sorun olduysa da bence bu ısrarı uzun vadede gayet güzel bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk gayet iyi kaleci. Israrla linç ediliyor ve bunu anlamıyorum. Günü kurtaracak işte. Tarzı da büyük takım kalecisi gibi.

      Sil
  6. daha saçma bi sezon, saçma bi hikaye görmedim. ligin ilk yarısında hayatımda izlediğim en kötü takım birkaç dokunuşla ikinci yarı harikalar yaratmaya başladı, keyif veren bi takım olmuştuk ve kesinlikle şampiyon olacağız diyorduk. sonrasında ise pandemi süreci ile verilen ara ve dönüşte hakem rezaletleri ile bi anda yarıştan kopmak. normalde şu takımın güle oynaya şampiyon olması lazımdı.

    YanıtlaSil
  7. Bu maçın kadrosu ve sezon başı posteri arasındaki fark herşeyi anlatıyor aslında herşeye rağmen oyun olarak birhayli iyi idik diyebiliriz sonuçta rakibimiz oturmus kadrosu ve oyunu ile son birkaç sezona damga vurmuş bir takımdı herhangi bir takımın birkaç sezonda yaşayabileceği ne kadar olumsuzluk varsa hepsini biz bir kaç ayda yaşadık.ama hala en azından cl için olan şansımızı elimizde tutuyoruz. bir yandan sıkıntılar içinde olumluluklar olacak geleceğe dair taylan gibi, emin gibi bu güzel bir şey değilmi. Sonra biraz sakinlik, biraz eleştiri, biraz özeleştiri biraz akılcılık,biraz dogru kadro yapılanması ve yeniden güzel günler için yep yeni umutlar olacak "gelecek mayıs lar " için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni kazanımlara bakıyoruz artık, yapı ister istemez değişecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir