17 Haziran 2020 Çarşamba

Bruma mı Onyekuru mu sorusu yeniden gündemde



Bruma mı Onyekuru mu sorusuna yeniden gündemde. Son zamanlarda bu tartışma yeniden hortladı. Araya Garry Rodrigues'i de dahil edenler olsa da, bu kıyaslamada onu klasman dışı tutuyorum. Tamamıyla Fatih Hoca'nın dokunuşu sonrasında bir büyüme gerçekleştirdi, sonrasını ise getiremedi. Bir eşik daha vardı atlaması gereken, orada takıldı. Haliyle de bu ikili arasına sokabileceğim bir futbolcu değil. Bruma ve Onyekuru kıyası biraz daha doğru.

Yine de farklı tipte kanatlar. Her ikisinin de profilinde "kanat forvet" yazsa ve sol tarafta oynasalar da, Onyekuru biraz daha topsuz alanda var olan, forvet özellikli bir kanat. Bruma ise topu ayağına isteyen, teknik özelliği daha yüksek, sıkıştığınız anda şapkadan tavşan çıkarabilir. Biraz da oyun tarzınızla alakalı bir konu. Sağ kanatta Feghouli varken ve 4-3-3 oynadığınız ortamda Onyekuru daha çok değer kazanıyor. Topu ayağına istemiyor çünkü, topsuz alanda var.

Savunma arkasına sarkmayı da iyi biliyor, rakip ceza sahasında golü koklayabiliyor. Galatasaray'ın da hücum düzenlerinde böyle bir oyun tarzının değeri var. Onyekuru üzerinden dönen hücum setlerimiz var. Özellikle geçen sezonun 2. yarısında bu yollu birçok gol de bulduk. Bu da iyi bir yetenek. İlla her kanat 5-6 kişiyi çalımlayacak, olmadık bir şut çıkaracak diye kural yok. Onyekuru'nun yaptığını da x kanat yapamaz. 

Akıllardaki kanat algısı "çalım atar, şut atar, 5-6 kişinin arasından çıkar" olduğu için de "Bruma daha iyiydi" deniliyor. Her kanadın böyle şeyler yapmasını bekleseler de, doğru bir yorum değil işte. Bruma'nın şanssızlığı da şu tabii. Fatih Hoca onu Galatasaray'a transfer ettirdiğinde gelecek adına düşünceleri çok daha farklıydı. Sadece 1 ay birlikte çalışabildiler, sonrasında da sakatlığı geldi. Fatih Hoca'yla daha uzun bir dönem çalışabilse belki de farklı şeyler konuşurduk.

Bruma'nın dönüşü için Feghouli'den vazgeçmek gerekir ve 4-2-3-1 biraz daha doğru formasyon olur. Rizespor deplasmanında Bruma'yı aradım mesela. Kapalı ve disiplinli bir savunmaya karşı oynadık. O savunmayı açmak adına da hücum organizasyonumuz oldukça yetersizdi. Bu noktada bireysel yeteneklere bakarsınız, birileri sizi kurtarmalı. Feghouli'den beklesem de o da kayıp. Onyekuru da önlem alındığında durduruluyor. Bruma gibi bir ismin etkisi büyük olabilirdi.

Onyekuru kalır mı, devam eder mi bilmiyorum. Tutmak için çabalarım ama ciddi bonservis bedelleri de vermem imkansız. O noktada da Bruma'nın kiralık ihtimali eğer varsa transferini düşünürüm. Mutlaka listede vardır, hoca da hayır demez. Yine de ilk tercihi Onyekuru olacaktır, hücum kurgusunda onun rolü oldukça büyük. Katkı da aldığımız bir isim, geçen sezon takımı şampiyon yapan isimlerin ilk sıralarındaydı.

16 yorum:

  1. Abi şunu merak ediyorum oyuncu bazlı düşünmemek şartıyla bruma tarzı kanatlı Galatasaray mı yoksa Onyekuru tarzı kanat forvet tarzı daha iyi?
    benim düşüncem Bruma tarzı kanatlar süper lig için daha uygun olabiliyor gibi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun yapısına göre değişir o. 4-2-3-1 oynarsın Bruma derim, 4-3-3 dersin Onyekuru'ya yaklaşırım. Buralarda taktik, teknik, organizasyon düşük olduğu için Bruma deniliyor. Alsın topu, 3-4 adam geçsin ve işi bitirsin diye.

      Sil
  2. İkisi birden kiralama yapılsa sağ ve sol kanat oynasa çok mu ütopik kalıyor acaba geriye dönüşler itibariyle veya takım düzeni ile birlikte?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence olur Feghouli satılmalı zaten Belhanda ve Maicon ile. Bruma sağ açık da oynar

      Sil
    2. Sağda ikisi de olmaz, denendi. Verimleri en az yüzde 60 düşüyor.

      Sil
    3. Keşke olsa... Düşünsenize roket gibi. İlerisinde Falcao kanat ortası Emre Akbaba gerisinde de Lemina ve Mert Hakan. Ne güzel olurdu.

      Sil
    4. Sağda olmuyorlar maalesef ama olabilen bu tipte biri gelebilir.

      Sil
    5. Umarım öyle olur ağabey. Jesse patlama yapsa sağda, sola da Onye veya Bruma gelse ve diğer dedikleiemle birlikte taş gibi takım olmaz mı?

      Sil
  3. Onyekuru bizi istiyor. Yetenek olarak da onyekuru biraz daha önde. Kiralık devam etmesi için ipler oyuncu bizi istediği için bizde. Onyekuru ile devam etmeliyiz bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istiyorum ama maliyet anlamsız yerlere kayarsa da yapacak bir şey kalmıyor.

      Sil
    2. Yetenek olarak nasıl Onyekuru daha önde? Açık alandaki süratiyle savunma arkasına sarkması haricinde Onyekuru'nun Bruma'dan daha yetenekli olduğu bi özellik söyler misiniz?

      Sil
    3. Onyekuru'nun yapabildikleri de yetenek, saydığın işler sayesinde şampiyon oldun geçen sezon.

      Sil
    4. Bruma'nin gitgide düşen bir performansi var. Hollanda da yapamadiysa bizde çok zor. Daha kapalı savunmalar var bizde.

      Sil
    5. Burada yaptı ama daha önce.

      Sil
  4. naçizane görüşüm onyekuru büyük takım oyuncusu değil. kontra oynayan anadolu takımları için ise biçilmiş kaftan. büyük maçlardaki etkisi de zaten bu yüzden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük takım futbolcusu, geçen sezon yaptıkları ortada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir