16 Haziran 2020 Salı

Oyun yapısı itibarıyla, bu kulübün genlerinde olan bir futbolcuydu



Galatasaray'da simge olabilirdi, bu kadar net yazıyorum. Oyun yapısı itibarıyla, bu kulübün genlerinde olan bir futbolcuydu. Mücadele tarafı önemli, Elmander'i bugün konuşuruz, yarın da konuşmaya devam ederiz. Andone de böyle, ön alandaki hareketliliği ve mücadelesiyle büyük işler yapabilirdi. İşin vitrini Falcao gibi dursa da, transferin son gününde gerçekleşen Lemina ve Andone gibi transfer de oldukça kıymetliydi. Ne yazık ki Andone'den faydalanamadık.

Akıllarda kalan 3 maçı vardır. Toplasak da birkaç maça ancak çıkabildi. İç sahadaki Sivasspor maçını hatırlayın. O gün gelen galibiyeti çok konuşmasak da, ligin ilerleyen haftalarda ne kadar değerli olduğunu görmüştük. Andone de o maçı sürükleyen isim. Topu taşıyıp, sağ köşeye bıraktığı golü uzun zaman unutmayız. O gol de klas ve kalitesini gösteriyordu. Falcao'nun olmadığı o haftalarda da oldukça iyiydi. Goller atmaya başlamıştı, ön alandaki hareketliliği de bizi yükseltmişti.

Ligin ilk yarısında takımın hareketsizliğinden şikayetçiydik. Bize hareket katacak futbolcuların başında geliyordu işte. Real Madrid karşısında baskıyla girmemizin nedenlerinden biri de o. Golleri kaçırsa da, oldukça etkiliydi. Gaziantep FK deplasmanındaki anlamsız sakatlığıyla, tam da formunu bulmuşken ayları kaybetti. Neyse ki o ara Adem Büyük sahne aldı. Eğer Andone sakatlanmamış olsa ve Falcao'nun yokluğunda devam etse farklı şeyler konuşurduk.

Bugün itibarıyla da "acaba gelecek sezon kadromuzda tutabilir miyiz" düşüncesi hakimdi. Pandemi sürecinde de iyi hazırlanmış, Rizespor deplasmanında oyuna girdiği anlarda oldukça etkili bulmuştum. Ön tarafa bir hareket getirdi ve kendisi adına iyi performans geliyordu. 4-4-2 hayalleri dahi kurdurmaya başlamıştı. Falcao'yla da iyi ikili olacaklarını düşünüyorum. Kısmet işte, tam toparlandı derken yine sakatlandı.

O pozisyonda penaltı dahi çalınmadı, var uyarısına rağmen. Yapılan müdahalede kasıt aramıyorum da, müdahaleyi yapan oralı dahi olmadı. Müthiş bir kontrolsüzlük. Bu sakatlığı da çok daha ciddi, ilk sakatlığı gibi de değil. Muslera için 4-6 ay arası yok derken, Andone adına çok daha uzun aylar konuşuluyor. Galatasaray'a geldi, neredeyse kariyeri karardı. 2 ciddi sakatlık yaşamış oldu ki bu yaşananlar da çok büyük şanssızlık.

10 yorum:

  1. Falcao'yu mutlaka yollayıp Sörloth tarzı bir golcü almamız lazım adama Falcaonun 6/1 kadar maaş alıyor ama sahada yapmadığı şey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncesinde alacaktık, bu noktada Falcao ile yola devam edilir. Yanına bu tarz bir isim alınabilir.

      Sil
    2. 7 milyon euro maaşı nasıl ödeyeceğiz şampiyonlar ligide yok kulübün kapısına kilit vurup gideriz

      Sil
    3. Edilir, gitmeyecektir çünkü. O şu an vitrinde. Etrafında gençleşmek gerekecek.

      Sil
  2. ŞL'ye gidemezsek, ki zor görünüyor, hem kulübü hem Falcao'yu mutlu edecek bir teklif değerlendirilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif gelirse işte, kilit nokta o. Gelmezse yapacak bir şey yok.

      Sil
  3. Galatasaray'da bir türlü olmadı ne yazık ki. Çok zorlamamak lazım bence.

    YanıtlaSil
  4. goller atmaya başladı demişsiniz ama attığı goller biri penaltıdan iki gol sivas'a, başka da yok. onun dışında vurduğu toplar santrafor edasinda değil. hele ki r.madrid ve bjk maçında harcadığı toplar. elmander benzetmesi yapılıyor ama iki gömlek altı bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet atmaya başladı, 3-4 maç oynadı zaten üst üste. Atıyordu, sakatlandı. Gol kaçar, Falcao da kaçırıyor. Elmander benzetmesi mücadeleden ötürü ama farklı tipte iki forvet yine.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir