2 Haziran 2020 Salı

Burak Kapacak & Galatasaray, alınabilecek katkı biraz da beklentiyle alakalı


Burak Kapacak için daha çok Fenerbahçe ismi geçiyordu. Son günlerde ise Galatasaray'a da yazıldı, Umut Meraş ve Ertuğrul Ersoy'un forma giydiği Le Havre'ye de. Bursaspor'da uzun süredir ciddi anlamda şans bulsa da, sezon başındaki Yalçın Koşukavak dokunuşuyla birlikte büyüyen bir futbolcu oldu. Bir süredir transfer gündemine giren, konuşulan bir futbolcu. Yetenekli de olduğuna inanıyorum. Tabii bu iş biraz da beklentilerle alakalı.

Temposu oldukça iyi, çalışkan bir futbolcu. Sadece sağ bek gibi de düşünmeyin, hatta bu sezon ağırlıkla sağ kanatta forma giymekte. 18 maçta 7 asisti var ve 1. Lig'de sağ kanadı oldukça iyi kullanmakta. Ondaki sorun biraz daha oyun aklıyla alakalı. Sağ öne yazdığınızda biraz daha hücum aklı bekliyorsunuz, o tarz özel işleri yapacak bir futbolcu değil. Mücadelesini gösterir, tempo katar ve görevini yapar. Özel performanslar zor, bu seviyede o kanadı taşıyacak isim olmadığını düşünüyorum.

Oyunun 2 tarafında katkısını verir tabii. Hücuma tempo katmaya çalışır, mücadelesiyle savunmaya yardımcı olur. Beklentiyi düşük tutup, alternatif gözüyle baktığınızda iyi bir yatırım olabilir. Geldiği gibi as sağ bek gibi düşündüğünüzde ise bu seviye için üzülebilirsiniz. Le Havre'ye gitsin isterim mesela, gelişimi çok daha iyi ivme kazanır. Ertuğrul Ersoy'un stoper performansı için de bu yorumlar yapılırken, şu an istikrarı konuşuluyor. Umut Meraş'a bakınca ise çok daha büyük bir gelişim gösterdi. O da bu düzeyin gerisinde sayılırdı.

Konuşulan yabancı sınırı sizi ister istemez bu tarz transferlere itiyor. Yatırım anlamında iyi de, yerliye ihtiyaç bonservis ve yıllık ücretleri anormal şekilde yükseltecek. Geçen yıllarda bu sorunları sıklıkla konuşuyorduk. Bu seviyeyi hak etmeyen birçok yerlinin olmadık paralar kazandığını gördük. Şu an alt liglere rağbet var, birçok takım bu liglerden genç yetenekler bulma peşinde. Kulüpler de doğal olarak ciddi bonservis bedelleri talep ediyor.

Burak Kapacak ismi de bana çok özel gelmiyor. Düşük beklenti duyulursa iyi bir alternatif olur. Ötesini ise zor görmekteyim. Türkiye sınırları içinde de o gelişimi zor sağlar. Yalçın Koşukavak onun için iyi bir teknik direktör olmuştu ve dokunuşuyla birlikte ivme kazanmıştı. Son dönemde yaşadığı sakatlık sorunları da olduğu için pek forma giyemediği. Oynadığı dönemde iyi durumdaydı ve yaşı da henüz çok genç.

4 yorum:

  1. Şimdi bu yabancı sınırı konuşuluyor ya. Birkaç sene sonra yeniden sınırın kalkması yada arttırılması konuşulacak. Çünkü alinan kararların sonuçlarını beklemek gibi bir özelliğimiz yok. Plansız programsız sadece günü kurtarmak için atılan adımlar bunlar ve bu yabancı sınırı klüpleri ekonomik olarak daha da zor duruma düşürecek. Yeni tarik camdal lar yaratacak her takıma. Ayrıca şimdiki sistemde yerli oyuncu içinde gereken tüm şartlar mevcut yeter ki kendisini geliştirsin ama türk oyuncularin böyle bir derdi yok. Kap sözleşmeyi yat ondan sonra bir gram ilerleme gelişim gösterme gibi bir derdin olmasın. Yabancı sınırı bizim ligi çok ciddi şekilde geriye götürecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep konuşulacak, bu konuda asla bir istikrar sağlanmalı. 2-3 yıl içinde sürekli değişecek.

      Sil
  2. Galatasaray'da gelisebilecegini sanmıyorum. Bahsedilen oyuncular gibi Avrupa'da oynarsa özgüven kazanır ve standart bir oyuncu olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok zor görüyorum. Seviyesi belli ölçüde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir