28 Haziran 2020 Pazar

Burak Yılmaz'ın Galatasaray'da iyi ve başarılı bir mazisi var



Geçen sezona ister istemez dönüyorum. Fırsat kaçırdık çünkü, daha doğrusu yanlış yaptık. Tabii o dönem, Fatih Hoca'nın Arda Turan ve Burak Yılmaz gibi isimlerle arasının bir daha düzelmeyeceğini düşünüyorduk. Bugün ise Fatih Hoca'nın Arda Turan konusundaki ısrarını görüyoruz. Bu konuyu daha önce konuştuk, kendi aralarındaki mesele olduğu için yorum yapmam. Tek söyleyeceğim şu olur. Madem Arda Turan affediliyor, geçen sezonun ortasında Burak Yılmaz'ı da affetseydik ve bu transfer gerçekleşseydi.

Burak Yılmaz'ın Galatasaray'da iyi ve başarılı bir mazisi var. Beşiktaş'ta bugün farklı konumda olsa da, imza attığında büyük tepki görmüştü. İyi performans her şeyi unutturur, o ayrı konu. Yarın Arda Turan müthiş işler yapsın, tepki koyan çoğu Galatasaray taraftarı da eskiyi unutacak. Bu her takım geçerli bir şey, Beşiktaşlı arkadaşlar yanlış anlamasın. Yine de, Galatasaray'a imza atsa daha rahat bir ortam bulacaktı. Çok başarılı bir dönemi var çünkü.

Bugün de söylüyor, "Galatasaray beni uluslararası bir futbolcu yaptı" diye. Trabzonspor yüksek maliyeti nedeniyle kendisini gözden çıkardığında Beşiktaş risk aldı ve bu işi bitirdi. Şu an da iyi ama, özellikle geçen sezonun 2. yarısını müthiş geçmiş ve Beşiktaş'ı şampiyonluk yarışına sokmuştu. Diagne'yi kötülemiyorum, bence o da iyi katkı verdi. Yine de çılgın bir bonservisi var. Burak Yılmaz gelmiş olsa, aynı katkıyı, belki de fazlasını görecektin. Daha da iyisi ödediğin bonservis cebinde kalacaktı. Bugün de "nasıl satarız" diye kara kara düşünmüyordun.

Ya da para yanmasın diye x bir genç daha getirebilirdin. Luyindama / Marcao hamlelerinin devamını da izleyebilirdik. Burak Yılmaz'ın bonservisi yoktu, tekrar altını çiziyorum. Beşiktaş'a gittiğinden daha da hevesli şekilde bize geleceğine inanıyordum. Belki maddi fedakarlığı dahi daha büyük olurdu. Hadi tek de bırakma onu, yanına bir de Vedat Muriqi'yi al ve bugün Mitroglou'nun ücretini ödeme. O dönem Muriqi transferi sorunsuz gerçekleşirdi ve sadece 2-3 milyon avro arası bir rakam verirdin. Sorunlar yaşanmamış, Fenerbahçe işin içine girmemişti.

Maalesef etikete çok takılıyoruz. Bu da bizim sonumuz olacak. Etikete takılma davasına ben de dahilim. Bu tarz imkanların kaçmasına da üzülüyorum. Burak Yılmaz'ı hala severim, Galatasaray'a çok şey katmıştır. Forma giydiği dönemde aldığı eleştirilere ve ısrarla üzerine bir isim alınmasına da sıcak değildim. Çin'e gidişi zorla oldu, o para da bize yar olmadı. 2 milyonu komisyona gitti, arada Trabzonspor'un payı vardı derken böyle bir golcüyü bedavaya kaptırdık. Bugün yaşı 34 olsa da yine iyi, yarın da iyi olacak. 

5 yorum:

  1. Çin'e hiç gitmese bizde sürekli kalırdı ve çok da faydalı olurdu. Yok parasına gönderdik o dönem gerçekten... Ve de müthiş bir forvet katkısından olduk.

    YanıtlaSil
  2. hep bahsettiğin zamanlı ayrılık gerçekleşmişti. yani satmakla doğru yaptık. hatırlarsan son maçlarinda artık yanındaki adama pas bile veremiyordu, taraftara da bıkkınlık gelmişti, en ufak bişeyde tepki oluyordu. kalsaydı selçuk gibi olacaktı sonu. tam da zamanlı ayrılık işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanlı ayrılık değildi o. Son maçlarda da gollerini atıyordu, değişen bir şey yok. Taraftarın mobbing'i vardı ve hiç uğruna kaybedildi. Burak Yılmaz, düşüşe geçen yaşıtlarına benzemiyor.

      Sil
  3. Yeri geldi olumsuz eleştirdik ama Burak Galatasaray'da Burak oldu. Son yıllarda ülkedeki tartışmasız en iyi yerli forvetlerden birisidir. İstatistikleri ortada. Oynadığı her takımda başarılı oldu diyebiliriz.(Fenerbahçeyi ayrı tutabiliriz) Burak iyi bir golcüdür ve Galatasaray'a ciddi faydaları olmuştur. Kendisini hala çok severim. Yazdığın yorumun hepsine katılıyorum. Çok mantıklı. (Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir