27 Haziran 2020 Cumartesi

Onyekuru'yu forvete çekince, sol kanat kim olacak sorusu da doğacak


Kadroya neresinden baksam elimizde kalacak halde. Sakatlar, cezalar, bazı pozisyonların alternatifsizliği derken sorun büyük. Üstelik de Başakşehir gibi bir rakip karşısında. Sivasspor'un fikstürü iyi, Beşiktaş da forma girdi derken iş lig 5.'liğine doğru gidiyor. Şampiyonluk iddiamız vardı, hem de bana göre en güçlü adaydık. Maalesef 2 haftada fişimizi çektiler ve bugün ilk 4 içinde kalabilir miyiz diye düşünüyoruz. Başakşehir / Trabzonspor serisi oldukça zor olacak.

Falcao, Adem Büyük, Ahmet Çalık, Muslera, Mariano, Marcao ve Andone gibi isimlerden yoksunuz. Stoper için eleştirdiğimiz alternatif dahi elimizde yok. Forvet için yine kimse kalmamış halde, oraya da biri devşirilecek. Başakşehir iyi bir düzen takımı. Her ne kadar sarsılıyorlar gibi görünseler de, düzen işliyor. O hücum düzeni karşısında da eksik Galatasaray savunmasının neler yapacağını bilmiyorum. Hücum tarafında da forvet sorununa girmiyorum bile.

Onyekuru'yu forvete çekeceğiz gibi görünüyor. Geçen sezon o pozisyonda oynadığı bir Akhisar deplasmanını hatırlıyorum, yapamamıştı. Yine o sezon forvet sorunu vardı ve Sinan Gümüş'ü ara ara oraya çekiyorduk. Onyekuru'nun bugün de orada yapabileceğini düşünmüyorum. Artısı hızı tabii, Başakşehir stoperleri ağır. Kontra atağa yatkın bir oyun oynayabilirsek, Onyekuru'nun ısrarla savunma arkasına sarkma isteği iyi bir silah olur.

Onyekuru'yu forvete çekince, sol kanat kim olacak sorusu da doğacak. Jesse, Yunus Akgün, Jimmy Durmaz ve Emre Akbaba gibi adaylar var. Orada da Jesse ya da Yunus Akgün'den biri oynar diye düşünüyorum. Buradaki temel unsur hız olacak, açık alanı iyi kullanmalıyız. Rakibin ağır savunması karşısında bu iyi bir silaha dönüşebilir. Jesse de açık alanı kullanabilecek bir isim. Kalan haftalar biraz da "gelecek sezon" adına alternatif üretme dönemi.

Beşiktaş'ın kazandığı gençleri görüyoruz. O gençlerle birlikte iyi bir hava yakalandı ve şu an hedef dahilinde ilerliyorlar. Biz de yapmalıyız bu işi diyeceğim ama, Taylan Antalyalı'yı stopere çekip, yine de Emin Bayram'a şans vermiyoruz. Sol bekte Saracchi olmasa Süleyman Luş değil de, Jimmy Durmaz oynar, o haldeyiz. Bazı yeni isimleri rotasyon içine katmak ve sürpriz kazanımlar kovalamak gerekiyor. Kalan haftalar bunun için iyi bir fırsat.

12 yorum:

  1. Taylan oyuna stoper olarak girdikten sonra emin kenarda formasıyla hazır bekliyordu ancak golü yedikten sonra hoca sanırım garantiye almak adına koymadı oyuna

    YanıtlaSil
  2. Onyekuru solda kalsın emre ileride sahte 9 gibi oynasın. Hem emre ceza sahası etrafından uzaklaşmamış olur hem de onyekuru alışık olduğu pozisyonda daha verimli olur.

    YanıtlaSil
  3. Ben olsam feghouliyi cekerdim en uca çünkü feghouli nadiren de olsa uçta oynadigi maçlar oldu örnek geçen seneki başakşehir maçı(1-1)gayet de iyi oynamıştı maçta,çünkü sırtı dönük oyun olsun,top saklama,top kontrolü çok iyi bir oyuncu,feg derine iner onyekuru oynarsa sekidika veya emre akbaba gibi oyuncular açtığı alanlara koşular yaparlar ki feg de bunlara pozisyon hazirlayabilecek bir oyuncu ara paslar falan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da sahte 9 oynayabilir ama sağ kanat bu sefer sorun yaşar.

      Sil
  4. 4411
    kanatlarda feghouli ömer.
    ileride emre onyekuru gezinmeli.

    YanıtlaSil
  5. Risk almalıyız.Kadrom çok garip olacak.
    Okan___Feghouli-Donk-E.Bayram-Ömer___Lemina-Seri___Emre Akbaba-Taylan-Belhanda___Onyekuru.Yedekten oyuna girecekler(skor üstünlüğünü elde ettikten sonra) Linnes-Saracchi-Şener-J.Durmaz-Erencan Yardımcı.Çıkacak 5 oyuncundan 4 ise Belhanda-Feghouli-Taylan-E.Akbaba. 5.oyuncuyu bulamadım:( İlk 55 dk 2 farkla üstünlüğü sağlayıp 60 dk 3 oyuncu değişikliği 75-80 arası son 2 değişiklik.Umarım benim saçmalıklarım(fantezilerim)olmaz ancak Fatih Hocamızın planı ve kolej ruhlu oyuncularımızla Bu hafta Başakşehiri,haftaya puan kaybeden Trabzonu yenip kalan 4 haftada puan olarak üstümüzde olan 3 takımı baskıya alarak ŞAMPİYON OLURUZ OLACAĞIZ.TEMMUZLARDA BİZİM OLSUN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garip olmasını geçtim, şu an okuyan da emin ol bir şey anlamadı :) Çok karışık yazmışsın.

      Sil
    2. Burak kadro mu karışık.Sanırım konudan konuya atladım.
      Taktik 4-2-3-1
      Okan
      Feghouli Donk E.Bayram Ömer
      Lemina-Seri
      Emre Akbaba Taylan Belhanda
      Onyekuru
      TEMMUZLAR DA BİZİM OLSUN.kısalttım

      Sil
  6. Ömer Bayram da sol kanatta oynayabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir