13 Haziran 2020 Cumartesi

Emre Akbaba ve Mariano'nun 100. Süper Lig maçlarına doğru



Rizespor deplasmanı bazı dalyalara gebe. Emre Akbaba'nın 100. lig maçı ile, Mariano'nun Galatasaray formasıyla 100. maçını izleyebiliriz. Rizespor deplasmanının Emre Akbaba adına acı hatırası da var. Geçen sezon 2. ciddi sakatlığını orada yaşamıştı ve uzun bir ayrılık oldu. Savunmasına yardım etmek isterken, aldığı özveri neticesinde. Bacağı bırakmak denir ya, öyle olmuştu. Bu sezon golle dönüşü de Rizespor deplasmanındaydı. Bu şekilde devam etmesini dilerim.

Mariano'nun ise 3 yılda sallandığı dönemler olsa da yıkılmıyor. O noktada da alternatifinin Linnes olması önemliydi. Arkasında Linnes olmadığında sorun yaşadı mesela, Mariano'yu dinlendiremedik. Şener Özbayraklı'nın sürekli sakat olması da etken. Linnes geri döndüğünde ise Mariano için güzel bir rakip ve belli dönemler formayı alıyor. Sonrasında Mariano'nun formayı alışı ve şampiyonluk virajını iyi alışı söz konusu.

Mariano konusunda da bir bilinmezlik oluştu. Takımdan ayrılıp, ülkesine dönmesine kesin gözüyle baksak da, malum korona süreci buna engel olabilir. Brezilya, hastalık konusunda pik yapmış durumda ve şu dönemde şartlar iyi değil. Ülkesine dönmeyip, Galatasaray'da en az 1 yıl daha kalması olası görünüyor. Yeni sağ bek arayışına girmeden, eldeki garanti isimle 1 yıl daha devam etmek de mantıksız olmaz. Tabii alacağı maaşa bağlı. Kesin olarak indirime gitmeli.

Bunu da 1 yıl için kabul edebilir diye düşünüyorum. Ülkesine döndüğünde de alacağız para bu olur. Arap ülkeleri ya da Çin'i de düşünmeyecektir. Galatasaray onun adına garanti adres. Avrupa'ya dönüşünde de bu seviyede tutunması pek mümkün görünmüyor. Galatasaray'da 1 yıl devam etmesine çok ses çıkarılmaz. Hatta bu konuda Twitter'da da bir anket açmayı düşünüyorum. Gelen cevaplara bağlı üzerine tekrar konuşuruz. 

Emre Akbaba'nın yeni sözleşme durumunu da bugün yarın konuşmaya başlarız. 1 yıllık sözleşmesi kalacak ve avro üzerinden ciddi bir rakam kazanıyor. Orada da hem Türk Lira'sına dönmek, hem de indirime gitmesi şart. Ülkenin malum koşulları bizi buna itiyor. Sözleşme durumunun konuşulacağı başka futbolcular da olacak. Ömer Bayram'ın da 1 yıl kalacak mesela, onun Türk Lirası üzerinden zam alması olası. Marcao da satılmayacaksa sözleşmesinin uzatılması konuşulacaktır.

9 yorum:

  1. Emre Akbaba'nin uzun süre sakatliksiz bir dönem geçirip takımda ciddi bir liderlik görevini üstlenmesini bekliyorum ben.umarim olur.

    YanıtlaSil
  2. Mariano 1 milyon Euro yıllıkla 1 yıl daha kalacaksa kalsın. Biz de sağ bek aramayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü 1.5 milyon avro olur o. Linnes'den az para veremezsin.

      Sil
    2. Linnes inki de düşer diye düşünüyorum.

      Sil
  3. eğer dendiği gibi mert hakan ve emre kılıç'a 1,2 milyon € verildiyse Emre'ye de en az o kadar verilir. bence bunlar çok para ama tabi yabancı oyuncuyu sınırladığınızda işte böyle işler oluyor. yapacak bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verildi mi bilmiyor kimse, rakamları görmek lazım. 1.2 de Akbaba için indirimli bir ücret oluyor :)

      + bir yorumunu silmek durumunda kaldım. O üslupta bir yorumu asla yayımlamam.

      Sil
  4. eyvallah dostum.
    lütfen kusura bakma, konu belhanda olunca kendimi kaybediyorum.
    galatasaray'a hiç yakıştıramıyorum onu. umarım bundan sonra aldığımız oyuncuları daha ince eleyip sık dokuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ise yakıştırıyor ve hakkının yenildiğini düşünüyorum. Ama karşı fikre saygım var, yeter ki doğru kelimelerle ifade edilsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir