13 Haziran 2020 Cumartesi

Galatasaray kulübesinde de maçın seyrini değiştirebilecek isimler var



Rizespor maçının kamp kadrosu bu şekilde. Jimmy Durmaz ve Jesse Sekidika maç kadrosunda bulunmuyor. Marcao da sakatlığı sebebiyle yok. Jesse'nin olmayışı doğal, tribüne 1 yabancının çıkması gerekiyordu. Jimmy Durmaz da 21 kişilik kadronun dışında kalmak durumunda kaldı, zaten başka seçenek de yok. Kanatlar biraz daha idare edilebilir. Onyekuru / Feghouli ikilisi 11 desek, Ömer Bayram / Belhanda / Adem Büyük / Andone, hatta yerine göre Linnes dahi kullanılabilir. 

Burada hamle imkanı değerli. 5 oyuncu değiştirme imkanı var. Galatasaray kulübesinde de maçın seyrini değiştirebilecek isimler var. Emre Akbaba, Andone, Taylan Antalyalı ve Adem Büyük gibi kozlara sahibiz. Orta sahada da Belhanda veya Ömer Bayram olacaktır ki hangisi kenarda olursa o da koz. Geniş kadroların biraz daha ön plana çıkabileceği bir ortam var. Andone'nin tam anlamıyla dönüşüyle birlikte de hücum noktasında elimiz güçlendi.

Bizdeki sorun stoper rotasyonunda. Marcao'nun yokluğu mutlaka etkiler. Oyun düzenini de büyüten futbolcuların başında geliyor. Ahmet Çalık ya da farklı bir ismi oraya yazdığımızda o etkiyi görmek imkansız. Burada iş Galatasaray'ın hücum oyununda yatıyor. Rakipler ya uzun toplarla, ya da hızlı çıkarak kontralarda etki arayacak. Ahmet Çalık'tan da ekstra işler beklemezsek günü kurtarır. Hava toplarını alır, rakibi kovalar, ağır bir futbolcu değil.

Emin Bayram da şu süreçte tek stoper alternatifi. Donk'un da sarı kart ceza sınırında olduğu unutulmasın. Mutlaka 1 maçta o sarı kart gelecek ve umarım Başakşehir / Trabzonspor serisinde bu yaşanmaz. Oraya Donk'u taşımamız gerekiyor. Gaziantep FK karşısında Ahmet Çalık / Emin Bayram ikilisini görebileceğimize inanıyorum, o şans mutlaka gelecek. Takım içinde tek sorun stoper pozisyonundaki alternatifsizlik.

Bunun dışında gayet geniş bir kadro. Bekler, orta saha, kanatlar ve forvet için iyiyiz. Şener Özbayraklı / Jimmy Durmaz arasından bir seçim olabilirmiş sadece. Linnes de kadroda çünkü. Onu kesemeyiz, her 2 bek için de 1 numaralı alternatif. Şener Özbayraklı'yı sol tarafa atmak imkansız. Saracchi de bu süreçte sakatlık etkisini tamamen atlattı, onun dönüşü de elimizi güçlendirecek. Ligin 2. yarısının ilk haftalarındaki etkisini hatırlarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir