13 Haziran 2020 Cumartesi

Samuel Kalu & Galatasaray, bazen imkansız işleri mi kovalıyoruz?



Bazen imkansız işleri kovalıyoruz gibi geliyor ya da ben öyle hissediyorum. Her habere de itibar etmemek gerekir tabii. Bazı transferleri gerçekleştirmenin gerçekten mümkünü yok. Bonservisi hallettin diyelim, yıllık ücrette tıkanıyorsun. İş bonserviste bitmiyor ki, yıllık ücretler daha önemli sorun. Bonservis de devreye girerse iş zaten imkansız. Sattığın kadar al bir yandan, Dünya'nın girdiği buhran bir yandan, ülkemizdeki döviz durumu diğer yandan. Bir futbolcu için büyük bonservis bedelleri vermek lüks kalıyor, ne kadar satış yaparsan yap.

Samuel Kalu da böyle bir futbolcu. Bazı basın kaynaklarında transferi için hamle yapıldığı yazılsa da, bana çok gerçekçi gelmiyor. 2 yıl önce Bordeaux'un 8.5 milyon avro'ya transfer ettiği bir futbolcu. Bu sezon istatistik anlamında beklentiyi karşılayamamış gibi görünse de, ederi en kötü ihtimalle bu rakamlar olacak. Galatasaray'ın da Feghouli sonrası yeni bir kanat için şu bonservisi vermesi imkansız. Daha sırada bekleyen birçok transfer var. Bonservis verilecek olsa da, Onyekuru ve Lemina gibi isimler öncelik olurdu.

Samuel Kalu, sağ kanat olarak bilinse de, her 2 kanatta da oynayabilen bir futbolcu. 4-4-2'nin kanadı ya da 4-3-3'in kanat forveti gibi kullanabilirsiniz. Çok hızlı ve teknik meziyeti yüksek. Patlayıcı gücü yüksek diyelim, gol meziyeti ise iyi durumda diyebiliriz. Ağırlıklı olarak asist özelliğiyle ön plana çıkar, orta kalitesi iyidir. Yazdığım gibi, bu sezonu iyi geçmemekte. Transferi belki de Seri ve Lemina operasyonu gibi kiralık gerçekleşir. Bu sayede de futbolcu ayağa kaldırılmaya çalışılabilir. Bu konuda kendimizi kanıtladık.

Tabii bu da günü kurtarma yöntemi. Emre Kılınç haricinde kanat hamlesi yapılır mı bilmesem de, yeni isim biraz daha oyun kurucu profilinde olurdu. Emre Kılınç'ı ısrarla Feghouli yerine yazsalar da, ben Onyekuru yerine gibi düşünüyorum. Ömer Bayram'ın sol öndeki rolü gibi düşünün, bence oraya geliyor. Sağ tarafta ise ya yeniden Feghouli'yi görürüz, ya da o rolde yeni bir isim. Oyun tarzımızda bu tarz bir kanata ihtiyacımız olacak, alışkanlıklar var.

Bonservisi elinde ya da maliyeti düşük isimlere bakmak gerekir. Bazı satışlar gerçekleştikten sonra önümüzü daha net şekilde görmüş oluruz. Bunun için de zaman var, sezon sonu ne olacağı belli olur. Kirala / geliştir yöntemi ise günü kurtaracaktır. Bu yönde isimler alıp geliştiriyoruz ama ertesi sezon olduğunda takımda tutmak için çok zorlanıyoruz. Elimizde bonservis girdisi geçtiği an geleceğe oynamamız çok daha iyi olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir