16 Haziran 2020 Salı

Galatasaray'in yaşayan efsanesi ve bu şubenin ebedi kaptanı



Bir şube yöneticisi düşünün ki her dönem eleştirilen, bence başarısız işlere imza atan ve türlü kaoslara imza atan bir isim olsun. Başkanlar değişiyor, yepyeni yönetimler görüyoruz ve bu yönetimler de birbirlerinin dönemini beğenmiyor, suçluyor. Yalnız ne hikmetse Ömer Yalçınkaya ismi orada, değişmiyor. Göreve gelen basketboldan sorumlu yöneticiler kendisinden vazgeçmiyor. Ben de bunu anlamıyorum.

Işıl Alben, bu şubenin ebedi kaptanı ve yaşayan Galatasaray efsanesi. Kendisinden yüzde 40'a yakın bir indirim istiyorsunuz ve bunu da aylar önce kabul ediyor. Hayatı boyunca da Galatasaray için her türlü fedakarlığa imza atımştır. Kaptan gemisini terk etmemek için çabalıyor. Siz ise 4.5 ay boyunca kendisine haber göndermiyorsunuz ve takımdan göndermek için çirkin hareketler içindesiniz. Yazıklar olsun.

Galatasaray bir spor kulübüdür ve kadın basketbolu da yüz akı branşlarından biri. Kazanılabilecek bütün başarılara imza atmışlar ve görmediğimiz kupa kalmamış. Her yıl küçülüyorsunuz zaten, bu şube istikrarlı olarak daralıyor. Küçülmeye de karşı değilim, doğru yapılanmayla ayakta kalırsınız. Yine de şu ayıbın bir karşılığı var mı? Galatasaray'ın spor kulübü olmaktan git gide ulaşmasından öte, vefa kültürünü sıfırlıyorlar.

Başarılı olmak suç gibi, inanamıyorum. Efe Güven'in antrenörlüğünde olabilecek en iyi tabloyu oluşturduk. Şampiyonlukta iddia sahibi olduk, Fenerbahçe'ye kafa tutuyoruz. Euroleague katılım hakkı elde ettik ve kendi bünyemizde oyuncu geliştiriyoruz. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de başarı cezalandırılıyor işte. Tilbe Şenyürek'e de aynısı yapıldı, hatta Efe Güven'le dahi henüz sözleşme uzatılmamış.

Bu isimlerin suçu başarılı olmak mı? Galatasaray adını yukarıda tutmaya çalıştıkları için mi bunlar. Ya da başarısızlık isteyip, maliyeti daha da küçültme derdinde misiniz? Başarılı olmak planları mı bozdu? Eminim ki Euroleague katılım hakkı elde ettiğimiz için de pişman olmuşlardır. Her şey geçtim, Işıl Alben'den bahsediyoruz. Yaşayan efsane, Galatasaray adı anıldığında akla ilk gelen isimlerden. Bu skandalın sorumluları hesap verecek mi diyemiyorum, adam yıllardır orada. Değişmiyor.

Işıl Alben, gün gelir ve Galatasaray'a geri döner. Şubenin ebedi kaptanıdır, tarihten adını silemezsiniz. Bu skandalın sorumluları da yıllar içinde nasıl hatırlanır siz düşünün artık. Kaptanın yolu açık olsun, bu forma altında yeniden buluşmak dileğiyle. Sahip çıkamadık kaptana, ne diyeyim. Öyle şeylere odaklandık ki, bu branşlarda dönen dolapları konuşamadık bile. Konuşan, dile getiren arkadaşlarımı ayırıyorum tabii. Her zaman bu noktayı işaret ettiler.

4 yorum:

  1. Ömer Yalçınkaya'nın yediği isimlerden bazıları: Ergin ATAMAN, Oktay MAHMUTİ, Ekrem MEMNUN. Bu gidişle Efe GÜVEN'de gidecek. Ama ne hikmetse (!) kendisi halen duruyor. Tarihin en basiretsiz yöneticilerinden birisi. Onun kadar onu halen orada tutanlar da suçlu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr ediliyor işte kendisinde, herkes değişse de o orada. Anlayamıyorum.

      Sil
  2. Ergin Ataman'a yapılanlardan sonra Işıl Alben meselesi şaşırtmadı.
    Basketbol şube sorumlusu durumu yanlış biliyor galiba işini kötü yapmak için elinden geleni yapıyor adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra yapılanlar da şaşırtmayacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir