30 Haziran 2020 Salı

Giuliano & Galatasaray, Suudi Arabistan basını takas iddiasını konuşuyor



Belhanda için Suudi Arabistan iddiasını aylardır konuşuyoruz. Bu sefer de transfer gerçekleşecek gibi görünüyor. Zaten sözleşmesinin son 1 yılına giriyor, Galatasaray'ın da bonservis geliri ihtiyacı var. Maicon'un da forma giydiği Al Nasr en ciddi talip gibi. Maicon / Belhanda paketinden de 10 milyon avro'luk bir beklentim var. Suudi Arabistan basınında bir iddia daha var, o da Giuliano'nun takas olarak Galatasaray'a gelebilme ihtimali.

Haberin gerçekliğini bilmiyorum tabii. Galatasaray'ın bonservis girdisi ihtiyacı var, bu yüzden de geliri düşürecek takaslara pek sıcak bakmayacaktır. Giuliano değerli bir futbolcu olsa da bu durum geçerliliğini korur. Yıllık ücret maliyeti de olacak bir de. Maliyetsiz bir isim de olmayacaktır. Maliyetleri düşürelim derken, bu tarz transferleri düşünmek zor. Ona uygun bir oyun yapımızın olmaması da diğer bir soru işareti.

Emre Akbaba'dan dahi 8 numara yaratmaya çalışıyoruz. Haliyle de olmadı. Ne zaman kaleye yaklaşsa ve 2. forvet gibi oynasa katkı verdi. Giuliano da böyle bir isim, Talisca da böyleydi. Forvet özellikli 10 numaralar. Teknik becerisi, oyun kurma özelliği de ön plandadır ama asıl işi tabela yapmak. Özellikle de gol tarafında. 2. bir forvet gibi oynar, rakip ceza sahası çevresinde de bitirici özelliği oldukça yüksektir.

Aykut Kocaman da ondan sağ kanat yaratmaya çalışıyordu. Tüm bunlara rağmen yine de fena bir gol sayısı yoktu. Fenerbahçe biraz da onu anlayamadı. Ertesi sezon ise 10.5 milyon avro gibi bir rakama Al Nasr'a gitti. Orada da iyi işler çıkarıyor ve şampiyonluklar kazandı. Maicon'la aynı takımdalar. Şu sıralar sorunları var tabii, sürekli bir ayrılık ihtimali konuşuluyor. Bu yüzden de transferi için adı geçiyor. Fenerbahçe'yi de ciddi şekilde duyuyoruz.

Takas işi pek aklıma yatmıyor, bonservis ise zaten veremeyiz. Kiralanır mı diye düşünüyorum da, bu sefer de oyun yapısı bütünüyle değişmeli. 4-3-3'lü günler biter ve 4-2-3-1 tek çıkar yol olur. Kalitesine asla lafım olamaz, 10 gol / 10 asist bandını da zorlayacak bir isim. Suudi Arabistan'ın onu çok aşağı çektiğini düşünmem, ırada da bayağı aktif. Fenerbahçe'ye gittiği dönemde de transfer edebilirmişiz, ciddi harcamalar yapıyorduk. Mancini'nin de Zenit zamanlarıydı.

5 yorum:

  1. Akbaba ya yer bulamazken aynı tipteki yabancı Giuliano ya nasıl formasyonda yer bulcaz

    YanıtlaSil
  2. kafamdaki ideal senaryo maicon ve balhandayı araplara yollayıp,giuliano ve ahmed musa yı araplardan almak
    onyekurunun yerine ahmed musa alınabilir,

    ahmed musa ,giuliano feguli üçlüsü fena olmadı ileride,mane (musa)-firmino(giuliano)-salah(feguli ) benzeri bir yapılanma nasıl olurdu :)

    bu arada giuliano da en dikkat çeken özellik yüksek pres ile oynamasıdır,fatih hoca bu tarz oyuncuları sever,süper klas bir yetenek değil tabi ama takım oyununa katkısı çok fazla,elmandere benzetebiliriz profil olarak,9 gol 9 asistlük katkılar verir,skor olarak daha fazlasını beklemezsin

    tabi maaş olayı sıkıntı yaratır bu isimlerde,arabistandaki maaşlar malum

    asıl olay falcao ile yola devam edilecek mi? sürekli sakatlanıyor ve maaşı yıllık 9-10 milyon avrolara geliyor,kulüp için ciddi bir zarar maddi olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir zorlama ki o yapılanma :) Feghouli'nin yürümeye hali yok, Guiliano da o rolde oynayabilse bugüne kadar oynardı zaten. Ahmet Musa da teknik olarak Mane'nin gerisinde.

      Sil
  3. Böyle yüksek meblağlara hiç gerek yok. Özellikle Guiliano gibi bir oyuncu için. Çünkü Guiliano da sadece belli bir oyun anlayışında belli bir mevkide verimli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisi olmasa yine düşünürüm da şu tabloda zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir