7 Haziran 2020 Pazar

Hayali rakamlar yazmayı sevmiyorum, çünkü bu işler kolay olmuyor



Galatasaray'ın futbolcu satışlarından 30 milyon avro beklediğine yönelik bir haber okudum. Bu futbolcular da Babel, Diagne, Belhanda, Feghouli, Maicon ve Telles'den gelecek kar payı. Ben de bir ekleme yapayım, Luyindama ya da Marcao'dan birinin satışını bekliyorum. İkisine de ciddi teklifler olduğu söyleniyor ve biri için rakam 15 milyon avro'nun üzerine çıktığı an da hayır deme şansı pek olmayacak. 


Bu transfer konusunu son dönemde sıklıkla konuşuyoruz aslında. Hayali rakamlar yazmayı sevmiyorum, çünkü bu işler kolay olmuyor. Futbolcu satışı konusunda iyi olmadığımızın örneklerini de birçok kez gördük. Teklifi görmek ve gerçek rakamlar üzerinden yorum yapmak gerekir. Bu tarz hayali, olabilir diye transfer konuşmak ciddi anlamda zor. Şunu söyleyebilirim, 25 - 30 milyon avro arasında transfer geliri elde edilse doğru bir planlamayla takımı neredeyse sıfırlarsın.

Telles'den başlayalım. Porto ile sözleşmesinin son yılına giriyor ve nihayet satılacaktır. Tabii bu rakam sözleşmesindeki 40 milyon avro'luk çıkış maddesi olmayacak. 25 milyon avro'lar konuşuluyordu ve kar payı da beklediğimiz gibi olmaz. Yine de 1-2 milyon avro dahi gelse şu gün kazanç diyorum. Umudu kestim çünkü, her sezon Telles'in transferiyle alakalı aynı haberleri okuyor ve hayaller kuruyoruz. Bu sezon son zaten.

Şu grupta satışı en garanti isim ise Maicon. Suudi Arabistan'da iyi iş çıkardı çünkü, güçlü kaldı. Al Nasr da onu takımda tutmak istiyor. Maicon'un da Galatasaray'la sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı. Suudi Arabistan şartlarını düşününce bu transferden 2.5 - 3 milyon avro arası bir gelir beklemek olası. Bu da gözden çıkardığımız bir futbolcu adına oldukça iyi rakam. Maicon'un Suudi Arabistan performansı elimizi oldukça rahatlattı.

Belhanda ve Feghouli konusunu bir arada yorumlayayım. Feghouli'den beklentimi 4-5 milyon avro olarak belirlesem de (yüksek yıllık ücreti yüzünden), ısrarla 10 milyon avro civarında bir rakamdan bahsediliyor. Bu tarz çok fazla haber var, üstelik dış basında. Olabilir mi diye de düşünüyorum. Arap kulüpleri adına çıkış maddesi olsa da, Feghouli buna yanaşmıyor gibi. 7-8 milyon avro'yu görsek dahi müthiş iş. Belhanda ise daima piyasası olan bir futbolcuydu. Onu da takımında ısrarla görmek isteyen Arap kulüpleri var. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalacak ve 7-8 milyon avro'yu görürsek iyi iş derim.

Diagne'yi ise elden çıkarmak kolay değil. Şu an tok satıcı moduna geçtik ve takımda tutarız diye haber yaptırmaya başladık. İyi bir plan, kalırsa da katkı alırsın. Futbolcunu değersiz kılmana gerek yok. Yine de ilk fırsatta satılmak için çaba gösterilecektir. 5-6 milyon avro gibi bir rakam da fena olmazdı. Babel'den ise bonservis beklentim yok, sözleşmesi karşılıklı fesih edilse yeter diyorum. Ciddi maaşı var ve bunu bulabileceği ülkeler belli. Oralara da gider mi emin olamıyorum.

8 yorum:

  1. Bunlara ek olarak Falcao'da gitmeli.GS artık fiziksel olarak Avrupa standartlarında bir takım olmalı Vedat Muriqi,Onyekuru,Mert Hakan gibi maaşı düşük fayda veren isimler alınmalı.Yıldız falan diyoruz ama Vedat GS'de olsaydı Onyekuru ile çok iyi bir ikili olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerinizin ne mantıkla olduğunu anlıyorum ama asla Falcao kısmına katılmıyorum. Yıldız bir isim her zaman takımında olmalı bu bir tehdittir rakip için. Falcao diyoruz ya Falcao. Falcao'n var mı var o zaman etrafını doldur Mert Hakanlarla. Muriqi iyi oyuncu ama Falcao diyoruz bir de. Söylerken heyecanlanır adam.

      Sil
    2. Bunlar bence fasa fiso GS en güçlü oyununu 11-12'de Elmander ile oynadı. Bugün Muriqi rakip stoperleri o kadar yıpratıyorki stoperler beziyor Fbde onyekuru Mert Hakan gibi topçular olmadığı için değeri pek bilinmiyor.Eğer clde başarı istiyorsak prese ve kontra oyunlarına mecburuz. GS 12-13 de clde müthiş işler yaparken mimarı savunma arkasına müthiş koşu atan Burak ve ona müthiş toplar atan Selçuktu

      Sil
    3. Falcao için teklif varsa bence de satılabilir, çılgın yıllık ücretler dönemi bitirilmeli. Kimse ile kıyaslamam tabii, Muriqi ile hele ki.

      Sil
    4. Falcao büyük kalite orası ayrı en basitinden Onyekuru Babel kıyası Babelde bana göre büyük kalite ama Onyekuru dinamizmi ile nasıl sürüklüyor bizi misal Falcao güçsüzleşmeye başladığında ileride top saklamayacak ağırlaşacak ama Vedat güçlü olduğu için ileride müthiş top tutacak.Vedatın top tutması+Onyekuru'nun hareketliliği+Serinin ince pasları artık Avrupa ya yakınlaşmamız lazım. Clde en az koşan takım biziz, güç olarak o kadar kötüyüz ki Real maçında sert faul yapıp sarı kart bile göremedik Türkiye ligi çerez lig her açıdan

      Sil
    5. Vedat Muriqi tarzı bir çalışkan pivot hocanın önceliği olabilir ama Falcao da bu işleri iyi yapıyor. Ön tarafta 1 numaralı oyun aklı ve duvar oluyor, servis yapıyor, alan açıyor.

      Sil
  2. Galatasaray ne zaman transferden 30 milyon kazandı da bu zor dönemde kazanacak diye sorarlar. Şu an yerli ve serbest oyunculara yüklenerek en doğrusunu yapıyoruz. Bonservis geliri olsa bile bunun toplamda 10'u geçmesi çok zor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir