7 Haziran 2020 Pazar

Muhammed Kiprit & Galatasaray, gurbetçi transferleri konuştuğumuz günlerdeyiz



1-2 yıldır Türk takımları adına konuşulsa da, transferi için hala hamle yapılmadı. Hertha Berlin'in futbolcusu olsa da, bu etapta alt liglerde forma giyiyor.. 20 yaşında ve Türkiye U21 formasını da 4 kez giydi. Liginde de 21 maçta 16 gol 5 asisti var. Lige takılmamak gerekiyor, bu tarz yetenekli gurbetçilerin önem kazandığı günlere gelmiş bulunmaktayız. Şimdiden de çeşitli takımların gerçekleştirdiği gurbetçi transferleri okuyoruz. Muhammed Kiprit'in de transferini beklemekteyim.

Bu takımın da Galatasaray olmasını isterim. İnandığım gençlerden biri çünkü. Etkili bir forvet olacağına inancım var. Fizik olarak güçlü ve iyi bir bitirici diyebilirim. Çok hızlı diyemesek de, ön alandaki mücadelesi de önemli. Gelişmeye müsait birçok özelliği var. Hertha Berlin'le 1 yıllık sözleşmesi kalıyor ve şu aşamada orada şansı olduğuna inanmıyorum. Forvet rotasyonunu tamamlamak adına düşünülebilir bir genç adım.

Altyapıdan da gelebilecek birkaç ismi sayabiliriz. İsim isim "hayal" kuracaklarımız olsa da, iş yine tecrübe ve A takım seviyesinde bulunan şanslara bakıyor. Bu noktada da Ali Yavuz Kol'u konuşabiliriz. Yine de onu kanatlarda daha çok görebiliriz diye düşünüyorum. Kendi de söyledi, kanat oynamaya biraz daha yatkın. Ön tarafa bakıyorum yine, yaşı 33 olacak bir Adem Büyük var. Sayarsak bir de Oğulcan Çağlayan deriz ama o da kanatlara daha yakın.

Oraya bu tarz genç, yetenekli ve yerli bir alternatif iyi olur. Özellik itibarıyla da o rotasyonu tamamlar. Bu transferlerin maddi tarafı düşük oluyor, haliyle de zarar etmiyorsun. En kötü şartta dahi zarar etmeden elden çıkarmak mümkün. Yabancı sınırı da zorlarken denemekten başka bir yolun kalmıyor. Muhammed Kiprit en bilinenleri, daha duymadığımız birçok gurbetçi de gündeme girecektir. Niye de demesin kimse, herkes mecbur.

Hertha Berlin'le çıktığı altyapı maçlarında da gol / asist rakamları oldukça yüksekti. Servis özelliği de es geçilmesin, yeri geldiğinde 10 numarada dahi denendiği olmuş. Bu da teknik özelliğini gösterir, oyun aklı var. Tarz olarak Bertkant Göktan'ı anımsayın. Tabii Berkant Göktan biraz daha kanatlara doğru kaymıştı. Galatasaray'a geldiğinde o da forvet ve arkası gibi oynuyordu. Muhammed Kiprit bu potansiyelde olmasa bile değerli bir genç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir