8 Haziran 2020 Pazartesi

Kalan haftalar için yine 4-2-3-1'i görebilir miyiz?



Emre Akbaba'nın kazanılması gerektiğini her fırsatta söylüyorum. Özellikle de ufukta 3 yerlinin ilk 11 oynama zorunluluğu olacağı bir dönemde. Yetenek anlamda ucu açık, yapabileceği çok şey olan bir yerli. Galatasaray'a transfer olduğunda da ayağının tozuyla ilk 11'e geçmişti ve sakatlığı olmasa ısrar edilecekti. Her geri dönüşünde de ilk 11'i zorladı, hatta bu sezonun 2. yarısından itibaren de yine formayı almıştı. Bugün de iyi durumda.

4-3-3 oynasak da, Emre Akbaba'lı 4-2-3-1 kurgusunda da başarı vardı. Falcao'ya kısa zaman içinde müthiş uyum yakaladılar ve Emre Akbaba'nın gollerini izlemeye başlamıştık. Forvet özelliği olan bir 10 numara, rakip ceza sahası içindeki gol etkisi oldukça büyük. Alanyaspor'da en iyi dönemlerinde de bunu yapıyordu. Vagner Love'la sağladıkları uyumla birlikte iyi iş çıkartmışlardı. Bu sayede de Vagner Love Beşiktaş'a, Emre Akbaba Galatasaray'a geldi.

Falcao da mühim burada. Önceliği gol atmaktan öte, hücumu yönlendirmek. Hücum tarafındaki en büyük aklımız olduğunu düşünüyorum. Onyekuru gibi bir kanatla oynadığında ona alan açıyor, Emre Akbaba gibi bir 10 numarayla oynadığında ise duvar özelliği ortaya çıkıyor. Birbirlerine yakın oynuyorlar ve sahada çift forvetimiz var gibi oluyor. Emre Akbaba, oyun kurucu özelliğiyle ön plana çıkmaz. Bu adam bitiricidir ve rakip ceza sahasına mümkün olduğunca yakın olmalı.

Fatih Hoca'nın kafasında oldum olası çok fazla 4-2-3-1 yok. İlk fırsatta da 4-3-3'e döndü zaten. 4-3-3 içinde ise Emre Akbaba'ya yer bulmak zor. Merkeze çektiğinde yapamadığını görmüştük. Kaleye uzak kaldığında sorun oluyor. Tek yok sağ kanat gibi kalır, Feghouli'nin yerinde olabilir diye düşünüyorum. İlk Galatasaray günlerinde o pozisyonda oynuyordu aslında, başarılı da olmuştu. Yeni sezonda 4-3-3 devam edecekse yine o pozisyonda izleyebiliriz.

Kalan haftalar için ise 4-2-3-1 gelebilir mi diye düşünüyorum. Geçen takım kendi içinde bir hazırlık maçı oynadı ve as takımda Emre Akbaba vardı. Bu da 4-2-3-1 gibi bir kurgu mu diye düşündürdü, Ocak ayındaki düzene mi dönüyoruz? Bu beni şaşırtmayacaktır, Emre Akbaba'yı ısındırma turları da olabilir. O formasyonda da başarılı olduk, 4-3-3'de de iyiyiz. Hücum tarafında alternatiflerimiz yükseldi ve Emre Akbaba da en önemli kozlardan.

6 yorum:

  1. 4 2 3 1 deyip Lemina sakatkenki gibi oynar mı ki hoca? Stopere Lemina geçer bu sefer ve o zevk aldığımız oyun oynanır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu düşünüyorum ben de. Yine de ilk tercihi olmaz. Ahmet Çalık'ı stoper görürüz gibi.

      Sil
  2. akbaba'nin oynamasi için tek ihtimal lemina'nin stopere çekilip 4-3-3'den vazgeçmeyle olur ama bence bu da düşük bi ihtimal çünkü yine 4-3-3 devam eder ve belhanda orta sahaya gelir.(fb deplasmanı gibi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmaz, değişebilir diye düşünüyorum. Maçına göre formasyonlar da farklılaşır.

      Sil
  3. Rakibe göre ufak değişiklikler yaparak devam eder gibi geliyor Fatih Hoca. Bu süreçte bazen 4-2-3-1'i de kullanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon da maç içinde bu formasyona çokça dönmüştü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir