6 Haziran 2020 Cumartesi

Kerim Çalhanoğlu & Galatasaray, sıra Hakan Çalhanoğlu'nun kardeşinde



Hakan Çalhanoğlu ismini Galatasaray'la çok anar olduk. Kendisi de bunu istiyor gerçi, her röportajında Galatasaray'a mutlaka değiniyor. Günün birinde Galatasaray'da mutlaka göreceğiz, o güne kadar diğer bir Çalhanoğlu'nu konuşmak gerekiyor. 17 yaşındaki kardeşi Kerim Çalhanoğlu, Hoffenheim altyapısında forma giymekte ve değerli bir futbolcu olabilir gibi görünüyor. Sezon sonunda sözleşmesi biteceği için de transferi adına tüm şartlar oluşmuş durumda.

Sol kanat / sol bek gibi düşünmek lazım. 3-5-2 gibi kurguların ideal sol kanadı olma potansiyeli var. Ana mevkileri bu gibi görünse de, stoperden 10 numaraya kadar birçok yerde de oynamış. Joker yapısı deyince de Fatih Hoca akıllara gelir, bu tarz futbolcuları çok sever. Hakan Ünsal / Ergün Penbe konularında yazmıştım. Bu futbolcular bir arada oynadıkları dönemde çok fazla dönüşümlü oynardı. Ömer Bayram'ı da bugün değerli kılan farklı mevkilerde oynayabilmesi oldu.

Haliyle Kerim Çalhanoğlu da değer kazanabilir. Potansiyel bir ofansif bek diyelim. Hızlıdır, orta kalitesi fena değildir, şutu da var. Gelişime oldukça açık. Almanya U17 formasını da 13 kez giydi. Eğer transferi olursa, Türk Milli alt yaş takımlarında izlemeye başlarız. Sol bek ya da önüne adına böyle yerli, genç alternatifler düşünülebilir. Emre Taşdemir kaynaklı bir beklentim kalmadı ve sol bek rotasyonu sadece Saracchi'ye bakacak.

Onu da yerli isimlerle tamamlamak gerekiyor, 2 yabancı sol bek lüks duracak. Ya Hasan Ali Kaldırım gibi tecrübeli bir isme yöneleceğiz (bence bu transfer gerçekleşecek), ya da Kerim Çalhanoğlu gibi genç isimler düşünülecek. Alttan gelmesi beklenen Süleyman Luş var bir de. Henüz A takım tecrübesi olmasa da oldukça potansiyelli. Onun da Ali Yavuz Kol gibi kiralık gitmesini ve 1 yıllık gelişimini takip etmeyi düşünürdüm.

Emre Taşdemir adına ise beklentim kalmadı. Kayserispor performansı da oldukça dalgalı, beklediğim bu değildi. Oynama istikrarını kazanması iyi olsa da, gelişim bir noktada kaldı. O da x transfer için takas olarak düşünülecektir. Mutlaka yerli bir sol bek transferi gelir ve o da bonservisi elinde futbolculardan biri olur. Kerim Çalhanoğlu gelirse de joker özelliğinin altını çizer ve kendisini birçok pozisyonda deneriz.

6 yorum:

  1. Hasan ali yerine bu oyuncu alınmalı. Madem sözleşmesi de bitiyor sezon sonu. Hasan ali sener den farklı olmayacaktır bence.

    YanıtlaSil
  2. biliyorum bu başlık altı için degil yorumum kusura bakmayın . ama bugün çok önemli bir gün 7 haziran 1987 14 . senelik bitsin artık bu çilenın nihayet buldugu , taçlandıgı bir gün..büyük sabrın, büyük dayanışmanın asla küsmemenin hep yanında olmanın ödül günü.geceden gelin gibi süslenen kapıda yatılan samiyen, içerdeki taraftar kadar dışarıda insan vardı.. 70 lerdeki son dönem çoçukluk, gençlik zamanımızın üst üste şampiyon oldugumuz 3 senesinden sonraki uzun hüzün yılları.. yinede yılmadan her maçtan mutluluk payı çıkarıp maç sonu ali samiyen den veya inönü den cim bom taksime .. cim bom taksime ..diye bagırarak meydana varışlarımız orada dönem tezahüratı bir baba hindi çekip büyüklerin meyhanelere, küçüklerin evlere dagıldıgı ama galatasaray lılık ruhunun dagılmadıgı belkide bu günlere maya oldugu anlamlı günlerdi.. azalmadık çogaldık sabırla bekledik . belki şansımıza o zamanlar hemen herşeyi çabuk tüketen , çabuk bıkan popüler kültür yoktu şimdi bazı mecralarda bazı kendini bilmezler o dönemleri anlatanlara hiç utanmadan bıktık sizin bu 14 senelik muhabetinizden diyebiliyorlar..sonraki başarıların , trübüncülügün mayalandıgı bu yıllara selam olsun..

    YanıtlaSil
  3. Gelişmesi için alternatif oyuncu olarak transfer edilebilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir