23 Haziran 2020 Salı

Keşke tek sorunumuz stoper olarak kalsaydı


Luyindama'nın sakatlığı sonrası da sorunumuz stoperdi. Transfer yapmamamıza rağmen, Donk'la orayı bir şekilde hallettik. Marcao'nun da sakatlanmasıyla birlikte stoper sorunu "1 numaralı öncelik" oldu. Ahmet Çalık'a güven durmuyorduk ki onu da kaybettik. Şu an stoper olayı bir sorun olmanın ötesine geçti. Maç içinde Lemina / Taylan Antalyalı stoper tandemini izledik. Kewell'ın stopere geçmesinden bu yana gördüğüm en absürt olay.

Tek sorunumuz keşke bu olsaydı. Şimdi bir de forvet sorununu konuşacağız. Ben bu yazıyı yazarken Falcao'nun durumunu bilmiyordum ama görüntü de parlak değil. Andone sezonu kapattı, Adem Büyük'ün uzun cezası var ve Falcao da tekrar sakatlandı. Mevcut kadroda forvet orjini taşıyan futbolcu sayısı 0. Gaziantep FK maçının sonlarında Jimmy Durmaz'ı oraya çektik ve sahte 9 gibi bir şey denedik. Kalan haftalarda da olacağı o.

Ya Onyekuru'yu oraya çekeceğiz ve forvetin tamamen savunma arkasına sarkmayı düşünecek. Bu durumda da pas oyunu zor, açık alanda kontra kovalamak lazım. Ya Emre Akbaba oraya geçecek ve net sahte 9 oynayacaksın. Tabii Emre Akbaba'nın fizik durumu problemli, sakatlıklar dönüşü pek ayakta duramaz halde. Bir ihtimal de Jimmy Durmaz, o da bazı maçlarda bu pozisyonda denendiği için. Kim oynarsa oynasın sorun var.

Feghouli ya da Yunus Akgün gibi isimleri mi orada deneyeceksin ya da? Alttan bir ismin alınıp, formanın direkt ona verilmesini de beklemiyorum. Emin Bayram dahi oynamıyor, Taylan Antalyalı'yı stoperde izliyoruz. Gençlerle alakalı beklentim de giderek düşüyor. Şampiyonluk şansı kaçtı, biraz olsun gençleri sahaya atmaya çalışsak ne kaybederiz bunu düşünüyorum. Kadro şu an neresinden tutsak elimizde kalacak halde.

Başakşehir ve Trabzonspor maçları da zor geçecek. Bu takımların güçlü oyunları ve sistemleri var. Savunman zaten büyük zafiyet taşıyor, bir de forvetlerini kaybettin. Nasıl ayakta durup, karşı duracaksın ki? 3.'lük ciddi hedef desem de Sivasspor ve alttan gelen Beşiktaş problem. Kalan haftalar zor, fikstür zorlayacak. Eksikler de olabildiğince fazla. Hayırlısı diyelim, bu saatten sonra zor olacak. Şu 6 hafta bir an önce bitse keşke.

9 yorum:

  1. Falcao ile yollar %100 ayrılmalı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah keşke. ama kim alır ki... bir daha da ders olsun diyeceğim ama olmaz. asla yaşlı adam almamak lazım. hele dengeleri bozan maaşa.

      ama taraftar susmaz. ama bu falcao ama bu zlatan der durur.

      Sil
    2. Alır, mutlaka talibi çıkar. Yeter ki Falcao gitmek istesin.

      Sil
  2. terim'in ligin ilk yarısını çöpe atmasının zararlarını görüyoruz. şu an hala 6-7 puan fazlamız olabilirdi. ben terim kadar ilginç figür görmedim. hem şampiyonluğun en büyük mimarı oluyor hem de işini zora sokuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çöpe atmadı, istedikleri olmadı sadece. Düşündükleri ya da.

      Sil
  3. Onyekuru forvet, arkasında Akbaba oynar bence. Visca'yı kapatmak için o tarafa Ömer şart. Trabzon maçında da Linnes'i sağda bekliyorum. Onyekuru ve Feghouli defansif olarak büyük zaaf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka da alternatif kalmadı maalesef. Mariano döndüğü an oynar yine.

      Sil
  4. şu an en yakın onyekuru gibi görünüyor forvette ama o da geçen sezon kötü oynamıştı orda oynadığı maçta.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir