18 Haziran 2020 Perşembe

Lemina da son haftalardaki performansıyla fazlasıyla mutsuz etmekte



Lemina adına da mutsuzluğum var. Geçen haftalarda kalitesini ve aidiyetini fazlasıyla kanıtlamış olsa da, son zamanlar için bunu söylemek zor. Özellikle de son sakatlık sürecinin ardından diyelim. Biraz daha ekonomik oynamaya çalışıyor diye düşünüyorum. O ekonomik oynadıkça da kendisini özel kılan hiçbir şey sahaya yansımıyor. Tempo yerlerde, sertlik yok ve Lemina da bu performansıyla fazlasıyla mutsuz etmekte.

Attığı fotoğrafta Falcao için "kusura bakma, daha sert olmalıyız" diyor da, lig bitti. Kritik puan kayıpları yarış içinde bizi geriye attı. Bu saatten sonra sağlanacak sertliğin de çok bir şey ifade edeceğini düşünmüyorum. Lemina'nın sertliği önemliydi, takımın agresifliğini direkt ayarlıyordu. Tempolu olduğu için de orta sahada bizi sürükleyen isimdi. Şu an ise stoperlerin arasına giren, klasik bir defansif orta saha.

Stoperlerin arasına girme işini en iyi Fernando yapıyordu. Biz de onu bu özelliği üzerinden eleştiriyorduk. Fazlasını bekledik çünkü, hücum tarafı dahi aradık. Melo'yu sevme nedenimiz bu, oyunun 2 yönünde de vardı. Lemina da ilk etapta vardı, bu yüzden de Melo'ya en çok yaklaşan orta sahamız oldu. Bugün ise Fernando gibi stoperlerin arasına girmekte ve orta saha çizgisinin pek önüne çıkmamakta. O vakit neden Fernando ayrıldı ki, bu işin kralını yapıyordu?

Topla dikine çıkışlarını, sertliğini, temposunu özledik. Kiralık olduğundan mı bilmiyorum ama mevcut performansı iyi değil. Ayrıca Seri'yle de üst üste bindiklerini düşünüyorum. Seri de aynı şekilde defansif orta saha gibi devam etmekte ve Lemina'yla aynı işi yapıyor. 2'si birden de 6 numara gibi oynayınca, hücumda 1 kişi eksik kalıyoruz. Geriden oyun kurma işini Seri daha iyi yapar, o vakit Lemina'ya ne gerek kaldı?

Bu yüzden de kalan haftalarda Lemina stoper oynasın diyorum, en azından hücumda 1 kişi fazla oluruz. İyi stoper performansı beklediğimden değil, savunmadan da geçtim. İşin daha çok hücum tarafına bakıyorum, orada çok daha iyi olmalıyız. Lemina da top bizdeyken ki stoper katkısıyla iş görür. Top rakibe geçtiğinde ise Jailson'dan hallice olabilir. Yine de ona göre biraz daha sertlik gösterir. Kaçınmasın yeter diyelim.

10 yorum:

  1. Lemina bu hafta defans oynayacak. Performansını merak ediyorum. Geriye çok adam salabilir. Topla çok oynayıp, hata yaparak top kaybedebilir.Boy olarak da defans da kule görevi görmez. Bakalım maç sonu neler yazacağız. Seriyle uyumu konusunda sana katılıyorum. Maalesef uyum, sağlamıyorlar yerleri yanlış. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeden yorum yapamam, daha önce stoperde görmedim.

      Sil
  2. Seri ile yollar ayrılmalı sadece oyum görüşü iyi bence yetmiyor sert değil tempo yetersiz vs.

    YanıtlaSil
  3. Hepsine katılıyorum ağabey güzel tespitler ve baştan sona doğrularla dolu bir yazı. Benim kişisel görüşüm Fernando ayrılmak istedi ve gitti, aidiyet de çok yerinde olmayacaktı kalsaydı herhalde. Sevilla'yı Galatasaray'dan büyük gördüğü bir demeç görmüştüm ne kadar doğru bilemem ama çok hoş değildi açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kendisi istedi. Göndeerilmesi düşünülmemiştir. Güzel de teklifti, neden satıldı noktasında değilim.

      Sil
  4. Formasyonda lemina nın daha geride oynamak zorunda bırakılmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Seri ile üst üste binmesinin sebebi de bu. Saha içi yerleşimi gözden geçirecektir sanırım hoca eminim bizim gördüğümüzü o da görüyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata o işte. Seri orada oynamalı, Lemina daha önce. O şekilde üst üste biniyorlar ama hoca bir türlü vazgeçmedi.

      Sil
    2. Hocanın bazen garip takıntıları oluyor. Mesela sezon başı şampiyonlar liginde 3 5 2 ile gayet güzel oyun çıkarırken lig de 4 3 3 ve yavaş pas oyunu ısrarı gibi mesela. Yada 4 2 3 1 le takım gayet güzel giderken israrla 4 3 3 oynamaya çalışması gibi. Bence kadro bu formasyona uymuyor ama ısrar ediyor. Ben 2 sezondur hocanın bu ısrarlarını pek anlamlandiramiyorum. Keza lemina ve seri yi böyle oynatması gibi. Hocanın taktik esnekliğini bilirdik maç içerisinde oyuncu değişikliği yapıp farklı formasyonlar denerdi. 2 sezondur bıraktı bunları umarım o da eski formuna döner.

      Sil
    3. 3-5-2 de kısmen ilerledi. İhtiyaç halinde dönüyor ona. 4-3-3'de de yürüdü, iyiydi takım. Pandemi süreci çok zorladı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir