30 Haziran 2020 Salı

Lemina için yine "sakatlık" durumunu konuşuyoruz



Son yıllarda çok fazla Lemina eleştirisi yaptığımın farkındayım. Nedeni, transfer dönemine yaklaşmamız. Kalmalı üzerinden yorumlar yapılıyor. Ben de bu işin "ölü bir yatırım" olabileceğini düşünüyorum. Lemina'nın kalitesine asla lafım yok. Sahada olduğu sürede de Galatasaray'a katkısı büyük olmuştur. Sorun da bu, "sahada kalabilme süresi". Lemina üzerinden temel oluşturamazsınız. 2 iyi maçın ardından, 3. maçta ayağını tutup, 1 ay olmamasının garantisi yok.

Başakşehir karşısında da olan bu. Lemina'nın stoper performansını övüyorduk ve orada devam etmesi halinde ciddi bir kariyer yapabilir diye konuşuyorduk. Yine ayağını tuttu ve oyundan çıktı. Fatih Hoca da durumu ciddi olabilir diyor. Sezon içinde de olan bu işte, birçok kez tekrarlayan bir sorun. Şu da var, istikrarı olsa ve bu sakatlıkları yaşamasa Galatasaray'a düşmezdi. Buralara geliyorsa da mutlaka bir nedeni oluyor.

Ligin ilk yarısındaki kötü Galatasaray'ın iyi isimlerinden biriydi. Hırslıydı çünkü, ağır, temposuz takımın hareketli 1-2 isminden biriydi. Ligin 2. yarısında takım hareketlenmeye başlayınca Seri faktörü öne çıktı ve Lemina'yla üst üste bindiler. Hem rol karmaşası, hem de sakatlıklar derken ciddi anlamda bir Lemina katkısı alamaz olduk. Bonservisi zaten düşünmem, yeniden kiralanma durumunda dahi düşünmeyebilirim. Ona güvenip yola çıkmak zor.

Lemina'nın 6 numarada yaptıklarının nedeninin ona verilen rol olduğunu söyleyenlere de katılmıyorum. Seri de o pozisyonda oynuyor ve Lemina gibi hareket etmiyor. Lemina, orta saha çizgisinin önüne geçmiyordu. Seri ise hem hücumda, hem savunmada katkı halinde. Geriden kurduğu oyunu konuşmuyorum bile, sahanın her yerinde. Lemina'nın stoperde kendini bulduğunu düşünüyordum ki yine sakatlık oldu.

Stoperde asla sırıtmıyordu. Hızını kullandı, Crivelli gibi bir rakip karşısında fizik olarak ezilmedi. Topla çıkabilmesi gibi artılarıyla da fark oluşturdu. Keşke devam edebilse keşke, biraz forma giyme istikrarı olsa. Sakatlık durumu can sıkıyor ve düzelecek gibi de durmuyor. Kampla falan alakası yok bu durumun. Son sakatlığının bir artısı belki de Emin Bayram'ı görmek oldu. İlla pozitif bir şeyler aramak gerekirse.

4 yorum:

  1. Sakatlık durumu olmasa sahada faydalı oluyor bir şekilde ama çok fazla sakatlaniyor ne yazık ki ona güvenip yola çıkmak çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina için yapılan iş ölü yatırım olabilir :(

      Sil
  2. Bugun yapilan aciklamaya gore 3 hafta sahalardan uzak kalacakmis, hakli ciktin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir