10 Haziran 2020 Çarşamba

Luis Rodríguez & Galatasaray, sağ bek için fırsat kovalamaya devam



Yine bir dış basın iddiası. Bu sefer oldukça da iddialılar, iş bitti diyorlar. Tigres forması giyen ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Luis "Chaka" Rodriguez ile anlaştığımız yazılmış. Futbolcu 29 yaşında ve sağ bekte oynuyor. Meksika pazarını bir süredir yazıyoruz, o bölgeden gelen çok fazla haber var. Sattığın kadar al sarmalı devam ederken de, bonservisi olmayan futbolcular gündemde kalacaktır. Bonservisi elinde, bizi zorlamayacak yıllık ücrette bir futbolcu için de yaşa takılmam.

Önemli olan şu süreci atlatmak gibi. Luis Rodriguez'den 2 yıllık katkı alsan dahi, sattığın kadar al bittikten sonra elin rahatlayacak. Şu dönemi atlatmak adına iyi bir alternatif olabilir. Mariano tarzından devam etmek adına düşünülebilecek bir futbolcu. Araştırdığım, sordurduğum ve takip edebildiğim kadar öğrendiklerimi yazayım. Teknik özelliğiyle ön plana çıkacak bir futbolcu. Topu müthiş kullanıyor, Mariano gibi geriden oyun kurma noktasında olabildiğince iyi.

Hızlı da diyebiliriz bu arada. Tabii Mariano'nun bugününe bakarak kıyas yapıyorum. Mariano da Sevilla dönemi hızlı bir isimdi ama yaş gereği yavaşlamaya başladı. Luis Rodriguez için savunma tarafı sorun olabilir deniyor, yine Mariano'da yaşanan sorunlar. Luyindama olunca da orayı sorun etmem, bir ismin mutlaka kademesinde olması gerekir. Rakibin hızlı kanadıyla baş başa kaldığı an sorun olabilir ama pozisyon bilgisi yüksek. Orayı da savunma açısından destekleyince sorun kalmıyor.

Mariano tarzından devam etmek gerekiyor. Oturan bir oyun yapısı var çünkü. Mariano da hocanın elini kolaylaştıran futbolculardan. Solda Saracchi ile tempo yakalandı, sağda da Mariano'nun oyun kalitesi iş yapıyor. Feghouli'yle büyük bir oyun ezberleri var, saha içinde en önemli kozlarımızdan biri. Yine aynı tarzda devam etmek ve top tekniği yüksek bir sağ bek almak aynı oyunun devamı anlamına gelecektir. Bu işi de bonservissiz şekilde çözebilmek büyük başarı.

Tabii futbolcu 29 yaşına kadar hiç Meksika'dan çıkmamış olacak. İlk Avrupa deneyimi adına ilerlemiş bir yaş. Eğer transfer haberi doğruysa uyum sürecini hep birlikte göreceğiz. Bonservis geliri elde edilmesi halinde hamle tarzı değişir ama şu aşamada bonservisi olmayan isimler gündemde. Bonservis işinde de hayal ettiğimiz rakamları göremeyecek gibiyiz. Bu yüzden hayalleri dahi daha ufak çaplı kurmak gerekecek.

4 yorum:

  1. Yüksek bonservisli, Avrupa tecrübeli ve kariyerli bir futbolcu hayali olmaması gerektiği için, şuan en önem verdiğimiz kriter oyun tarzı olmalı. Ki Mariano'nun tarzından gidilerek çok doğru bir hamle yapıldığını düşünüyorum. Güney Amerikalı bir futbolcu ve büyük ihtimalle uyum sağlayacağını düşünüyorum, geldiği takdirde. Gerçekten bir kanat hız ve tempo, diğer kanat oyun kurucu ve akıl olunca takımın çehresi değişiyor. Bu yöntemden vazgeçilmemeli. Bu açık oyuncuları için de geçerli. Açıkçası bu transfer haberinden heyecanlandım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de vazgeçmem ve bu profil de oldukça iyi. Umarım doğrudur.

      Sil
  2. Yaşı uygun... mariano ya göre daha atletik gibi görünüyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir