4 Haziran 2020 Perşembe

Marcao'nun yerini mevcut yapı içinde doldurmak imkansız


Marcao'nun yerini mevcut yapı içinde doldurmak imkansız. Zaten dar bir stoper rotasyonu var. Ocak ayında bütün uğraşlara rağmen stoper transferi gerçekleşmedi. Neyse ki Donk sahne aldı ve beklenen etkinin üzerinde bir görüntü verdi. Bu sayede Luyindama'yı aramadığımız gibi, Donk'un lider özelliği ve top kullanabilmesi sayesinde güçlü kaldık. Tabii arkaya dönüp bakınca da oynatabileceğin Ahmet Çalık ve Emin Bayram gibi alternatifler kaldı.

Ocak ayında stoper hamlesi benim adıma olmazsa olmazdı. Hele ki bugünlerde daha iyi anlayacağız. Sol ayaklı, topla çıkabilen, teknik özelliği ve oyun görüşü yüksek stoperimizi kaybettik. Ligin 2. yarısındaki güçlü oyun düzeninin en önemli parçalarından biriydi. Marcao yerine Ahmet Çalık ya da Emin Bayram'ı yazdığımızda bu oyunu devam ettirmek imkansız. Donk'u biraz daha ileri çıkaracağız ama yanındaki ismin olası performansı belirleyici olacak.

Forma ilk etapta Ahmet Çalık'ın olacaktır. Ne zaman şans gelse elinden geleni yapmayı çalışan ama seviyesi de bir noktada kalmış bir stoper. Mücadele ve iyi niyetinden asla şüphem yok. Sorun şu ki, uzun vadede güvenemiyorum. 1 maç iyi oynar, ertesi maç saç baş yolabilirsiniz. Kritik maçlar oynayacağız ve çizgisini ne kadar koruyabilecek? Bu güveni maalesef bana vermiyor. Umarım yanılırım ve müthiş iş çıkarır. Biz de yeni kazanım diye bahsederiz.

Diğer alternatif de Emin Bayram. Gelecek adına büyük beklentilerimizin olduğu bir stoper. "Şimdi değil de ne zaman" diyenleri görür gibiyim. O ışığı verirse formayı alır zaten, gelecekte de bu forma mutlaka onun olacaktır. Çok kritik haftalardayız, buraya takılıyorum. Maçlarda belki seyirci olmayacak ama olası hatalar kader belirleyecek. 17 yaşında bir çocuğun kırılma anlarında hata yapabilme ihtimali de beni korkutuyor. Bu da taraftarın algısına güvenmemem kaynaklı. Benim adıma sorun yok, ısrar edelim imkan varsa.

Fatih Hoca, en iyi tercihi yapacaktır. Marcao'nun 1 ay sonra döneceği yazılıyor. 1 ay sonra da kritik maçlar bitecek ve iş işten geçmiş olacak. Belli de olmaz gerçi, yırtık durumunda bile 1 hafta sonra geri dönmeyi başarmıştı. Marcao bu, sürprizlere açık olmak lazım. Riske atmak istemeyiz ama o riski almak için elinden geleni yapar. Tat kaçırdı tabii bu sakatlık, yeri doldurulabilecek bir futbolcu değil. Ocak ayında stoper hamlesi bir şekilde gerçekleşmeliydi.

10 yorum:

  1. mevcut yapıyı geçtim, transfer hakkı verseler bu özelliklere sahip bi oyuncu yine kolay bulunmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç kolay değil. Sol ayaklı, bu kadar teknik bir stoper bulmak.

      Sil
  2. Ahmet Çalık forma bulacak gibi doğuyor içime, ama gönlüm Emin Bayram'dan yana. Nasıl ki en zor zamanlarda hoca Ozan Kabak'a güvendi. Şampiyonlar Ligi'nde dahi... Emin de yetenekli bir çocuk ve Ahmet'e göre kısa zamanda daha olgun bir futbol gösterdi. Her ne kadar ölçü olmasa da Tuzlaspor maçında ikisinin arasındaki farkı da canlı gördüm. GÖnlüm Emin'den yana, ama hoca en doğru kararı verecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk tercih bence de Çalık ama ona da istikrarda güvenemiyorum :(

      Sil
  3. Aynı tarzı sağ ayakla yakalamak adına Linnes denenebilir belki orda.

    YanıtlaSil
  4. Takımda en son kim sakatlansın deselerdi herhalde Marcao derdik. Çok önemli bir mevkide ve alternatifi yok. Abartı gelebilir ancak Marcao'nun sakatlığı şampiyonluğu bizlere unutturabilir. Fatih hoca daha tecrübeli diye Ahmet Çalığı oynatacak eğer verim alamazsa Emin Bayram deneyecek. Belki de yeni bir Ozan Kabak ortaya çıkabilir. Eğer ikisi de sorun yaşatırsa son tercih Lemina olacak diye düşünüyorum bu da takımın dengesini genel olarak bozabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben net Marcao derim, alternatifi imkansız. Herkesin yeri dolar da, bu imkansız.

      Sil
  5. Bu arada yorumda Linnes seçeneği de sunulmuş ama Linnes kesinlikle o bölgede iş yapmaz. Ayrıca Ahmet Çalık oyun olarak takımda hiç sevmediğim birisi. Geldiğinden beri seviye atlayamadığı gibi bir yararını da görmedik. Yerine aynı maddi değere sahip başka bir yerli alınıp bekletilmeliydi hiç olmazsa denemiş olunurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes, Mariano gibi isimler stoperde imkansız. 3lü stoper oynasan, sağ stoperde Mariano bir derece de, Linnes cidden zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir