24 Haziran 2020 Çarşamba

Pandemi süreci ve sonrasında yaşananlar Galatasaray'ı kırdı geçti


Pandemi sürecinin Galatasaray'ı kırıp geçtiğini söylüyordum. Bunu söyleme nedenim de, pandemi süreci sonrası oynanan 2 maçta yaşananlardan ziyade öncesi. Ligin 2. yarısında çok formda ve iyi futbol oynayan bir Galatasaray vardı. Sivasspor deplasmanında elimizden kaçan galibiyeti hatırlarsınız. Kendi sahamızdaki Beşiktaş maçını saymıyorum, orada kafalar bambaşka yerdeydi. Bir anda seyircisiz ortam, lider ertelendi ertelenmedi, hastalık büyüyor derken futboldan kopmuştuk. İyi ve formda bir noktadaydık yani.

Bu süreç yaşanmamış olsaydı, şu sıralar şampiyonluk sonrası gelen transfer sürecini konuşuyorduk. Şampiyonluk havasına net şekilde girmiş ve geçen 2 sezona oranla da daha iyi bir futbol oynuyorduk. Kendi sahamızda Trabzonspor'la oynayacağımızı düşününce de, fikstür noktasında bir çekincem yoktu. Fenerbahçe deplasmanından çıkmışız, o havayla bizi kimse durduramazdı. Şampiyonluğa odaklanmış, hedef dahilinde bir Galatasaray da istediğini alır.

Pandemi sonrası ise 2 maçta havlu atmış olduk. Rizespor ve Gaziantep FK karşısında yaşananları gördük, Galatasaray'ı şampiyon yapmayacaklarının mesajını net şekilde verdiler. Rizespor deplasmanı, önceki haftalara göre bence de kötü futbol vardı ama sahada bir şeyler yapmana da izin vermiyorlar ki. Gaziantep FK karşısında ise bence kötü oynamadık, kazanacağımız bir maçtı. 3-1 öne geçmene rağmen izin vermediler.

Yaşanan sakatlıklar da cabası. Önce Marcao gitti ve oyun düzeni çok büyük bir yara aldı. Sonrasında Muslera ve Andone sezonu kapattı. En son da Falcao sakatlığı gelerek, bir pozisyonda daha alternatifsiz kaldık. Adem Büyük'ün de cezası var, şu an elimizde forvet yok. Stoper, kaleci ve forvet büyük sorun. Orta sahadan stopere futbolcu çekiyoruz. Bu takım nasıl şampiyon olsun, Fatih Hoca ne yapsın. Yaşananlar Dünya üzerindeki herkesi aşar.

Şu an 3. olabilir miyiz onu tartışıyoruz. Bence bu da zor ama hedef o olacak. Avrupa kupalarına katılım hakkını bir şekilde elde edelim de. Yeni yapılanmaya da ön ayak olsun şu yaşananlar. Daha önce yaşanması gerekeni şimdi mecburen yaşayacağız. Fatih Hoca önderliğinde daha genç ve maliyetsiz bir yapının kurulması gerekecek. Bunu da en iyi yapan isim yine Fatih Terim olacaktır. Hedefe çok daha net şartlanacağına inanıyorum.

8 yorum:

  1. Pandemi süreci olmasaydı Galatasaray Trabzonspor ve Başakşehir maçlarını alıp şampiyon olma ihtimali en yüksek takım olarak zirvede yerini alırdı. Yaşanan olumsuzluklar sebebiyle bu yıl şampiyonluktan olduk bu böyle biline kimseye suç bulmuyorum. Hayatım boyunca bu kadar fazla uğursuzluğu bir arada görmedim. İleriki yıllarda tarih bu kısımları atlayacak Galatasaray başarısız gibi gözükecek. Bu saatten sonra ne olur ne yapılır kestirmek zor. İlk 3 şansımızın olmadığını düşünüyorum. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O havayı yakalamıştık, şampiyon da olacaktık.

      Sil
  2. hayatım boyunca çin için "müthiş" duygular besleyeceğim.
    gs gaza basmış gidiyordu. şampiyonluğumuzu çaldılar
    efes ve ergin hocam da kupaya kavuşacaktı. onu da çaldılar.

    YanıtlaSil
  3. müthiş bi performansımız vardı. oynadığımız oyunda harikaydı. hatta antep maçınim belli bölümlerinde yine bu oyunu oynadık, bi ara 9 kişiydik ama rakibe top vermedik. seri önderliğinde barcelona gibi pas yapıyorduk. şu keyfi veren ve bireysel olarak çok kaliteli oyuncuların olduğu bu sezon şampiyon olamamak çok koyuyor. bu takım ligin açık ara en iyi takımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gaziantep FK karşısındaki oyunumuz hakkındaki yorumun çok doğru.

      Sil
  4. Bırakmadan devam etmeliyiz bence... Trabzon harika gibi görünse de onların da teknik direktör kaynaklı kırılgan bir yapısı var. Şampiyonluk zor artık ama ilk uc ilk iki mümkün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edeceğiz de, sezonun kalanına dair heves söndü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir