15 Haziran 2020 Pazartesi

Sahne Okan Kocuk'un



Muslera'nın sakatlık süreci en iyi ihtimalle 4-6 ay arasında geçecek. Sezonu zaten kapattı da, gelecek sezonun da ilk bölümünde olmayacak. Muslera'ya duyduğumuz güven ve kaleci olması avantaj olsa da, yaşı 34. Sakatlık süreci belirli bir süre alacak ve umarım en iyi şekilde dönecek. Bu sürede de sahne Okan Kocuk'un. Galatasaray'daki yedek kaleci sorunsalını yıllarca konuştuk. Muslera'nın arkasına alınabilecek en iyi isimler alınsa da, orası bir türlü dolmamıştı. Okan Kocuk'dan ise umutluyum.

Transferi döneminde de yazmıştım, şartlar itibarıyla alabileceğimiz en iyi yerli kaleciydi. Bursaspor'da oynayan bir kaleciydi ve potansiyelini de gösteriyordu. Takımı düşmüş olabilir, o ayakta kalan isimlerden biriydi. Ödülünü de Galatasaray'a gelerek aldı. Galatasaray formasıyla değerlendirebileceğimiz tek maçı da Başakşehir karşısındaydı. Muslera'nın şok sakatlığı sonrası kaleyi aldı ve o maçta sırıtmadı. Sinan Bolat ve Cenk Gönen gibi Milli kalecilerin ayaklarının titrediğini dahi görmüştük.

Rizespor karşısında da güven verdi. Başakşehir maçı gibi izlenim alabileceğimiz bir maç olmasa da, orayı doldurmak önemli. Yetenekli bir kaleci zaten, modern oyuna uygun. Ayaklarını iyi kullanır, kalesinde çakılı kalmaz. 1'e 1'i, ani çıkışı, refleksleri de ön planda. Gelişime açık, artık top onda. Kalan 7 haftada da iyi izlenim verirse, en azından Muslera dönene kadar kale onun olacak. Sonra da önü açık zaten. Muslera'nın sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalıyor. Bakarsınız Okan Kocuk devam eder.

Olayın iyi yönü yok da, belki böyle bir çıkarım yapılabilir. Yerli kalecilerden oldu olası istediğimizi alamıyorduk. Okan Kocuk bu anlamda ışık veren bir kaleci. Şöyle bir istatistiği var, kalesine gelen 17 penaltının 7'sini kurtarmış. Fırsat geldi önüne, değerlendireceğini de düşünüyorum. Kalan 7 haftada işler kötü giderse eğer, yaz dönemi yeni bir yerli kaleci konuşulur. O da günü kurtarmak adına, Muslera dönene kadar.

Normalde tedirgin olurum da, Okan Kocuk beni rahatlatıyor. Herkesin de inandığını görüyorum, arkasında güzel bir destek buldu. Alttan gelecek Berk Balaban için de yetenekli bir kaleci deniyordu, o da 2. kaleciliği almış olacak. Şu günleri bir şekilde atlatacağız. Muslera'dan da kuşkum yok, en iyi şekilde dönüp, kalesini alacaktır. Okan Kocuk'un önü açıldı ve bu sürede iyi işler yaparsa güveni de artacak, Muslera'yı da rekabete zorlayacak.

10 yorum:

  1. bursa formasıyla sık sık izledim dersem yalan olur. ama izledim. özellikle arena'daki maçta çok beğenmiştim. harika oynadı. tüm yan topları aldı, soğukkanlıydı. kesinlikle iyi bir kaleci olduğunu düşünüyorum.

    umarım o da kendine güveniyordur. kendine güvenmeli, hocanın güvenini hissetmeli ve sosyal medyadaki yamyamlara kulak asmamalı. umarım.

    kalan haftalarda çok iyi oynamalı ve seneye de kalecimiz okan olsun dedirtmeli. çok isterim bunu. seneye ilk devre kaleyi korur, ikinci devre duruma göre devam eder ve muslera ile vedalaşırız.

    sadece 500 bin euro kazanan iyi bir yerli kalecimiz olursa hem bütçe rahatlar hem de yabancı sınırı gelirse hakkımız kaleye gitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayaklarını iyi kullanır, cesur kalecidir. Kalesinde çakılı kalmaz. Tarzı büyük takım kalecisi, bakalım neler yapacak.

      Sil
  2. Oncelikle gecmis olsun buyuk kaptana, izlerken icimiz yandi! Umarim "OOooo Muslera'ya cok para veriyoruz" tayfasi bu surecte portlemez. Para pulla hakki odenmez bu adamin..

    YanıtlaSil
  3. Bu geri kalan haftalardaki performansı ile bizi önümüzdeki sene kaleci aramaktan kurtarır umarım.

    YanıtlaSil
  4. açıkçası türk ağırlıklı bir takım istemeye başladım artık. bazı anlarda daha iyi reaksiyon vereceğimizi düşünmeye başladım. ekonomik açıdan da daha iyi olur.

    emre akbaba emre kılınç mert hakan ve okan gibilerin ilk 11'de olduğu bir gs istiyorum. yoksa yabancı düşmanı asla değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli ağırlığına zaten ister istemez dönülecektir. Kısıtlama geldiği an o yerlilerin fiyati yükseliyor, sonra da ekonomik açıdan iyi olmuyor işte.

      Sil
  5. sahne emin bayram ın başlığı olsa daha doğru olurdu
    büyük takımlarda kaleci önemlidir tabi ama takım iyi ise kalecide ortalama ise çok rahat idare edersin

    alt yapıdan bir gencin daha oynaması gelecek adına büyük kazanım olacaktır,alt yapı oyuncuları için

    ozan kabaktan sonra alt yapıyı temsil eden kalmadı üst yapıda,ilk 11 olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk'un sahne, çünkü önünde Muslera gibi büyük bir isim vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir