16 Haziran 2020 Salı

Saracchi'nin hücum gücünü kullanmak adına o bölgeyi doldurmak lazım


Galatasaray'a transfer olduğu ilk günlerde oldukça iyi başlamıştı. Konyaspor deplasmanındaki sakatlık sürecine kadar da gelecek adına bizleri mutlu etmişti. O sakatlığın dönüşünde ise ciddi bir düşüşü vardı. Korona sonrası süreçteki geri dönüşü ise felaket oldu. Silip atmıyorum, yanlış anlaşılmasın. 1.5 yıllık kira, yaşı da henüz 22. Saracchi'yi de mutlaka yükselteceğiz. Mevcut görüntüsünü eleştiriyorum sadece, bana göre Rizespor karşısında Galatasaray'ın en kötüsüydü. 

Tabii geneli yorumlamak gerekiyor. 1 kişi üzerinden de eleştiri yapmak zor. Hatalar bütünü var çünkü. Sol stoperde oynayan isim üzerinden dahi sol beki yorumlarız. Orada uyum yoktu ve her 2 ismin de arkasına atılan her top felaketle sonuçlandı. Buna Onyekuru'nun vermediği savunma katkısını da ekleyin. Top Ahmet Çalık'a geldiği an ya baskı var, ya da bırakıyorlar ne yaparsa yapsın diye. Her topu hatalı kullandı. Saracchi de hücum dışında bir şey düşünmeyince o kanat otoban oldu. 

İşin kötüsü mücadele tarafında da ayakta kalamaması. Çabuk yıkılıyor ve gereksiz fauller yapıyor. Penaltı pozisyonu da bunun bir benzeri. Çalınır, çalınmaz ayrı konu da, gereksiz bir hareket var. Saracchi'yi hücumda ne ölçüde kullanabileceğimiz önemli. İşin savunma tarafına pek bakmamak gerekecek, bu sorunları yaşamaya devam ederiz. O tarafta çok büyük bir gelişim sağlayacağını düşünmüyorum, hücumuyla var olacak. 

Şu da var. Saracchi'nin ilk Galatasaray günlerinde 4-2-3-1 gibi oynuyorduk ve sol önde Ömer Bayram vardı. Mücadele gücü yüksek, geriye yardımı olan, hareketli bir isim. Hakan Ünsal'ı idare eden Ergün Penbe gibi düşünün. Gerçi 4-3-3 içinde de bu yardımı yapabilirdi. Saracchi hücuma çıktıkça o kanadı kapatmasını beklerdim. Yapamama nedeni ise ön tarafa bağlantı kurabilecek tek orta saha oluşu. Seri ve Lemina çok fazla üst üste bindi. 

Saracchi'nin hücum gücünü kullanmak adına o bölgeyi doldurmak lazım. Saha içinde yardım gerekli ve hücum organizasyonu yükselmek zorunda. Müthiş bir orta kalitesi bence de yok ama Galatasaray formasıyla ilk maçlarını da hatırlarsınız. Ceza sahası içine kanat üzerinden girebiliyor ve ceza sahası içine yerden paslarıyla asist yapıyordu. Tabii bunlar organizasyon dahilinde geldi. Rizespor karşısında kaos izledik.

8 yorum:

  1. Kesinlikle ve kesinlikle en kötüsüydü maçın sanki daha çok iç saha maçlarında iyi oynuyor gibi deplasmanda sönüyor adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konya deplasmanı da iyiydi, katılmıyorum buna.

      Sil
  2. bu maçın sorumluluğu %80 teknik heyete yazar. Hoca'nın başlangıç taktiği, saha parselasyonu, dizilişi hatalıydı. Sonradan yaptığı değişiklikler ve taktik revizyonlar da bence yine hatalıydı. Bireysel futbolcu performansları ve bazı oyuncuların yetersiz oluşu tabi ki etken ama biz kötü oynadık. Rize bizden fizik olarak da hazırdı, mental olarak da motiveydi ve taktik olarak müthiş disiplinli, bilgili ve hazırlıklıydı. Bizse yine kaoasa ve bireyselliğe teslim olduk.
    Hoca'nın acilen 4-2-3-1'i hatırlaması şart. Emre Akbaba'yı forvet arkasında second striker olarak kullanması şart. Burdan sonra bir şampiyonluk ya da zirve yarışı olacaksa kesinlikle kolay gol atan veya pozisyona giren bir takıma dönüşmeliyiz. Zira kalecimiz ve defansımızla maç kazanma dönemi bitti. Her maç gol yiyeceğimiz kesin gibi. Hatta 1 ve üstü kesin yiyeceğiz.
    Bir başka şey 3 tane ceza sahasına girmeyen ve oyunun hücum tarafında olmayan oyuncularla oynamanın da manası yok. Bana kalsa orayı bir tek Lemina tek başına tutabilir. Yanına ister ömeri koy ister belhandayı. Takımdaki genel fiziksel yetersizliğin sebebi umarım yüklemeden veya aradan dolayıdır.
    Ben bu hafta ile birlikte taktiksel anlamda hocanın önemli değişiklikler yapacağını ümit ediyorum. Artık pas oyunu ve 4-3-3 bitmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu 4-2-3-1, 4-3-3 değil. 4-3-3'le de bu takım büyüdü, Kadıköy'de müthiş futbol oynadı. Ben de 4-2-3-1 derim ama sorun bu değil.

      Sil
  3. konudan bağımsız olarak süper ligde oynanan oyunu belirleyen önemli etkenlerden biri hakemlerin sertliğe izin verip vermedikleridir.ve bu sertliğe maruz kalan oyuncuların reaksiyonu
    maçın özetini izledim,özellikle ilk yarıda hakemin rizesporlu oyunculara sarı kart çıkarmadığını gördüm

    galataarayda oyuncu profili bu sertliğe reaksiyon verecek tipte değil,misal adem büyük ün gördüğü kırmızı kart,rakip arkadan tekme ile karışık sıkıştırdı hakem düdük çalmadı ve devamında adem arkadan faul yaptı,itiraz ve kırmızı kart

    biz burda teknik taktik tartışıyoruz lakin şu maçta başka bir hakem olsa ve sarı kartları erken çıkarsa oyun bambaşka şekillenebilirdi

    süper ligde oyun buysa ve kaos futboluna uygun oyuncular ile oynayacaksan bu kezde yetenekten taviz vermiş oluyorsun,fasit bir daire
    süper ligde oyunu belirleyen birazda hakemler oluyor ve bunu görünmez şekilde yapıyorlar,bu görünmezlik nedir?sertliğe sarı kart çıkarmamak,oyun bu sayede senin için dezavantaja doğru gidiyor

    https://tr.beinsports.com/lig/super-lig/ozet/2019-2020/27/caykur-rizespor-2-0-galatasaray-mac-ozeti

    01:36 da morozyuk kayarak arkadan sert şekilde geliyor,hakem sadece faul çalıyor

    01:45 aynı morozyuk feguli yi indiriyor ceza alanına girerken,yüzde yüz tehlike pozisyonu önleme,ama gene sarı kart yok

    bu rakip için adeta 12 kişi oynamak gibi bişey,büyük avantaj,yeteneği sartlikle yada taktik faulle önleme
    böyle olunca ortadan kalite farkı kalkıyor(hekem sayesinde)

    türkiye taraftar genel olarak hakem değerlendirmelerinde penaltılara yada kırmızı kartlara bakar,oyunu ve skoru sadece bunların değiştiridiğini düşünür,oysa oyunu değiştiren asıl olay sarı kartların çıkıp çıkmamasıdır,çünkü sarı kart gören oyuncu başka bir oyuncuya dönüşür ikili mücadelelerde.misal morozyuk ömere yaptığı faulde sarı kart görse feguli yi sonraki pozisyonda indiremezdi,haliyle yetenekli takımın paslaşarak gol bulma durumu yükselecekti
    yada morozyuk çift sarıdan atılıp rakip 10 kişi kalacaktı

    özetle maçın özerinden bile hakemin durumunu görebiliyoruz galatasaray aleyhine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumun için. Maalesef tablo bu.

      Sil
  4. bu arada süper lig hakem listesinde açık olarak galatasaray aleyhinde gördüğüm halis özkahya vardı,bu listeye yaşar kemal uğurlu da eklendi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir