9 Haziran 2020 Salı

Sekidika'nın da önü açık aslında, derin bir kanat rotasyonu yok



Jesse Sekidika'nın fizik olarak iyi durumda olduğu ve kalan 8 haftaya en hazır girecek futbolculardan biri olacağı yazılıyor. Aynısı Emre Akbaba için de yazılmıştı ve geçen takım içinde oynanan hazırlık maçında A takımda izlemiştik. Şu süreçte kimi kazanabilirsek büyük kazanç diye düşünüyorum. Sekidika'nın da önü açık aslında, derin bir kanat rotasyonu yok. Onyekuru'nun alternatifi olabilir, hatta Feghouli olmadığında dahi düşünülebilir. Gelecek sezon için mesajı kalan haftalarda verecek.

Transfer sürecini desteklemiştim ve hala da o yerdeyim. 23 yaşında, potansiyel sahibi ve bonservisi elinde bir futbolcuydu. Bugün de neredeyse tüm Anadolu peşinde. Zarar etme şansı yok yani, en kötü ihtimalde dahi kazancın olacak. Futbolcuyu parlatmayı başarırsak da kazancın büyüklüğünü konuşmaya dahi gerek yok. Şu an ham tabii, şans bulduğu maçlarda bunu gösterdi. İşlenmesi gereken bir potansiyel. Gelecek sezon şans bulamayacaksa da, oynayabileceği bir kulübe kiralanmalı.

Benim onunla alakalı hayalim şuydu. Onyekuru 6 aylık kira görünüyordu ve o gittikten sonra yerine geçebilir diye düşünmüştüm. Erkenmiş tabii bu düşünce için, bu kadar ham olmasını beklemiyordum. Eskişehirspor'un eli ayağıydı, saha içinde her işi yapıyordu. Çok daha geçmişine indiğimizde orta saha özelliği de ortaya çıkıyor. Çok çalışkan ve hareketli. Hızı ve patlayıcı özelliğinin yanında, savunma yardımının da altın çizilmeli.

Her 2 kanatta da oynayabiliyor bir de. En iyi olduğu yer sol açık (kanat forvet tipi) olsa da, sağ kanatta da başarılı performansları vardı. Maliyetsiz alternatif işte, kazanımı elimizi olabildiğince güçlendirir. Fizik olarak güçlenmesi de hoşuma gitti. Gelen şansı iyi değerlendirmesi önümüzü açacaktır. Kenarda, patlayıcı gücü yüksek bir kanat bulundurmak gerekiyordu. Onyekuru tamam da, alternatifi de olmalıydı. Çok akılcı bir transferdi.

Şimdi Emre Kılınç da gelecek oraya ama Feghouli'nin ayrılık ihtimali var. Onyekuru da kalırsa, mevcut kanatların hepsi hızlı ve patlayıcı özellikli olacak. Bu da dikine oynamaya çalışan, hızlanan Galatasaray için artı. Yine de oyun kurucu profilinde bir kanat daha bakılacaktır tabii. Kanatlar konusunda şüphem yok, rotasyonu güçlü olacaktır. Ali Yavuz Kol, Oğulcan Çağlayan gibi isimleri de es geçmemek gerekiyor.

4 yorum:

  1. Feghouli yolcu Sekidika inş biraz süre bulur da hakkında karar verebilecek duruma geliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok farklı tarzda isimler aslında. Kazanmalıyız tabii.

      Sil
  2. Oynatildikca güven kazanıp iyi olacağını düşünüyorum. Beşiktaş'ın kanat oyuncuları diaby filan var mesela onlardan daha iyi olduğunu düşünüyorum ben. 2-3 milyona sonraki satıştan kâr opsiyonu ile satsak bile iyi iş yapmış oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından kafası futbola daha çalışıyor diyelim. Çalışkan futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir