4 Haziran 2020 Perşembe

Soru şu, hoca o seviyeye bir daha ne zaman ulaşacak?


Önüme düşen röportajlardan bazı kesitleri konuşmayı seviyorum. Hamza Hamzaoğlu'nun da röportajının bir bölümünde Galatasaray'la alakalı soruya verdiği yanıt güzel. Bugün sorduğumuzda hala sevmeyeni çok olsa da, hakkının teslim edilmesi gerekir. Ben seviyorum da bu arada, kazandığı şampiyonluğun hakkı gerçekten büyük. Keşke sonraki süreç daha akılcı ilerlese ve doğru hamleler yapılsa. Suçlu kim bilmem, o konuda ısrarla konuşulmuyor. Hoca da kimseyi suçlamak istemiyor.

Bence de kötü bir yapılanmaydı. 14 yabancılı düzene 7 yabancıyla başladık ve dar bir kadroydu. O dar kadrodan maksimumu yine alsa da, nefesimizin yetmesi imkansızdı. O dönem bir de sözleşmesi biten futbolcular konusunda derya gibiydi. Kimseyi almadık diye hatırlıyorum, oysa birçok isim gündeme gelmişti. O konudaki sorumluyu bilmiyorum işte. "Hoca veto etti" diye bir söylem olsa da, belki de yönetim harcama yapmak istemedi. Hamza Hamzaoğlu da kendini ön plana attı. Hatası da bu zaten.

Her konuda kendisini öne atmak en büyük hatası. Umut Bulut konusu da bu işin finaliydi. Taraftarın tepkisinin olduğu, istemediği futbolculardan biri. Yüksek bir maaşı var ve sözleşmesi de otomatik olarak uzadı. Hamza Hamzaoğlu orada açıklama yapıp, otomatik uzamasa ben uzasın isterdim dedi. Ben de o gün "bu iş kovulmana yol açar" dedim ki 2 gün sonra yollar ayrıldı. Keşke ayrılmasaydı diyorum, sonu enkaz oldu çünkü. O enkaz da 2 yıl kalkmadı.

"Çok da konuşmak istemiyorum geçmişle ilgili ama... Tabii ki camiama, kulübüme asla kırgınlık olamaz. Üzüldüm mü? Çok üzüldüm. Çünkü başarılı olduğumuz bir dönemde, yine başarılı giderken, bana göre, ayrılmak zorunda kaldık. Bir noktaya kadar gelirken herkes sizi destekliyor, sonra düşüşünüzü seyretmek belki daha cazip geliyor insanlara."

Bence de başarısız değildi ama o kadro yapısıyla da şampiyonluğu zor görüyordum. Kötü bir kadro planlamasıydı çünkü ve suçlusu kim bilmiyorum. Hocanın da, yönetimin de hataları olmuştur. 3 kupa almış teknik direktörü bir anda göndermek hataydı sadece. O an kovulmayı asla hak etmedi. Sonrası da neden kovulmaması gerektiğini izledik. Yine yollar birleşebilir, hayat ne gösterir bilinmez. Soru şu, hoca o seviyeye bir daha ne zaman ulaşacak?

Kendisini eleştirdiğim nokta bu işte. Israrla yazıyorum, kariyerini çok kötü yönetiyor. Galatasaray sonrası ısrarla bir takım çalıştırma derdinde ve o takımların profili de kademe kademe düşüyor. Bugün geldiğimiz noktada "düşmeme mücadelesi veren" takımların aranan teknik direktörü oldu. Bence yine başarısız değil ama istikrarını kaybetti ve "şampiyon teknik direktör" imajına çok büyük zararlar verdi. En doğru tercihi yapmak adına beklemesi gerekiyordu.

9 yorum:

  1. Hamza hocayı sevmemeyi ben anlamıyorum. Fatih Terim haricinde kim yapabilirdi o kaosta o şampiyonluğu kim alabilirdi acaba sormak istiyorum hocaya sallayanlara?

    Kim suçlu meselesine gelirsek de orada bir cümle kullandın ağabey 'hoca da kimseyi suçlamak istemiyor' cümlesi. Hamza hoca Galatasaray'a zarar vermemek için ne söylendi ise onu yaptı. O bilmez miydi 6 milyonlar 10 milyonlara futbolcu istesin? Veya alınması, Melo gitti, Telles gitti son günlerde ve çıkıp da konuşup yönetimi medyada herkesin önüne atamaz mıydı? Hatası vardır illa ki ama en büyük hatası tevazu sahibi olması ve Galatasaray'a yürekten bağlı olup kimseyi kötülememesi. Fatih Terim mesela yeri gelse yumruğu vurmaz mı vurur Hamza hoca buramadı en büyük hatası bu işte. Veya Tudor bir galibiyet sonrası basın mensuplarının yanında nasıl 'ben yaptım oldu' gibi göğsünü gere gere konuştu.(Tudor'u az çok seven bir insanım) Hamza hoca ne denildi ise yaptı ve o çapsız Dursun Özbek yönetimi nasıl olsa sesini çıkarmaz diye ezdi onu.

    Tudor'a o transferleri yapan o yönetim değil mi? Her zaman ilk dayak kendi çocuğuna atılır bizim kültürümüzde. Hamza hoca illaki hatalıdır bir şey demiyorum ama çok hakkını yedik ve yiyoruz be ağabey.

    (Durmadan bir takım çalıştırma meselesi de her zaman blogda yazdığın gibi kendi hatası fazlasıyla hem de)


    Saygılar. İçimi döktüm oh be 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmiyor bir şekilde. Şampiyonluğa giderken de sevilmiyordu, ertesi yılı konuşmuyorum bile. Oysa futbolu da keyifli ve hücuma dönüktü.

      Sil
    2. Kesinlikle öyle. Prandelli dönemini ne çabuk unuttular veya daha kötü teknik adamları ne çabuk unuttular. 4. Yıldız + 3 kupa Fatih Terim'den başka kim başarabilirdi eldeki kadro ile ağabey sana soruyorum?

      Sil
    3. ben seviyorum. kovulmayı hak etmedi. berbat bi başkana denk geldi.
      ama taraftar ile gereksiz inatlaştı. iletişim sorunu yaşadı.
      işin kötüsü tekrar gelse tekrar aynı hataları yapar gibi görünüyor.

      Sil
    4. Katılıyorum ama inatlaşma demeyelim, kafasının dikine gitseydi o çapsız yönetimin karşısında dururdu inatla. O her zaman Galatasaray'ı ve Galatasaraylılığı düşündü o yüzden hatalar yaptı.

      Sil
  2. İnsan olarak çok iyi birisi ve bence başarısız olmasındaki en büyük sebep bu

    YanıtlaSil
  3. Bazı şeyler resmi tarih gibidir gerçekten çok algıdır .hamza hoca da bu algı kurgu oyununa kurban edildi "özbek biraderler " ve familie tarafından .. denir ya futbolun "f" sinden anlamayan mehmet özbek gibi adamlara florya da büyük imkanlar tanındı , sorumluluk verildi .o dönem orada olan herkes her şeyi biliyor hocanın bazı istemediğimiz seyleri niçin neden söylediginide.. şu kadarını söyleyeyim son gece hoca tt arena ya çagırıldıgın'da durum kendisine iletildiginde gerçekten daha odadan çıkmadan tv haber geçildi adı geçen tarafından ..birde şunu söyleyeyim hamza hoca gelirken ali bey'abdurrahim bey önerdiginde herkes evet derken bir tek dursun bey karşı çıkıp mustafa denizli hocayı istemişti gerçi filmin sonunda kavuştular.. bilmiyorum belkide bildiğiniz şeylerdir zaten.. birde bir büyük yalan daha var özellikle iki oyuncu için wesley ve melo ile ilgili gerçekten ikiside hamza hoca ve ekibini özellikle rahmetli yıldırım hocayı hem çok seviyor hem saygı gösteriyorlardı allah şahit ,florya tanıktır zaten bu kupalarda bu ilişki bu sinerjilerle geldi.. iyilikle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da çanak tuttu buna, süreci hiç yönetemedi. İşine odaklansa sadece bunlar yaşanmazdı. Çok kötü bir yönetim dönemine denk geldi maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir