30 Haziran 2020 Salı

Şu ortamda 4-6-0 oynamaya çalıştık ve bu oyun da biraz ezber istiyor



Başakşehir karşısında bu kadar iyi hazırlık ve oyun beklemiyordum. Eksikler kafa karıştırıyordu ve biraz olsun umutları söndürdü. Başakşehir maçını kazanamamış olsak da, eminim ki futbol anlamında herkes memnundur. Mevcut malzemeyle, böyle bir rakibe karşı ancak bu kadar oynayabilirdik. Stoper pozisyonu sorunlu, forvet olarak da kimse kalmamış. Şu ortamda 4-6-0 oynamaya çalıştık ve bu oyun da biraz ezber istiyor. 1 haftada bu oyuna böylesine çalışmak kolay değildi.

Bu yoklukta bulunabilecek en doğru çözüm. Forvet kim olur üzerinden tartışırken, ağırlık Onyekuru tarafındaydı. Solda da Jesse oynar diye düşündüm ve bu maçı kazanma ihtimalimiz "hız" diyordum. Topu biraz daha rakibe bırakıp, açık alanlar kullanabilirdik. Biz ise topa mümkün olduğu kadar sahip olduk ve set oyunu oynadık. Bir yandan rakibi durduruyorsun, topu kaptırdığın an baskıya başlıyor ve alıyorsun. Seken, boşta kalan topları da genelde toplamışsın.

Forvetin olmamasının eksiği şu. Önde top tutmak ve kenar ortası yaparken de ceza sahası içinde ona vuracak bir futbolcunun olmaması. Bu yüzden de mümkün olduğunca bekler yerden orta yapmaya, hatta çizgiye inmeye çalıştılar. Linnes ve Saracchi'yi de etkili buldum. Emre Akbaba biraz daha rakip ceza sahası içine girmeye başlayınca da etki etmeye başladı ve maçı çevirecek isim olacaktı. Galatasaray'ın hareketliliği ve temposu gayet iyiydi.

Napoli bu oyunu oynadığında büyük bir ezberi vardı. Orta sahaları da skor yapan isimlerdi. Seri'yi Jorginho'yla kıyaslayalım da, bizde ne Hamsik ne de Zielinski gibi merkez oyuncuları var. Belhanda ve Ömer bu katkıyı vermez. Bir diğer katkı vermekten uzak isim de Feghouli. Onyekuru ise sadece savunma arkasına sarkmaya odaklı ama orada da bitiremeyince geriye bir şey kalmıyor. Gelin görün ki şu yapı içinde Emre Akbaba eleştiriliyor.

Oysa hücum hattının en iyi ismiydi ve şu oyunu oynayabilmemiz adına en önemli sebep. "Sahte 9" işini iyi yaptı diye düşünüyorum. Seri'nin de orta sahadaki organizatörlüğü oldukça önemliydi. Bu isimlere, hücum tarafında iyi performanslar dahil edebilsek galibiyet içten bile değildi. Şu ortamda da oynanabilecek en iyi oyun bu işte. İyi hazırlanılmış, ileride de kullanılabilecek bir kurgu. Değişim adına bu tarz hareketleri önemsiyorum.

4 yorum:

  1. top sabaha kadar da bizde kalsa bişey farketmezdi. akbaba hariç şutör oyuncu yoktu (gerçi onun da gs formasıyla şut attığını hatırlamıyorum). attığımız goldeki gibi kalenin içerisine kadar girmediğimiz müddetçe gol atma ihtimalimiz neredeyse yoktu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark ederdi, kazanıyorduk. Pozisyonlar var. Gol de attık zaten. Bu oyuna kötü demeyi bilemedim, hele ki şu şartlarda.

      Sil
  2. Napoli bile çok iyi oynadığı halde bu oyunla amacına ulaşamadı. Biz mecburiyetten bu oyunu oynadık ama genel olarak çok iş yapacagini düşünmüyorum. Hatta mümkünse mutlaka net bir santrafor yanına da yardımcı bir forvet veya arkasına gizli forvetle oynamak bizim için daha mantıklı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir