1 Temmuz 2020 Çarşamba

Ajax da vedayı duyurdu, Babel geri dönüyor



Ajax da vedayı duyurdu, Babel geri dönüyor. Beklediğimiz bir gelişmeydi. Pandemi süreci öncesi Ajax performansının iyi olduğunu söyleyemem. Galatasaray'da formayı kaybettiği bir dönemdi ve Ajax'a gidişini "Euro 2020" adına değerli bulmuştum. Euro 2020 hedefi var, Ajax da gözden uzak olmaması açısından önemliydi. Orada da formayı kaybetmeye başlamıştı çünkü, Galatasaray kariyeri de iyi başlamamıştı.

Pandemi süreci başladı, Hollanda Ligi iptal oldu, Euro 2020 ertelendi derken Babel de hedefsiz kaldı gibi. 2021'deki şampiyona için pek bir şansı olduğuna inanmıyorum. Yaş da 33 oldu, performans olarak gerileyen bir futbolcu. Buradaki soru işareti Galatasaray'daki olası kariyeri. Ciddi bir maaşı var, haliyle de takımdan göndermek zor. Bonservis beklentisi gibi şeyleri zaten geçtim, maaşından çıkabilmek değerli olacak.

MLS ve Suudi Arabistan onun adına gündem olur. Özellikle de MLS takımlarının isteği olabiliyor. Babel de oraya sıcak bir futbolcu. Bunun dışında da transferi zor. Avrupa'da böyle bir maaşı kim karşılar ki? Şu olur, yine kiralarız ve maaşını biz öderiz. Kira geliri de sattığın kadar al kapsamında işimize yarayabilir. Babel konusunda zor bir süreç bizi bekliyor. Hazırlık kampında kendisini mutlaka görürüz, sonrasına da bakacağız.

Galatasaray'da katkı alabilir miyiz ihtimalini de ciddi anlamda konuşmalıyız. Kalması halinde de kadro dışı bırakacağın bir futbolcu değil. Zaten kalitesine, kumaşına lafım yok. Eskiden maç seçerdi ama seçtiği o büyük maçlarda da vitrine çıkardı. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nden namağlup gruptan çıkarken Cenk Tosun'la birlikte müthiş ikiliydi. Galatasaray'da da maç seçmesini beklesem de, Şampiyonlar Ligi'nde büyük iş çıkarır diye düşünüyordum.

Bunu da yapmayınca geriye bir şey kalmıyor. Sol kanatta oynaması imkansız, çok hareketsiz çünkü. İyice yavaşladı ve onu rakip kaleden uzaklaştırmak da iyi bir fikir değil. Forvet oynamalı ve fizik özelliğini kullanmalı. İyi bir bitirici ve olabildiğince teknik. Hareketliliği yine yok, ön alanda çok fazla çabalamaz ama bitirme noktasında işine yarayabilir. Kalırsa da bu yollu düşünülür ve forvet rotasyonuna yazılır.

10 yorum:

  1. Kontratındaki bir madde gereği bu sene belli sayıda maç oynarsa 3. seneye uzuyormuş sözleşmesi. Tez elden yollamalı. Muhtemelen dediğin gibi maaşını ödeyerek olacak yollama işi. 2 sene verim alırız, 3. sene diyetini öderiz demiştim ama külliyen zarar oldu. Bazen doku tutmuyor böyle. Bu sene Diagne ile beraber yolları ayırmanın en zor olacağı isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben direkt 3 yıl yapıldı diye biliyorum Sözleşmesi. Bakmak lazım.

      Sil
  2. umarım bir şekilde başkasına yollarız. açık ara takımın en gereksiz adamı. ajax ı bile bozdu oyun tarzı ile ajax gol atamaz oldu.

    esas beklendiği gibi yabancı sayısı düşüyor. yerlilere ağırlık verme vakti. mesela atalay. yahu bu adamı bir oynatmadı gitti hoca.

    mert hakan diye ağlamak yerine atalay gibilere şans verelim. en azından görelim. sinan yılmaz da sık sık övüyor atalay'ı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Yılmaz övebilir, başkası övmez. Önemli olan Fatih Hoca ne düşünüyor. Futbolcuyu en iyi tanıyan o.

      Sil
  3. bence babel galatasarayda orta saha üçlüsünün durağan oyununun kurbanı oldu biraz,
    onyekurudan daha faydalı olacaktı kalsaydı,nzonzi seri lemina üçlüsü tutmayınca babelde etkisini azalttı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha durağan değil, önde koşu atan isim olmazsa o pasörlerin ne katkısı olacaktı ki? Babel o isimleri kötü gösterenlerin başında geldi.

      Sil
    2. büyük takım kontraatak oynamıyorki topu önüne atsın
      zaten rakiplerde seni geride beklediği için nereye koşu atıyorsun hocam
      özetle babel büyük takım topçusudur,onyekuru ise küçük takım oyuncusu,kaldı ki son vuruş yeteneğide kısıtlı bir oyuncu,yani burak yılmaz gibi bulduğunu atan futbolcu değil

      dediğim gibi fatura yanlış bir isme kesildi operasyonda,nzonzi seri lemina kadro mühendisliği uyumsuz idi
      babel kendisini kanıtlamış oyuncu profili hocam,nereye kötü gösteriyor,biraz mantıklı olmak lazım

      Sil
    3. Öndeki hücumcular koşu atacak, hareketli olacak. Babel, Falcao, Feghouli. Hepsi ayağına istiyor, böyle olmaz.

      Dediğim gibi, Babel de bu hareketsizliği ile orta sahayı inanılmaz kötü gösterdi. Haliyle de takımdan ayrıldı. Transferi hataymış, hocayı orada eleştirebilirim. Ocak ayında gidişi ise doğru karardı.

      Biraz mantıklı olmak lazım.

      Sil
  4. Hiçbir bonservis getirmeden gitse de olur. Maaşından kurtulalım yeter. Galatasaray'a aylarca futbol oynamadan geri dönecek. Kondisyon olarak iyice düşmüş olur ve takıma saha içinde ve dışında daha fazla yük olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olur zaten, bonservis beklentisi imkansız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir