2 Temmuz 2020 Perşembe

Olarenwaju Kayode & Galatasaray, bu tarz forvetlerin büyük takımlarda şansı düşük



Bu sezonun parlayan yabancılarından biri ve onun da adı şampiyonluğa oynayan takımlarla geçiyor. Sezon başında Shakhtar'dan kiralık olarak gelmişti ve Gaziantep FK'yla geçirdiği sezona bakınca da 27 maçta 10 gol 7 asisti var. Gaziantep FK'nın oyun düzeninden ödün verdiğini pek görmeyiz. Hızlı bir takım, özellikle hücumda bu tarz silahlara sahipler. Kayode de bu oyunun en güçlü silahı gibi. Bu sezon iyice parladı ve transferi için adı konuşuluyor.

Hızlı ve teknik düzeyi yüksek bir isim. Bitiriciliği zayıf olsa da, patlayıcı gücü yüksek. Kanatlarda da kullanılabilir, en ileri uçta da oynar. Açık alanı iyi değerlendirir, kontra aranan anlarda da etkisini büyütür. Soru şu ki, böyle bir oyun tarzının büyük takımlarda yeri var mı? Kapalı savunmalara karşı ne yapabilir? Şampiyonluğa oynayacak takım, ligde bu tarz savunmaları görüyor. Orada da büyük bir etkisinin olacağını zannetmiyorum. Ankaragücü forması giyen Gerson Rodrigues için de bu geçerli.

Bu tarz yabancılar genellikle Anadolu'da parlar ve büyüklere geldiğinde kayboluyor. Kayode'nin geçmişi parlak aslında. Zamanında Manchester City'nin yatırım yaptığı, Shakhtar'ın transfer ettiği bir futbolcu. Kalitesine asla lafım olmasa da, oyun tarzı bize uymayacaktır. Tamamlayıcı olabilir diyelim. 2-3 alternatif oluşturursun, bir de yanına bu tarz kontra silahı eklersin. Orada da x isme bonservis ödememen lazım. 

Kayode'de bir de bu sorun olacak. Şu an parlıyor ve Shakhtar da bunu görüyor. Futbolcusunu satmak isteyecek ve orada da en kötü 2-3 milyon avro konuşulacak. Anadolu'da parlayan, bu tarz forvetlere ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Senin kullandığın forvet tarzı başka çünkü. Fatih Hoca'nın bu dönemde ağırlıklı olarak daha çalışkan forvetlere yöneleceğini düşünüyorum. Falcao da gidebilir, yerine gelecek isimler de hem fizik gücü olan, hem hızlı, hem de ön alanda pres yapabilecek forvetler olur.

Andone'yi bu açıdan değerli görsem de olmadı. Niasse, Enner Valencia gibi isimlerin konuşulması da bundan. Ya da geçen yaz istediğimiz Samatta da böyleydi. Bakarsınız onu da yaz döneminde kiralamak için uğraşırız. Galatasaray adına doğru forvet tarzı budur. En azından Fatih Hoca'nın istediği tarz diyelim. Hızlı, kontra ataklarda etkili ama bitiriciliği düşük forvetlerin büyük takımlarda tutunabilme şansı az.

2 yorum:

  1. Kadroyu boşuna sisirmis olmaktan başka bir işe yaramaz. Başka bir takıma gidip başarılı olabilir belki ama o riski asla almam

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir