24 Temmuz 2020 Cuma

Antalyaspor 2-2 Galatasaray, bitti demek istesem de bitmiyor işte


Nihayet sezon bitti demek isterdim de, bitmiyor işte. Son maçını oynasan da, Avrupa hakkı için biraz daha beklemen gerekecek. Gidelim mi gitmeyelim mi, bu da başka bir tartışma konusu. Gidelim desem de, gelecek sezonun sıkışık fikstürünü düşününce bir yandan "iyi oldu" da diyenler olacaktır. O fikre de saygım var. Arada kaldım, ne olacaksa bir an önce olsun ve transfer konuşalım tarafındayım. Kesin olan şu ki, nihayet bu sezon maç oynamayacağız.

İlk yarı adına konuşulabilecek bir şey yok. 4-3-3 sarmalı içinde yine kötü bir oyun ve 1-0 geriye düşen Galatasaray. İsabetli şutu geçtim, şut dahi atamadık. Pozisyon da doğal olarak konuşmuyoruz. Bir kanadın Belhanda, diğeri Feghouli. Bu isimlerden bir şeyler bekliyorsun, şu kötü anda maçı çevirmesi gereken futbolcular. Oyunda dahi değiller, seni geride tutuyorlar. Kimle hücum yapacaksın, o top ileriye nasıl gidecek? Seni kim sürükleyecek.

2. yarı adına konuşulacak şey ise çok. Özellikle de gelecek sezona mesaj anlamında. 3-4-3'e dönüşle birlikte sahaya daha iyi yayılan bir Galatasaray vardı. İlk yarıda sürekli hata yapan bir Linnes'le, oyuna dahil olamayan Saracchi vardı. Bu ikilinin hücumunu ve temposunu ortaya çıkarmalısınız. Bunun da yolu 3'lü savunma gibi görünüyor. 3-4-3'e dönüş sonrası Linnes daha verimli, Saracchi ise etkili oynamaya başladı. Kanatları iyi kullandık ve oyunu yaydık. Haliyle de 2-1'e geldi skor.

Yeni sezonda da düşünülebilecek bir formasyon. Elinde topla çıkabilecek stoperler var. Antalyaspor karşısında Taylan Antalyalı'yı oraya çekmek zorunda kalsan da, yarın farklı olacak. Solda Saracchi devam ediyor, sağa da Omar Elabdellaoui'yi bekliyoruz. Daha dinamik, tempolu hareket etmenin yolu bu gibi. Hele ki Seri de takımda kalacaksa. Onu da taşıyan ve iyi kılan bir düzen. Savunmadan top çıkarma konusunda çok fazla sorumluluk alma gereği duymayacak ve odağını hücuma verecek.

2-1 sonrası oyuncu değişiklikleri hayal kırıklığı. Maçı da Antalyaspor'a döndüren etmen diyelim. Rakibe bakıyorsun, 15 yaşındaki çocuğu oyuna alıyor ve onunla maçı çeviriyor. Senin hamlen Jimmy Durmaz, onunla top tutmaya çalışıyorsun. 5 kez topa hamle yaptıysa, hepsi hatalı. 2-1 sonrası pozisyonların var tabii, hepsi de Feghouli imzasıyla kaçıyor. 2. kaçırdığı gol özellikle. Saracchi solda boş ve 2 kez pas imkanı var. Hadi ilkinde şansla çalımı attın, şut anında niye pas düşünmedin?

Gider ayak nasıl zarar vereyim desen, ancak bu kadar hareket edersin. Kazanabileceğin ve hemen hemen Avrupa'yı garanti edebilirdin. Edemedin, hala beklemek durumundasın. Yapacak çok iş var da, zaman bir o kadar az. Değişimin ayak seslerini uzun zamandır duyuyorduk. Bunun altının ne denli dolacağını hep birlikte izleyeceğiz. Hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezon. Her detayını da blogda konuşmaya devam edeceğiz.

8 yorum:

  1. Feghouli giderayak atti kazigini hep sahsi oynadi kesinlikle katiliyorum, macin tek iyi yani Saracchinin biraz daha umut vermesiydi, ayagi dûzgün hem de hirsli bir oyuncu ona uygun bir kanatla bana göre seneye daha verimli olacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum işler hale gelir, planın da doğru olursa Saracchi'nin katkısı büyük olur.

      Sil
  2. Avrupa meselesi hiç mühim değil. Gidemezsek kimse üzülmez çünkü gidersek de ilk turlardan başlayacağız ve bizi ciddi manada zorluyor bu.
    Feghouli meselesi ise, keşke oynamasaydi Yerine oynayan daha fazla zarar verir miydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikstür daha da sıkışık olacak, bu da kadro olarak zorlar. Bir yandan da Galatasaray, Avrupa'da olmalı diyorum.

      Sil
  3. Avrupa'ya gitme şansımızı bile elimizle itiyoruz inanılır gibi değil artık son zamanlarda gördüğüm en kötü oyunları izliyorum. Koskoca Galatasaray kötü zamanda bile bu hale gelmemeli. Sen bana yine kızacaksın ama zarar etmeyeceksek seneye Belhandayı falan geçtim Sarachi ve Seri bu takımda olmamalı kaleci de değişmeli, takıma zararları olduğunu düşünüyorum. Fatih hocaya saygı duyuyorum, yönetime saygı duyuyorum ancak bu oyuncu grubu bizi ciddi manada zorluyor. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana neden kızayım. Takıntı haline getirdiğin için kendi haline bıraktım.

      Sil
  4. Omar'ın geldiğini düşünürsek, 3 stoperli düzen mantıklı duruyor. Ama ağır iş yapabilecek en az bir iki yönlü orta saha gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulunabilir o da. Artık iş araştırmaya bakıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir