21 Temmuz 2020 Salı

Arnaud Lusamba & Galatasaray, bonservisi olmayan o kadar güzel isimler var ki


Kafamdaki orta saha yapısını yazayım. 4-3-3 oynayacağımızı düşünüyorum ve Seri tipi orta sahanın önünde, biri daha sert ve mücadeleci, diğeri de topu öne taşıyabilecek, daha hareketli bir orta saha. Kayserisporlu Mensah bir örnek, gelsin anlamında yazmıyorum. Topu öne taşıyabilmesi, dikine oyunu ve hareketliliği önemli. O da karakterden kaybediyor tabii, çok sorumsuz bir futbolcu. Bu yüzden de yetenekleri dahilinde bir kariyer şekillendiremedi.

Lusamba'nın da sezon sonunda sözleşmesi bitti. Aleix Garcia'yı Seri yerine, Lusamba'yı da Lemina yerine düşünüyorum diyebilirim. 23 yaşında ve gelişim gösterebilecek bir orta saha. Gençleşmek, takımı biraz daha hareketli kılmak ve maliyetleri düşürmek açısından önemli. Geçen gün demiştim, birkaç tane daha bedelsiz isim var, düşünülebilir diye. Gündemde mi bilmiyorum, olabilir üzerinden yorumluyorum. Ya da keşke olsa gibisinden.

Lusamba, bu sezon Nice formasıyla 15 maça çıktı ve 1 gol 2 asisti var. Genel olarak rotasyonun bir parçası olmuş. Potansiyeli var, düşünülebilir. Hareketliliği ile ön plana çıkar, pas ve teknik özellikleri biraz daha ön planda ama asıl harikası topu öne taşıyabilme ve dikine çıkışları. Lemina'dan beklediğimiz ama istikrarsızlığı yüzünden sorun yaşadığımız noktalardan biri. Orta sahadan dikine çıkışlarda zorlandık, hatta o noktada Ömer Bayram'a mecbur kaldık.

Mensah örneğini bundan verdim, bu tarz bir orta saha gerekli. Lusamba da bu özelliği karşılar ve yaşı itibarıyla gelecek adına umut verir. Bonservissiz olması avantaj. Yine dev kulüpler peşinde değil gibi görünüyor. Galatasaray için gerçekleşebilir bir transfer. Kiralama olayına girmeden, bu tarz bonservisi olmayan futbolcularla hem günü, hem de yarını kurtarabiliriz. Biz gidip bonservisi olmayanın da 30 yaş üstüne bakıyorduk. Orada da düşünce tarzı değişmeli.

Söylediğim gibi, orta saha stratejisi kaderimizi belirleyecek. 3 yerli durumu var bir de. Bunlardan biri Emre Akbaba olduğu an, iş biraz daha 4-2-3-1'e kayar. 4-3-3 oynamamız halinde daha farklı isimler konuşulur. Strateji nedir bunu bilmeden yorum yapmak zor. Nasıl bir oyun yapısı olacak, formasyon değişecek mi gibi birçok soru var. Pas oyunu mu yoksa daha dikine bir oyun mu? Her oyunun istediği oyuncu yapısı farklı.

8 yorum:

  1. Bir nevi Ndiaye diyebiliriz sanırım. Daha genç ve atletik olanı.

    YanıtlaSil
  2. Forvet için 1999 doğumlu Moussa Sylla İyi tercih olabilir bonservis ücreti de yok. Aleix garcia arnaud lusamba ve Nathan ferguson sıfır maliyetli ve zarar etmesin memnun olmazsan bile bir şekilde elinde çıkarabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Orta sahayı bu tarz isimlerle en fazla 27 yaş ortalaması ile kurduğumuzda önümüzdeki sene dinamik bir takım kurmuş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençleşmek, maliyeti düşürmek ve tempo kazanmak. Önemli 3 unsur.

      Sil
  4. yerli sınırı demek emre akbaba'nin %100 ilk 11'de olması demek ve bu da 4-3-3'e veda demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba'yı belki de sağa kaydıracağız. Görmek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir