17 Temmuz 2020 Cuma

Aynı anda ikisine teklif var ve biri gidecek diyelim, tercih ne olur?


Gelecek isimlerden çok, gidecek isimler daha çok ilgimi çekiyor. Transferin stratejisini bu belirleyecek. Herkesin kafasında "şu gider" dediği isimler var. Çoğuyla da yolların ayrılması eminim ki düşünülüyor. Giderler, gitmezler ayrı konu. Gidebilmeleri, üzerine de bonservis kazanabilme durumu transferde elimizi rahatlatır. Bu bahsettiğim isimler de Belhanda, Feghouli, Falcao, Babel ya da Diagne ve diğerleri diyelim. 

Bir de işin "yüksek bonservis" boyutu var. O noktada da bize ciddi paralar kazandırabilecek sadece 2 isim var. Marcao ve Luyindama'dan birinin olası satışı ciddi bir maddi girdi imkanı tanır. Aynı sezon içinde ikisinin birden satılmasını beklemem. Çok astronomik, beklenmeyen teklifler gelirse belli olmaz tabii. Onun da olabileceğini sanmıyorum. Hatta mümkün olsa ikisinin satışına da izin verilmez ve o omurga korunur. İmkanlar da buna el vermeyecektir, satış şart.

Bu noktada da soru şu oluyor, hangisi gider ya da gitmeli? Farklı tarzda stoperler çünkü. Bir arada birbirlerini iyi tamamlıyorlar, tek tek baktığımızda ise bambaşka şeyler vaat ediyorlar. Marcao, solak ve topu iyi kullanabilen bir stoper. Luyindama ise fizik güçlü ve fiziğine göre hızlı. Luyindama yerine Donk'u Marcao'yla tandem yaptığımızda, pas oyunundan ödün vermedik. Marcao yerine Donk'u yazsaydık da mevcut oyun yapısında çok büyük bir şey değişmeyecekti.

Luyindama'daki eksi olan sakatlığı. Bu sakatlık olmasa Ocak ayında gideceği söyleniyordu. Çok ciddi teklifler vardı. Sakatlık sonrası dönüşünü bilmiyoruz. Mutlaka piyasası düştü, kendisini kanıtlaması gerekiyor. 20 milyon avro'ya satabileceğin bir ismi de, bugün 12 milyon avro'lara bırakmak üzer. Marcao ise biraz daha kendisini kanıtladı. Sol ayaklı olması, topla becerileri, pas oyunu oynayan iddialı takımlar açısından kıymetli. 

Aynı anda ikisine teklif var ve biri gidecek diyelim. Benim yanıtım Marcao gitsin olurdu. Marcao gittikten sonra da alacağım isim Kaan Ayhan. Hem yabancı kontenjanı için güzel hareket, hem de topla ilişkisi Marcao'ya benzer. Sol ayaklı olmaması soru işareti olabilir. Yabancı olacak denilirse de Luis Abram gibi isimler zorlanır. Luyindama sonrasi ise böyle fizikli bir stoper bulmak zor. Orada da Mert Çetin'i düşünürdüm, yerli olarak yerine olabilecek bir isim.

Her 2 futbolcuda elimizi güçlendirecek olan da düşük maaşları olacak. Bonservis sorun değil, genç ve potansiyelli futbolcu ekstra haller olmadıkça sizi zarar ettirmez. Yeter ki maaşı düşük tutalım. Bu sayede transfer olma istekleri daha da büyüyor. Böyle satışların ardından da, yerine gelecek isimlerde aynı mantık devam etmeli. Hatta birçok pozisyona da sirayet etmeli. Bonservis girdisi önemli, sonrası bir şekilde gelecektir.

9 yorum:

  1. Medya ve basinda Besiktastan ayrilan Ruiz ile anlastigimiz soyleniyor, ne düsünüyorsun bu konuda merak ettim, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao satilirsa yerine bonservisiz bir Victor Ruiz'i mantikli bulurum. Burak abi'nin dusuncesini bende merak ediyorum bu konuda. Ben Victor Ruiz-Luyindama ikilisini izlemek isterim. Guzel 2 sene katki verir. Hatasiz oyununu begeniyorum.

      Sil
    2. Tecrübesi tamam, top tekniği, geriden oyun kurabilmesi. Klas bir sol ayak ama ağır değil mi. Yaş haddi de var. Biraz daha geleceğe oynarken, yeni bir Babel kontratı daha demek olur.

      Sil
  2. daha çok paraya hangisi giderse :)

    YanıtlaSil
  3. Bence ikisi de gitsin.Yerlerine altyapıdan Emin,Işık Kaan,Kaan Ayhan,Mert Çetin,Semih ve de Donk altılısı iş görür.Gücümüz olsa Semih yerine Ozanı,Işık Kaan yerine Merih'i,Donk yerine de Çağlar'ı alırım.Milli takımın tüm stoperleri ve stoper adayı altyapının son yıldızı bir arada olur.3 defans hattı kurarım.2 tane de 'BABAKO' yabancı bek üçlünün sağı ve solu için KESİNLİKLE alırım.Kalecimizi çok yormamış oluruz.3 Türk oyuncu kuralı da yerine gelmiş olur.Altyapıki yıldızımızda abilerinden öğrenip birinin yerini kapar.Vay be ne destan yazdım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini aynı anda satmam, diğerini de gelecek sezona yansıtırım.

      Sil
  4. Ben marcao derim luyindama biraz daha lider özellikli duruyor stoperde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Marcao derim. Sebebi de, Luyindama'nın sakatlık kaynaklı piyasasının düşme ihtimali.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir