9 Temmuz 2020 Perşembe

Belhanda'yı son zamanlarda en çok beğendiğim maçtı



Belhanda'yı son zamanlarda en çok beğendiğim maçtı. Trabzonspor karşısındaki oyunu da iyiydi ama orada işin biraz daha mücadele tarafını yorumladık. Alanyaspor karşısında ise, sol kanada geçtiği anda oynadığı futbol çok büyüktü. Etrafındaki kalite biraz daha yüksek olsa maçı da çevirecek isim olacaktı. Kaleyi yokladı, pozisyonlar hazırladı, topu tuttu. 80. dakikaya kadar da zorladı. Oyunu sadece oradan oynamaya çalıştığımız için de doğal olarak yoruldu.

Belhanda'nın kanatlarda oynadığı bazı maçlar var. Bir Bursaspor maçı hatırlarım. Belki berabere bitmişti ama oyun beraberliğe gelirken onun sağ kanattaki performansı iyiydi. Kanat performanslarında ise bu maçı en üst noktaya getiriyorum. Kanatta biraz daha değerli görüntü. Maça sağ kanatta başladığında bu etkide değildi. Solda ters ayağınızla kat edebiliyorsunuz, sağda ise tek yolunuz çizgiye inmek. 

Belhanda'nın arkasında olan isim Saracchi olsa farklı olurdu. Saracchi'nin savunma tarafı eleştirilse de, hücumu bilerek oynayan bir isim. Linnes de hücumu olabildiğince zorlamış olsa da ne yaptığını pek bilmiyordu. Belhanda onu kaç kez görmek istese de doğru koşuyu yapmadı. Aynı kalite eksiği etrafıyla da alakalı, sadece Linnes'e bağlamayalım. Adem Büyük ve Emre Akbaba da bitirme noktasında hiç iyi durumda değildi.

Ömer Bayram'daki düşüş üzücü. Alanyaspor karşısında sol önde iyi değildi. Hadi iyi değildi de, en azından savunma katkısı beklersiniz. Yine golü oradan yiyoruz. Sağa geçtiğinde ise varlığı dahi belli değildi. Kendisiyle çok alakasız bir yer çünkü. Topu soluna çekip orta yapmaktan başka bir aksiyonu kalmıyor. Top da doğal olarak ona gelmiyor. Mariano koca kanadı tek başına kullanmaya çalıştı. Haliyle de oyun sol kanada yıkıldı.

Kalan haftalarda Belhanda'yı sol kanatta izlemeye devam edebiliriz. Onyekuru sonrası Ömer Bayram orada olmadı, 2. bir yazabileceğimiz isim de az. Yunus Akgün'ü düşünsek o da sağ kanatta iyi. Jesse düşünülebilir bir de. Belhanda solda, Yunus Akgün sağda gibi bir düzen bekliyorum. En azından 1 genç daha kazanmaya çalışırız. Belhanda'nın son haftaları olduğunu düşünüyorum, gider ayak şu Avrupa kupalarını getirelim.

8 yorum:

  1. solda belhanda akbaba 10 numara 4-2-3-1 oynat be hocam nolur oynat artık lig bitti :(

    YanıtlaSil
  2. Yunus Akgün'de Emre Çolak havası görüyorum. Umarım sonu öyle olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de görüyorum ve olsa da keşke onun kadar olsa diyorum :)

      Sil
  3. 3-4 defa ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluştu. ben olsam o toplardan bi tanesini uzak köşeye bırakabilirdim diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Salgın sonrası ayakta kalan ve aşağı yukarı her maç belli bir standarda ulaşan tek oyuncumuz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir