23 Temmuz 2020 Perşembe

Daha farklı ne olabilirdi ki?


Babel'in geri döneceği ve kamp döneminde şans verileceği haberleri beni şaşırtmıyor. Daha farklı ne olabilirdi ki? "Onyekuru defteri kapandı" üzerinden, Babel'in kalışını yorumlamak da hata. Onyekuru'yla devam ediliyor olsa da Babel'i kamp döneminde görecektik. Bu sefer de "forvet alternatifi" diye yorumlanırdı. Sözleşmesi devam ediyor, belli ki şu aşamada satamıyorsun. Ciddi bir yıllık ücreti var ve tempo düşse de, kalitesi de var.

En azından kampa alır, elinden geldiğince futbolcuyu değerli kılmaya çalışırsın. Hazırlık maçları da bunun için fırsattır. Galatasaray'da şansı olduğunu yine düşünmüyorum, mümkün olan ilk teklife de satılmak istenecek. Bonservis beklentim 0. Bu yaşta bir isme kimse bonservis vermez. Yıllık ücreti de yüksek, haliyle Avrupa defteri kapalı. MLS, Çin, Katar ya da Suudi Arabistan için hamle olur mu bilemiyorum.

Galatasaray'da ciddi anlamda şansı yok. Ligin ilk yarısındaki hareketsizliğin temel sebeplerinden biriydi. Koşu atmaz, hareketli oynamaz, topu ayağına ister. Bu görüntü de Seri'yi kötü gösterir, sonra eleştiriyi o alır. Ocak ayında Onyekuru'ya dönüş bu yüzdendi. Forvete koyduğunda da işin mücadele tarafında sırıtır oldu, sadece bitiriciliği ile ayakta kalmaya çalışır. Bitiremeyince de etkisizliğini yeniden konuşmaya başlarız.

Çoğunlukla da bitiremedi zaten. Önce sol kanatta başladı, devamında forvete geçti. Bu yaştan sonra oynaması gereken pozisyon da forvet. O pozisyonu düşünüyorum, elde Falcao ve Diagne olacak. Diagne'ye teklif gelirse satılır ama takımda kalmasını daha olası görüyorum. 3. isim gibi Babel düşünülmek istenmez. Teklif almaz, satılamazsa ise mecbur düşünülecek. Forvet rotasyonuna onu da dahil edip, transfer düşünmeyeceğiz.

Kötü yatırım oldu. Benim için de hayal kırıklığı. En azından ilk sezonu iyi iş çıkarır, maç seçer ama seçtiği maçı kazandırır diye bekliyordum. Euro 2020 için hedefi vardı, biraz da o yüzden geldi. 2021'e ertelenen turnuva adına şansı az. Düşüş içindeydi, sonrasında kadroya da dahil edilmiyordu. Ajax günleri de iyi geçti diyemeyiz. Elde kaldı yani. Elde kalmasını doğru gösterecek tarzda haberleri de okumaya devam edeceğiz.

13 yorum:

  1. Ciddi bir fiyasko oldu kötü olur da bu kadarda olur mu dedirtti, Babel'in kalitesi iyidir ama en iyi yaptığı şey olan son vuruşlarda bile bunu gösteremedi. Takımda kalması büyük sorunlara yol açabilir umarız kalmaz.(Alp)

    YanıtlaSil
  2. Asıl hata bu adama bu kadar para vermekti. Bilinmeyen biri değildi. Maç seçtiği canı istediği zaman oynadığı mücadele etmediği vs vs. Büyük transfer hatasıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç seçmesi doğru da, iyi maçları seçerdi. Şampiyonlar Ligi için beklentim vardı.

      Sil
  3. Başka liglerde 40 yaşına yaklasip oynayan futbolcuları görünce biz de 30 yaşını geçince emekli dede moduna girenleri anlamak mümkün değil gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Yılmaz bizdeki tek iyi örnek belki de.

      Sil
  4. Robin Yalçın yerli statüsünde oynayabiliyor mu? Oynuyorsa rotasyon için nasıl olur

    YanıtlaSil
  5. bu adam kanatta tam el freni. ama santrfor olabilir sanki. pivot özellikleri var. veya 4-4-2 de iki forvetten biri olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Santrafor olur ama orada da hiç mücadele etmiyor.

      Sil
  6. bence hem falcao hem diagne olmaz. çünkü diagne'yi rotasyon içerisinde kullanırsak hiç bi şekilde fayda veremez diye düşünüyorum. ama ilk 11 olarak oynarsa net katkı sağlar ve 20 gol yazar. tabi onun ilk 11 olması için de falcao ile yollar ayrılmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence olur. maliyetli olur o kabul ama olur. falcao zaten çürük. seneye bol bol oturur. o maçlarda hep diagne 11 çıkar.

      falcao 11 çıkarken de yoruluyor. 70 gibi çıkar diagne girer. diagne "ben az oynuyorum" demez yani.

      Sil
    2. Olur bence, Diagne'yi kenardan da getirebilirsin, Falcao olmadığında da kullanırsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir