10 Temmuz 2020 Cuma

Eleştirilecek tonla isim var, inanın Adem Büyük son sıralarda yer alır


Adem Büyük'ün attığı gole bakıyorum, bir de kaçırdığı gole. Attığı gol çok daha zor. Kaçırdığı zaten boş kale ve maç 1-1'e gelecek. Dönüşü ise 2-1 oldu ve kırılma anını yaşadık. Canı sağ olsun tabii, gol kaçar. Hep diyorum, kötü oynadığımıza da inanmıyorum. Galatasaray'ın bitirememek gibi bir sorunu başladı, atamıyoruz ve maç içindeki garip değişkenler bizi kötü gösteriyor. Adem Büyük'ün keşke o cezası olmasaydı da, geçen haftalarda kendisini kullanabilseydik. İlla bir noktada kendisine kızılacak ise, o da bu olur.

Adem Büyük'ün sezon genelindeki performansına baktığımızda ise, daha fazla ne almayı bekliyordunuz? Fiyat / fayda noktasında, yeni transferler açısından belki de en iyi 2 ismimizden biriydi. Galatasaray'da zerre sırıtmadı ve yıllardır bu takımın formasını giyiyor gibi hareket etti. Falcao'dan uzun haftalar faydalanamadık mesela. Adem Büyük o boşluğu dahi doldurabildiği kadar doldurdu. Goller attı, sizi hücumda güçlü kıldı, elinden geleni yaptı.

Şimdi tutup da bu adamı nasıl eleştireyim? Eleştirilecek tonla isim var, inanın Adem Büyük son sıralarda yer alır. Gol kaçar, yapacak bir şey yok. Dönüyor 2.'sini atıyor işte. Kafası direkten dönmese maçı çeviren adam olacak. Nerede Falcao, bunu konuşalım. Sahada olanı asla eleştirmem, ellerinden geleni yapıyorlar. Sahada olmayanı konuşalım, yüzde 100 hazır olmadan idmana dahi çıkmam diyen futbolcular var.

Bazı Galatasaray taraftarının sosyal medya üzerinde içine girmiş olduğu ruh hali üzerine daha önce yazdım. Şimdi de Adem Büyük için bir linç girişimi olmuş. Hatta eşi de cevap verme gereğini duydu. Nereye gidiyoruz cidden anlamıyorum. Adem Büyük'ü bu sezon herkesin izlediğini düşünüyorum. Katkısı ortada, aldığı maaş da ortada. Onun için verilen rolü ve sezon başı ne düşündüğünüzü hatırlayın. Bir de bugün geldiği noktayı. 

Hakkının verilmesi gerekiyor, o ise linç kurbanı. İşin kötüsü aynı adamların birkaç ay önce Adem Büyük için "Milli Takım'a neden alınmıyor" diye isyan etmesi. Emre Akbaba da, Taylan Antalyalı da bunları yaşıyor. Emin Bayram'ı bile yaşadı, "alın size şişirdiğiniz Emin Bayram" denildi. Sosyal medyaya futbol konusunda bakmamak gerekiyor. Orayı kafaya taktığımız an iş 2 Fatih Terim dönemi arasındaki günlere dönecek.

10 yorum:

  1. Herkes eleştirilebilir buna lafım yok ama bi dönüp takımın durumuna bakın bir sahada oynayan oyuna bakın bir sahaya çıkan kadroya bakın. Sezon başı alternatif olsun diye alınan beklentinin yüksek olmadığı pek çok oyuncu tek seçenek haline gelmiş mevki formasyon diziliş ne olur diye deneme imkanın bile kalmamış buna rağmen oyun anlamında genel olarak kötü olmayan bir durum oluşmuş. Herkes ister her maç kazanilsin herkes ister seyir zevki olsun ama biraz da gerçekçi olmak gerekmiyor mu? Lemina nın falcao nun feghouli nin göstermediği fedakarlığı bu adamlar gösteriyor işte. Milyon euro kazanan adamlar çıkmıyor sahaya ama suçlu adem büyük ömer bayram oluyor. İlginç kafalar bunlar. Sahadaki oyuncunun oyununa mücadelesine saygı duyun. Eleştirme hakkının bir süreliğine askıya alınması gereken süreçlerden geçiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite düşüyor, buna ben de katılıyorum. Yine de sahada olan eleştirilmemeli işte, elinden gelen mücadeleyi ortaya koyuyor.

      Sil
  2. Falcao, Feghouili, Belhanda acilen gitmeli. Emre A, Emre K, Taylan, Emin, Adem, gibi oyuncularla isterse 5. bitirelim ama yeter artık! Bıktık generallik yapıp da takımı yakanlardan, canı istediğinde oynayanlardan. Falcao yaaa antrenmana bile çıkmıyor, biz değil miyiz Eren'i, Serdar'ı gönderen sırf oynamak istemiyor diye? Falcao ise Falcao kardeşim burası da Galatasaray. Gerekirse getirirsin Gomis'i tekrar oynar Djagne ile dönüşümlü. Donat Seri etrafında genç ve dinamik adamlarla çok mu zor, bulan nasıl buluyor? Bir transfer sezonunu tek adamın peşinden koşarak geçirmekten gına geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao'yu da gönderecektir, bence transferine de o kadar sıcak değildi.

      Sil
  3. Alışkın olmadığımız kayıpları ardı ardına yaşayınca alıştığımız “linç” devreye girdi. Yazdıklarının altına imza atarım ancak bu tavrın başka oyuncular içinde sürdüğüne şahit oluruz. Yönetim yapmaz, onların tek bildiği kazanınca “ben yaptım, ben aldım” demek. Kriz anlarında izne ayrılıyorlar. Hoca bu görevi de üstlenip, gerekirse twitterdan oyuncularına sahip çıkmalı. Çünkü Terim döneminde diğer takımlara skor üstünlüğü yanında aidiyet üstünlüğü de kurduk. Onyekuru’nun ayrılırken yere çökmüş görselini hatırlayalım. Adam burada yüreğini bıraktı. Seri, diğer seçeneklere bile bakmadan takımını ikna etti. Denayer’in City’ye neler yaptığını hatırlıyoruz. Belli ki Terim, Florya’da aile olmuş bir takım oluşturmuş. Taraftar da bu ailenin bir parçası olduğundan tepkisini hakkaniyetle yapmalı, linçle değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu linç bizde yılların meselesi. Geçmişin iyi hali de unutuluyor, günlük bakılıyor.

      Sil
    2. Fatih Hocanın yarattığı havayı da müthiş özetledin. Bu da mesela görüşmez, hocayı eleştiren de linç etme derdinde.

      Sil
  4. Söylediğin gibi fiyat performans anlamında belki de en faydalı futbolcumuz kendisi. Cezası olmasaydı keşke. Falcao'yu nerdeyse hiç aramazken Adem Büyük'u arıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cezası olmasa belki de o 1-2 maçı daha rahat geçebilirdik.

      Sil
  5. Seyirci infazcı maalesef, her şeyi başarıya odaklı, dünü unutan.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir