13 Temmuz 2020 Pazartesi

Emin Bayram da canını sıkmasın, "gelecek" onun


Emin Bayram'ı ciddi anlamda ilk kez bir 90 dakikada izledik. Bu 90 dakikaların artması da tek dileğim. Umarım kalan 2 haftada oynamaya devam eder ve futbolunun üzerine koymaya devam eder. Ozan Kabak'tan 1 yaş daha genç formayı aldı, hatta Galatasaray tarihinin de en genç kaptanlarından biri oldu. Bu süreçte hatalar olacak. Hatalarından ders alarak gelişim sağlayacak. Potansiyele bakmak lazım, gelecek adına fazlasıyla umutluyum.

Rakip penaltıyı güzel aldı, yapacak bir şey yok. Pas hatasında ise Emin Bayram'a çok fazla suç bulamadım. Linnes, ezber şekilde koşuyor, sağına soluna bile bakmadan. Pas da arkasına düştü, dönüşü penaltı oldu. Bu penaltı sonrası kaybetmedik. Kötüydük ve Emin Bayram için oynamadık. Bana güven verdi, gelecek adına da ışık yakmaya devam ediyor. Fatih Hoca da maç başında söyledi, Emin Bayram için o noktadayız.

Galatasaray adına bir iflastan bahsediyoruz. Bu iflas içinde de keşke Emin Bayram gibi başka gençleri konuşsak. Ben o noktaya takılıyorum. U19 iptal oldu, gençler de yeni sezonu bekliyor. A takımla idmanlara çıkan 2 genç Yunus Akgün ve Emin Bayram. Emin Bayram yeni yeni oynamaya başladı da, Yunus Akgün'ü hala göremedik. 2 yıllık A takım tecrübesi var ve geçen sezon çok daha fazla maçta şans buluyordu.

Kanatsız bir düzen oluşturma peşindeyiz. Bu da işe yaramıyor. Kanat orjini olan futbolcular ise şans dahi bulamıyor. Yunus Akgün ya da Jesse Sekidika oynasa çok daha kötüsü olmaz diye düşünüyorum. Yunus Akgün'ün kredisi de var. Kendisini en çok eleştirenlerden biri ben olsam da, şu ortamda da oynayamayacak ise ne zaman oynayacak? Fatih Hoca da bunu görmüyor, pozisyonlar adına sürekli bir devşirme peşinde.

Stoperde dahi durum buydu. İlk etapta Taylan Antalyalı oynamıştı hatta. Sonra Emin Bayram'ı gördük ve Başakşehir maçında yapabileceğini anladık. Yapıyor da işte. Kalan haftalarda Donk orta sahaya kaysın, bu sayede Seri'yi biraz daha öne atarız. Emin Bayram da Marcao'yla birlikte stoper oynamaya devam etsin. Avrupa'sı falan geçti artık, hedef düşünmüyorum, rakiplerin skorunu kovalamıyorum. Kimi kazansak kar diyeceğiz ki sadece 2 hafta kaldı.

10 yorum:

  1. Bazı hataları oldu ama sıkıntı yok. şampiyonlar ligi olmayınca UEFA yük olarak görülüyor ki maçlar pek önemsenmiyor artık. Bu önemsiz maçlarda kendini yavaş yavaş geliştirsin. Yaz doneminde de fizik olarak biraz daha gelişmeli. İnce kalıyor sanki biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UEFA'yı yük olarak görmek buna inanmak saçmalık. Keşke en azından UEFA'ya gidebilseydik. (Alp)

      Sil
    2. Bence de öyle ama futbolcularin tavrından öyle anlaşıldı

      Sil
    3. Saçmalık değil, gereklilik. Playofflu sezonda da sıkışık bir fikstür vardı ve Avrupa'nın olmamasının takımı nefeslendirdiği bir gerçekti.

      Sil
  2. Tarz olarak Donk'a benzettim. Ayagi temiz ve ozguveni yuksek fizikli bir stoperimiz daha var artik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla gelişim de gösterecek, eğer bazı taraftarlarımız izin verirse.

      Sil
  3. Dikine oynayabilen, hep ileriyi düşünen bir yapısı var. Daha şimdiden mentalitesini beğendim. Orta sahaya kadar koşu yapıp, sağ tarafa doğru attığı o pası takımda kim yaptı koca 90 dk? Gelecek onun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara tek başına çıktı, devam etse golü de atacak gibiydi.

      Sil
  4. Alt yapi falan hepsi yalan. Leipzige bakalim. Gidiyorlar fransadan alt yapi (paf takimi) oyunculari alip 2 sene sonra guzel oynatip satiyorlar, dortmund mochengladbachta ayni. Peki neden ? Neden en cok avrupada fransa oyuncu ihrac ediyor ?
    Abi tespitim budur. Fransadayim, u19´lar GAMBARDELLA KUPASI oynuyorlar. Butun u19 liglerine kayitli kulupler. Kazanan takim cogu zaman buyuk kulup u19’u ama o cocuklar butun sene bu kupayi oynuyorlar amator vs.. sonra gelelim. Fransa 1 ve 2 liglerin butun kulupleri paf takimlari hepsi 4.lig yani bal ligi bizde ? Orada oynuyorlar. Yani fizik anlamda gelisiyorlar. Dusmemeye oynuyorlar. Buda gelisim sagliyor. Almanya, ispanya, hollanda, portekiz ayni. Italya ve ingiltere farkli. Ama adamlar oyle. Bizdede kiralik verecegimize, tff 3.lig veya Bal direk alt yapilari koyabilirler. Saha durumu falan demeyelim. Buranin sahalarida felaket. Yani boylece gencler gelisebilir ve scoutlar daha fazla gelirler. Sahsi gorusum bu (bu arada turkcem kotu)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leipzig projesi farklı. Sen genç yabancı alsan oynatacak lig bulamıyorsun ki. Sadece yerli düşünme.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir