28 Temmuz 2020 Salı

Emre Kılınç'a "az" kala


Lig bittiğine göre, tüm odağımızı transfere verebiliriz. Henüz resmi "kap" açıklamaları gelmese de, az çok kimlerin transfer edildiğini biliyoruz. Süreç öyle ilerliyor ki, "acaba çalım yer miyiz, sorun olur mu" korkusu da var tabii. Mert Hakan Yandaş'ı da beklerken, işler bir anda değişti. O gün Emre Kılınç için de bu korkunun oluşması doğal. Çabalandı da hatta, transferin yönünü değiştirmek istediler ama Emre Kılınç'ın Galatasaray kararı kesindi ve transfer gerçekleşti.

Galatasaray adına sezonun hamlesi midir, bunu konuşmak lazım. Birçok transfer izleyeceğiz ve bunun ağırlığı da yerli isimler olacak. Nedeni hem yeni yabancı kuralı, hem döviz kurunun geldiği nokta, hem de maddi sıkıntılar. Bonservisli isim almak zor, ciddi maliyetler imkansız. Bu yüzden de gelecek isimler içinde en iyisi Emre Kılınç olabilir. Ya da "en çok heyecan uyandıran" diyelim. Hele ki yeni yabancı kuralı içinde böyle bir yerli o kadar önemli ki.

Mert Hakan Yandaş'ı istiyor, bayağı da anlam yüklemiştim. Selçuk İnan hamlesi gibi bir adım olabilir mi derken o iş yattı. Emre Kılınç'la alakalı da aynı düşüncedeyim. Kanat revizyonu ister istemez gelecek. Solda Onyekuru gitti, sağda da Feghouli'nin durumu muamma. Her 2 kanatta da oynayabilecek bir isim. Solda oynar, bence asıl etkili olduğu yer orası. Sağda da olur, kat ederek oynamasını da seviyor. Hızı, patlayıcı gücü, şut özelliği zaten iyi. Yanına işin teknik boyutunu da ekledi. Her yıl daha da üzerine koyuyor.

Bu sezon 31 maçta 9 gol 7 asisti vardı. Solda ve sağda oynadığı maç sayıları da hemen hemen eşit. Galatasaray'da da duruma göre pozisyon alacaktır. Kanatlar adına bir joker diyelim, hocanın eli oldukça rahatladı. 4-3-3'ün kanadı da olur, 4-4-2 gibi bir düzenin kanadı da. Çizgide de oynar, kat ederek de. Sol ayağını müthiş kullanıyor. Galatasaray'ın en büyük eksikliklerinden biri de şut atabilmek. O sorunu da çözebilmek adına iyi oldu. Şut atamıyoruz, atsak da oldukça etkisiz kalıyoruz. Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri.

Resmi açıklama geldiğinde üzerine bir kez daha konuşuruz. Maddi detayları da görür ve yorumlarız. Hayırlısı olsun diyelim, bana göre Galatasaray için sezonun en iyi transferi olmanın 1 numaralı adayı. Mert Hakan Yandaş'ı da alabilsek yerli iskeleti daha da güçlenecekti ama olmadı. En azından Emre Kılınç'ın Galatasaray adına ortaya koyduğu duruş güzel. Bu da onu yeni kariyerinde 1-0 önde başlatacak. Hayırlı olsun diyelim.

2 yorum:

  1. Direkt ilk 11'e yazılıp oynayabilecek seviyeye çıkar mı sence ? Benim ciddi şüphelerim var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir