18 Temmuz 2020 Cumartesi

Eslem Öztürk & Galatasaray, alt liglerin değerli orta sahası


Eslem Öztürk'ü Beşiktaş altyapısından tanırız. Dönemin potansiyelli gençlerinden biri olsa da, Beşiktaş istediğini alamamıştı. Bir dönem Erzurumspor'da kiralık oynadı, sonrasında Beşiktaş'a geri döndü ve yine aynı dönem İstanbulspor'a bedelsiz olarak gitti. İstanbulspor formasıyla ise 3 sezondur istikrarlı şekilde büyüyor. Özellikle de bu sezon iyice üstüne koydu diyebiliriz. Berat Özdemir, Eslem Öztürk ve Mehmet Özcan diye genç, yerli orta sahalar üzerine bir sıralamam var.

Berat Özdemir'i almak zor. Hem çok daha potansiyelli, hem de çok daha maliyetli. Hele ki bu kuralın ardından transfer etmek daha da zorlaştı. Eslem Öztürk ise onun arkasından geliyor ve transferi biraz daha mümkün. Mutlaka onun da değeri arttı ama İstanbulspor'un istekleri biraz daha makul olacaktır. 22 yaşına geldi, artık seviye atlaması gereken zamanlardayız. İstanbulspor'da ne uzayıp ne de kısalacak. 3 sezondur istikrarlı şekilde forma giymekte ve gelişimi gayet güçlü.

Ligde oynadığı 31 maçta 3 gol 7 asisti var. Merkez orta sahada oynuyor ve oyunun 2 tarafında da var olan bir futbolcu. Teknik ve pas tarafıyla biraz daha öne çıkar, oyunu yönlendiren isimlerden. Çok hızlı diyemeyiz, belki sorunu bu olur. Sert bir isim de değil ama oyun aklı çok kıymetli. Bu konuda da hala gelişime açık. Trabzonspor'un da onun için çok ciddi olduğu yazılıyor. Hemen hemen tüm iddialı takımların isteyeceği yerlilerden.

Galatasaray açısından orta saha konusu büyük soru işaretleri barındırıyor. Gerek ilk 11, gerekse alternatif anlamında yazabileceğimiz çok fazla isim yok. Taylan Antalyalı ve Emre Akbaba gibi isimleri orta sahanın ortasına çekmek yanlış. Geriye de bir tek Ömer Bayram kalacak. Lemina ayrılacak gözüyle bakıyorum, Seri de garanti değil. Yabancı kuralının ardından da bu tarz yerlileri toplamak şart oldu. Özellikle de genç olarak birçok isim var.

Eslem Öztürk de önemli bir isim. Bu çıkışını devam ettireceği açık. İstanbulspor'daki istikrarı takdir edilesi. Yine İstanbulspor kaynaklı birçok genç futbolcu önemli çıkış yakaladı. Yalçın Koşukavak'la birlikte bir yapı oluşturdular ve hoca ayrılmış olsa da o yapı istikrarını korumaya devam ediyor. Belki uzamıyorlar ama kısalmıyorlar da. Böyle isimleri pazarlayabildikleri sürece de ekonomik anlamda nefes almaları oldukça olası.

4 yorum:

  1. Çok fazla maddi yük altına girmeden bu tarz birçok ismi kadroya katmakta fayda var bir tanesi mutlaka tutar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor da istiyor ve kural sonrası rakamlar artacak.

      Sil
  2. İstanbulspor işbirliği yapılacak takım. 5/6 yıldır altyapılardan seken gençlere şans tanıyor, Zeki gibi, bizim Okan gibi transfer yapanlar oldu. Takımın bu sene en yaşlısı 27 yaşında. Eslem olur mu bilemem ama olmaza doğru koşar adım giden Atalay, Yunus, Abdussamed için oynayabilecekleri ideal ortam. Kiralık ayrımı yapmaksızın ışık gördüğü gence forma veriyor Fatih Tekke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıyı kurdular ve onda da ısrar ediyorlar. Teknik adamlar değişse de böyle. Hedeften öte, geliştiricilik ön planda. Katılıyorum söylediğine.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir