25 Temmuz 2020 Cumartesi

Feghouli'yle alakalı bonservis beklentim 0


Feghouli ve Belhanda'nın son maçını oynamış olmaları gerekse de, açıklama gelmeden bir şey diyebilmek zor. Sözleşmeli futbolcular. Hadi Belhanda'nın 1 yılı kaldı, ayrılık bir şekilde gerçekleşir. Feghouli'nin ise 2 yılı var ve kazandığı rakam çok daha yüksek. Galatasaray'ın en zorlu satışı bu olur. Şunu da söyleyeyim, bonservis beklentim 0. Alacaklarının da olduğu söyleniyor ve böyle bir maaş sonrası da Arap ülkeleri dahi cazip teklif vermekte zorlanıyor.

Birçok futbolcunun "sözleşmelerini fesih edip" ayrıldıklarını görüyoruz. Bu sıkıntılı bir durum. İlerleyen dönemde alacakları hak edişleri, tazminatları gibi etmenler var. Transfer konusunda seni zorlar, iş Fifa'ya şikayete bakıyor. Ayrılık olacaksa da bu tarz fesih değil de, karşılıklı anlaşma yoluna gidilmeli. Feghouli'nin adı büyük, 30 yaşında, kaliteli bir isim. Beklenti ister istemez duyarsınız da, günümüzün ekonomik nedenleri sizi engelliyor.

Bu maaşla devam etmek zor, hatta imkansız. Hocanın maç sonu yapmış olduğu açıklamaların altında da bu var. Kolay satamayacağınız için de, alacaklarına karşılık, karşılıklı bir fesih yoluna gidilebilir diye düşünüyorum. Bonservisi için 0 yazınca da bu duruma pek üzülemeyeceğim. Onu alırken 4.5 milyon avro vermiştik. Feghouli için böyle bir rakamın az olma nedeni de yüksek yıllık ücreti. West Ham'da da buna benzer bir rakam alıyordur.

İyi kötü katkı aldık, geçen sezon gelen şampiyonluğun da mimarlarından oldu. İstikrarsız tabii, ligin ilk yarılarında pek sahne almaz. 3 aylar topçusu denilme nedeni, son dönemde vites arttırması. Bu dönem onu da yapamadı ve iyi özelliği olan bitiriciliği dahi törpülenmişti. Beklenti doğal olarak var, hele ki kötü zamanlarda. Bu futbolcuların sizi ayakta tutmasını beklersiniz. Bir de ekonomik zorlukları ekleyince, Feghouli ile yola devam etmek imkansızlaşıyor.

Futbolcu ayrıca imza parası kovalamak istiyor. Sözleşmesini fesih edip, gideceği takımdan bunu almak için elinden geleni yapar. Belhanda'nın çıkardığı zorluk da biraz bu yüzden. Burada yüksek kazanıyor. 1 yıl daha beklerim, ertesi yıl imza parası alırım diye düşünüyor olabilir. Bonservis beklentisi düşüyor haliyle. Şu an zirve değil, düşüş döneminde. Onunla alakalı da 3-4 milyon avro arası bir beklentim var. Şu aşamada fazlasını imkasız görüyorum.

9 yorum:

  1. Falcao ve Babel den bonservis alamazsın anlarım ama Soso, Belhanda ve Maicon'dan almamak için bayağı kötü yönetici olmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'den de anlarım ben. Çok çılgın bir maaşı var ve belli ki alacakları da duruyor. Şu ortamda çok zor.

      Sil
  2. Nasıl tek taraflı sözleşmeler imzalanmış, akıl alır gibi değil. 4.5 milyon avroya çıkış koydurtmuş. Aynı parayı Avrupa'da bulursam sıvışırım, olmadı altın vuruş. Yaklaşık 4 milyon avrodan 5 senelik sözleşme nedir yahu. El insaf! Bu kontratları imzalayan yöneticilerde gram akıl ve insaf yok. Bay Özbek ve Mng Cenk'e selam olsun. Belhanda için de D.Kiev'e 2.5 civarı bonus ödedik. Belhanda ve Feghouli’den 0 bonservisle çıkabilirse yönetimi başarılı bulurum. Uygun olduğu için değil anca bu kadarını yapabilecek kapasitede oldukları için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanılır gibi değil. nasıl yönetici bunlar.. mesela belhanda için 8 önerdin diyelim. dediler ki bonus ver 10 olsun.
      hayır 8 deyip masadan kalksan var ya paçana yapışırlar.

      feghouli ayrı dava. öyle bir para alıyor ki gomis bile kıskandı.

      Sil
    2. Buna da iyi idarecilik denildi. Paran varsa transfer yapmak kolay. Verirsin yıllık ücretleri, bonservis zaten ödenir. Sonra adı da iyi takım kurduk olur. Bunda bir maharet yok ki.

      Sil
  3. Alma kardesim sende D.Kiev kadroda düşünmediği schalke de tutmayan nice in maaş veremediği adama enayi derecesinde bonservis ve maaş verdin başka oyuncu yokmuş gibi aylarca kapısında yatmayacaktin keza feghouli icin de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylarca kapısında yatıldığına inanmıyorum. İstenildi ve alındı. Belhanda kötü futbolcu değil. 2 sezon da net katkı aldın. Hatta o yıllarda teklif aldı, çok iddialı rakamlara satılabilirdi. Satmamak daha oldu, bence bu konuşulmalı.

      Sil
  4. Adam saha içinde katkı vermiyor ama kalsa da oynatmam desen de sıkıntı. Yerine oynayan oyuncu kötü oynarsa hemen gözler ona çevrilecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalması şu aşamada büyük sorun. Yedek bırakmak adına da lüks.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir