26 Temmuz 2020 Pazar

Nigel Robertha & Galatasaray, dış basında bir hayli ciddi iddialar var


Türk basınında konuşulmasa da, dış basında bu haberler var. Ciddi de konuşuluyor diyebilirim. Bulgaristan'ın Levski Sofya takımında oynayan Nigel Robertha için olumlu raporlar verildiği ve anlaşma olabileceği yazılmış. Futbolcu 22 yaşında ve forvet. Bulgaristan Ligi'nde 4-5 yıl önce daha sık konuşuyorduk aslında. Özellikle de bugünün Başakşehir'inin o ligden bulup getirdiği ve katkı aldığı futbolcular oluyordu. Önemli yetenekler var ve maliyetleri de o kadar yüksek değil.

Nigel Robertha için elbette çok fazla bilgim yok. Tanıyan arkadaşlara yöneldik her zaman olduğu gibi. Hızlı, ön alanda oldukça hareketli ve çalışkan bir forvet. Biraz daha Andone özelliklerine benzer ama elbette o seviyede olmayan bir futbolcu. Yaşı 22 tabii, gelişim gösterebilir. Ciddi bir maliyetinin olacağına da inanmıyorum. Satış gerekli. Bu gerçekleştiği an belki de bu transfer konuşulacak. Falcao ve Diagne kalsa dahi, forvet rotasyonu adına bir hamle daha bekliyorum.

Adem Büyük'ün de belli bir yaş haddi var. Ali Yavuz Kol'un şansı var tabii. Forvet oynasa da, asıl kariyerini kanatta yapacak diye düşünüyorum. Diagne için ise teklif varsa değerlendirilir. Şu aşamada kalıyor gibi görünüyor, yarın ne olacağı belli olmaz. Falcao'nun ise ayrılığına ihtimal vermiyorum. Çılgın kazanıyor, rahatı iyi. Bu yüzden de tüm planları Falcao üzerinden yapmak gerekiyor. Alternatifleri de onun yanına diye düşünüyorum. 

Satışların gelmesi halinde, biraz daha "scout" adımları konuşulur. Gençleşmek, gelecek adına satabileceğin isimleri kadrona katman gerekiyor. Robertha da forvet için bir aday diyelim. Ön alanı hareketlendirebilecek, çalışkan, potansiyeli olan bir forvet. Bu sezon da 16 maçta 9 gol 2 asisti bulunuyor. Feyenoord altyapısından yetişmiş bir futbolcu. Düşünülebilir yani, transfer edilecek diye de bir durum yok. İhtimallerden biri diyelim.

Bu tarz daha birçok isim konuşuruz. Yeter ki satış olsun. Şu an sözleşmesi elinde, biraz daha maliyeti düşük ve ağırlığı yerli olan futbolcuları konuşuyoruz. Ekonomi sorunlu, yapacak da bir şey kalmıyor. Satış gelsin ki daha iddialı ya da geleceğe dönük isimleri konuşmaya başlayalım. Zaman da yok, bir an önce aksiyon almak gerekiyor. Transferi kampa yetiştirebilmenin önemi büyük. Biten sezonun en kötü taraflarından biri bu durum olmuştu.

2 yorum:

  1. Genellikle bir forvet oyuncusunu sahaya surebildigimiz düşünülürse orada transfere gerek yok. Falcao'dan kurtulup (neredeyse imkansız) Diagne, Adem Büyük ve bir de Genç isimle forvet hattında transferi kapatabiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir