29 Temmuz 2020 Çarşamba

Formalarla alakalı yeni görselleri görünce fikrim değişti


Formalarla alakalı bir yazı yazmıştım aslında. Eleştiri yazısıydı ve beğenimin olmadığını dile getirdim. Bugün ise yeni görselleri görünce fikrim değişti. Parçalı bir yana da, deplasman formasını daha çok tuttum. Şu aşamada taraftara satılacak formadan bahsetmiyorum, maç forması bunlar. Taraftara satılan formalarda maalesef döviz kuru kaynaklı sorunlar var ve maç formaları şu aşamada satışa çıkmadı. Satışa çıksaydı çok yüksek bir rakam görmüş olacaktık ve ona da tepki doğacaktı.


Şu an formalar 279 liradan satışa çıktı ve bu en ucuz taraftar formaları. Bu rakam dahi, geçen sezonun "replika" dediğimiz kaliteli formalarıyla eşdeğer bir rakam. O versiyon da mutlaka satışa çıkacaktır, dileyen alabilir. Fiyat yüksek olacak tabii, şimdiden alıştırın kendinizi. Döviz kuru kaynaklı hayat o kadar pahalılaştı ki, bu durumu her alanda görebiliyoruz. Futbol kulüpleri de bunu sonuna kadar yaşıyor. Transferde dahi profili düşük isimleri konuşma nedenimiz bu.

Forma sponsoru anlaşması da geldi bu arada. Mevcut şartlar içinde yorumlamak gerekiyor. Rakamlar bu çapta kulüpler için az olsa da, uluslararası değerimiz azalıyor maalesef. Haliyle de sponsordan beklenilen paralar bulunamıyor. Bir de pandemi süreci var ki, şu ortamda geçen yılın sponsor gelirlerini koruyabilmek dahi başarı. Yeni anlaşmayla az da olsa bunun üzerine çıktık diyebilirim. Lig başlamadan bu işi bitirmek diğer başarılı nokta.

Geçmiş sezonlarda ligin ilk haftalarını forma sponsursuz geçiyorduk. Şu an bunu ilk etapta bitirdik. Göğüs ve sırt için toplamda yıllık 30 milyon Türk Lira'lık sponsor almış olduk. Belki az bir rakam, gönül daha iyilerini de ister ama şartlar bu. Sponsor firmalara da teşekkür etmek gerekiyor. Formaya da yakıştıklarına inanıyorum. Daha güzel, estetik bir görüntü var. Hayırlısı olsun, umarım ilerleyen yıllarda daha iyisi olur.


Forma tanıtımıyla alakalı söylemek istediğim bir şey var. Şu an eleştirsek de, Falcao'nun uluslararası bir değer olduğunu es geçemeyiz. Forma tanıtımında kendisini görememek üzücü. 2 nedeni olabilir. İlki takımdan ayrılıyor olması, umarım gerçekleşir. Diğeri ise imaj hakları kaynaklı onu kullanamamamız. O vakit de neyleyim böyle Falcao'yu diyesi geliyor insanın. Formalar da hayırlı olsun. İmkanı olanlar alsın, imkanı olup da formayı beğenmeyenler de forma parasına farklı ürünler alabilir. Destek olmak gerekiyor.

10 yorum:

  1. Parçalı formanın ayrı bir kültürü var ve bu devam etmeliydi. Belki bu konuda bir düzenlemeye gidilebilir. Yeni formalar konusunda net değilim arada kaldım karar vermek zor hem iyi gibi görünüyor hem bi tuhaf, tshirt gibi. Net karar için maç sırasında futbolcular üzerinde görmek gerekecek. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eder etmesine de, forma satılmıyor o türlü de. Her yıl aynı formayı, aynı desende çıkartmak ülke durumuna aykırı duruyor.

      Sil
  2. fifa başkanı olsam ilk iş 3. forma denen saçmalığı yasaklarım. bir takımın iç saha ve dış saha forması olur. bitti. gerisi soytarılık. tuhaf tuhaf renkler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle de Nike o 3. formalarda ilginç işler deniyor.

      Sil
  3. nike'tan nefret ediyorum. bir roma formalarına bakın bir bizim formalara. hem de her sezon böyle. bizi alt sınıf gördükleri çok belli. umarım kontrat bitince başka bir markayla anlaşırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biraz daha Macron gibi firmalara kaydım artık :(

      Sil
  4. çocukluğu 90'larda geçmiş koca bir kuşak var ve bu insanlar sarı formaya bayılıyor. parçalı elbette 1 numara ama her sene giymek zorunda değiliz. düz sarı forma yapın bir kere de.. ölür müsünüz?

    2011-12 sezonunda yapıldı nitekim ve çok güzeldi. bence tekrar olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkarmıyorlar inadına, ben de anlamıyorum :)

      Sil
  5. Formalar üzerinde pek düşünülmemiş. Güzel yanı siyah formanın biraz farklı olması. Çok seçilmesine rağmen elmanderle özdeşleşen sarı forma neden bı daha hiç denenmedi merak ediyorum. Ya da kewell'la özdeşleşen turuncu forma.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir