18 Temmuz 2020 Cumartesi

Galatasaray 3-1 Göztepe, eskiden galibiyete nasıl seviniyorduk?


Kötü oynadığımız bir gerçek. Göztepe karşısında alınan 3-1'lik skor da aldatmasın. Galatasaray adına maçın adamı kim diye düşündük ve "şu isim" diyebileceğimiz kimse yok. Kötüler ve vasatlar gibi bir sıralama yapabilirdim. Buna rağmen ilk yarıda 1-0'ı buldun ama tertemiz gol iptal edildi. O iptalin sonrasında da zaten olmayan hücum, iyiden iyiye kayboldu. Galatasaray'ın hücum tarafındaki sorunu kalite. Gitmesi beklenen ama ısrarla ilk 11'e yazılan futbolcular.

Pandemi sonrası, Galatasaray'dan daha kötü bir takım varsa o da Göztepe'ydi. Buna rağmen golü bulmakta zorlandık, baskı kuramadık, öne geçtikten sonra dahi beraberlik geldi. 2-1 sonrası da aynı tarife gelmek üzereydi ki direkler korudu. Çabuk dağılıyoruz, galibiyete olan inanç sıfırın altında. Bu öz güvensizlik içinde de herhangi bir maçın favorisi olmak imkansız. Özellikle de haftalar ilerledikçe daha da geriledik. 

Galatasaray'ın ısrarla kısa pasla çıkma sevdası, maçın ilk yarısında kalesinde pozisyonlara yol açtı. Seri tek ve ısrarla herkes onu arıyor. Donk ve Marcao'nun onu rahatlatmasını beklesek de, Belhanda ve Ömer Bayram gibi isimler sahada bile yok. Mariano / Feghouli ikilisi içinde "onlar olmasa ilk yarıda kaleye gidemezdik" denilse de, beklenen kalitenin altındalar. Yine de Mariano'nun şu hali dahi Linnes'in çok önünde. O da fark ettiriyor. Hem hücum, hem de savunmada.

2. yarıda da götüntü farksız değildi. Oyuncu değiştirmiyoruz bu arada, ısrarla bekliyoruz. Bir ara sanki galibiyeti aramıyor gibiydik. 2 tane de penaltı üst üste kaçtı. Öz güvensizliğin geldiği son nokta işte. Neyse ki Saracchi'nin beklenmeyen golü geldi. Gerçi o an dahi "kazanamayacağız" düşüncesi var. Bir golleri iptal oldu, sonrasında beraberliği getirdiler. Yapılması gereken tek şey var, orta sahaya +1 yazman. O da Taylan Antalyalı.

Biz ise ısrarla değişiklik yapmak için bekliyoruz. Değişiklikler geldi, biraz daha hareket kazandın ve Göztepe'ye cezayı kestin. 3. golün oluşumu bu işte, oyuna getirdiğin hız. Daha erken gelse farka koşarsın, sen ise 3. golü son anda bulmak zorunda kaldın. Serbest vuruş olayına gelelim, hatta penaltıyı da ekleyin. Emre Akbaba, Alanyaspor günlerinde bunları leblebi gibi atardı. Galatasaray'da ise Seri, Feghouli, Belhanda, Adem Büyük, sahadaysa Falcao ve Ömer Bayram derken topun başına dahi gelemiyordu. Geldiğindeki farkı ise ortada.

Kadro kalitesi kötü olmasa da, kalitesiz işler yapıyorlar. Bu kalitesizleşen görüntü de mutlaka değişmeli. Yarın oynanacak maçlara göre farklı şeyler de konuşabiliriz. Şu an Avrupa Ligi için ışık yandı ve o hak da alınacaktır. Kazanmayı hatırlamak güzel, biraz olsun öz güven gelecektir. Yeni sezona yönelik de ışık yanıyor, hemen hemen yapılacaklar belli. Son 1 hafta kaldı. Bitsin de önümüze bir şekilde bakalım.

18 yorum:

  1. Galibiyet hasretine son verdiğimiz maça 2 jeneriklik gol sığdırmak güzel oldu.

    YanıtlaSil
  2. Bu Fatih terimin Ömer’i sol kanatta akbabayı ortasahada oynatma sevdası nedir? Neden bir kere olsun aynı anda Ömer’in en iyi oynadığı yer olan sol içte, Emre’yi de kanat forvette oynatmaz? Neden ya neden? Cidden haftalardır çıldırıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba sağda olur, onu da ilerleyen dönemde görebiliriz.

      Sil
  3. Sözde yıldızlarin saha da bir şey yapmasını bekliyoruz Allah aşkına neden yunus oynamıyor neden hazırlık maçlarında artık hazır olduğunu gösteren Atalay oynamıyor Fatih hoca oynatmayacaksa elin hirvati,hollandalisi mi oynatacak,değişiklik konusu zaten hocanın ,4.doneminin kanayan yarası bildim bileli değişikler hep problem hocanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca kendisine bir kadro seçmiş, U19 da iptal olunca o isimleri tatile yolladı ve geri de çağırmadı.

      Sil
  4. Bıraksınlar artık şu kale önündeki duran topları ya. Haftalardır diyorum herkes topu alıyor ama ne yaptığı belli değil, bu takımda kaç tane ayağı sağlam adam var ya! Bundan sonra kaçırsa da atsa da Emre Akbaba atmalı.

    YanıtlaSil
  5. bu alt yapı oyuncuları ilginç. Hoca herhalde uefa iddiasından dolayı onları oynatmıyor. Ama belhanda, feghouli falan artık gidecekler. Gitmeliler. Bu maaşlar ödenemez. İmkansız. gerekirse bedava verelim ama gitsinler. mariano, babel, cagne, seri, lemina, falcao hepsi gitmeli.
    Bu kadro hem maliyetli, hem yaşlı, hem ağır, hem de sakat ve formsuz.
    1.60 boyundaki seri ile orta saha mücadelesi yapamazsınız. O boyda ve fizikte ise Xavi veya Inıesta olman lazım. Seri ikisi de değil. Galatasaray orta sahası bu adama emanet edilemez.
    Ben artık ismi, cismi, kariyeri ne olursa olsun, yaşlı, pahalı, bir zamanlar büyük oyuncusu tipleri görmek dahi istemiyorum. Bu devir bitti kapandı artık. yüksek maaş devri bitti.
    Falcao ile bence artık dersimizi almış olmalıyız.
    Fatih Hoca eminim ki bu mantıkla transfer yapacaktır. Yabancıya para vereceksek, yatırım yapacaksak, Marcao ve Lyundama gibi genç, geleceği olan, yaptığın yatırımın karşılığını alabileceğin ama yüksek maaş ödemeyeceğin oyunculara gitmelisin.
    Strateji düşük maaş ama gerekirse bonservis olmalı.
    Belhanda, lyundama, marcao ve başka varsa satılabilecek kim varsa satıp takımın yaş ortalamasını düşürüp, dinamizm kazandıracak oyunculara yönelmeliyiz. Yerli veya yabancı farketmez. 8 tane yabancı hakkın var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de değersiz kılmak istemiyor, zaten piyasa iyice yerlerde. Bilemiyorum tabii. Seri değerli isim, etrafını iyi kıl yeter ki. Etrafı iyi olduğunda da müthiş iş çıkardı. Ligin 2. yarısında, pandemi öncesinin yıldızı.

      Sil
  6. Skor kimseyi aldatmasın gerçekten çok kötü oynadığımız bir maçı geride bıraktık. Ne olursa olsun 3 puanı almak güzel. Kaleci Okan 2. Kaleciyi geçtim 3 . Kaleci olabilecek bir düzeyde bile değil. Bir an önce kaleyi güvenilir bir isime teslim etmeliyiz. Seri her zaman ki gibi benim için bir hayal kırıklığıydi. Bu takımda yerinin olmadığını düşünüyorum. Belhanda penaltı atabilmeyi bile beceremiyor artık elimizde bu tür oyuncuları tutmaya gerek yok. Emre Akbaba ya sabır göstermeliyiz inşallah zamanla daha iyi oynayacak. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oynadığın maçları da kazanamıyordun, sorun yok. Okan Kocuk iyidir, Seri de iyidir.

      Sil
  7. hayatın kendisi gibi geçti bu sezon umut ,ümit, endişe, hüzün ve sıkıntılarla dolu., elbet herşeyin bir karşılıgı oluyor çok ve ciddi çalışmanın bir ödülü oldugu gibi , yanlış iliklenmiş bir dügmeden sonrasınının tamamının yanlış olması beceriksizliklerin de oldugu gibi.. elde var hüzün ama çok kısa bir süre bu travmayı anlatmak için sezon hemen başlayacak nerdeyse , bu bir şans ama şansta bir yere kadar tek kurtuluş akılcı radikal kararlar almak dogru yolu dogru adımlar, dogru adamlar, dogru bir yol planı ile almak istiyorsak bu akşam yol hazırlıgına başlamak daha önceki güzargahı revize etmek lazım .hoca son iki maç sonu buna yönelik şeyler söylüyor lakin çözüm yolunda duygusalmı yoksa akılcımı davranacak ..birde selçuk kaptana bize kattıkları , emekleri için çok teşekkür ederim iyiki yollarımız kesişmiş , iyiki bu klübe gelmiş ama nefret dilinin övüldügü bu ülkede futbolu bıraktıgını açıkladıgı bu gece bile idam sephasına çıkaranlar var edep ya hu ..yolu açık olsun florya da onada yer var odada var.. burak bey belki bir müddet güzel degerli yazılarınıza minik katkılar yapamayacagım bu yüzden unutmadan deger verdiginiz samsunspora yeni sezonda, yeni ligte başarılar diliyorum..umut kadar hüzünde geliştirir insanı dersler çıkarır insan yeniden gülmek hayata tutunmak için bu sezonu böyle kabul edelim mevlam ne eylerse güzel eyler diyerek önümüze bakalım..

    YanıtlaSil
  8. uefa'ya katılmamızı istiyor musun ? bence gitmeyelim, boşuna fikstür sıkışıklığı olur, sadece lige odaklansak daha iyi olur. zaten gidersek son 16 vs gibi eleniriz büyük ihtimalle, yani boşuna uğraşmış oluruz. ucl olmadıktan sonra gitmeye gerek yok artık, uefa avrupa ligi'nin eski tadı ya da prestiji de kalmadı zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Avrupa ligine gitmeyelim.Zaten koronavirüs-19-20 koronavirüs-21 olacak. :(

      Sil
    2. avrupa ligi para vermiyor. gitmek anlamsız. galibiyet primi en az 1 milyon euro olmadığı sürece o turnuva adam olmaz. uefa paraları mezara götürecek herhalde. avrupa ligine zam yapmak varken konferans ligi diye saçma işlerle uğraşıyor. yahu her gün dolu zaten

      Sil
    3. Avrupa'da güvenimiz kırık. Bizim orada maç kazanmamız lazım. Bu yüzden de katılmak istiyorum. Yeniden hatırlamamız için. Ama fikstür sıkışacak, o doğru. Pandemi yüzünden daha da daralacak ki, Avrupa sorun yaratabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir