31 Temmuz 2020 Cuma

Geçen haftalarda neyi, niye izledik?


Gelmez, olmaz, yaşanmaz dediğimiz her şey gerçekleşir oldu. Küme düşmeme hadisesi de böyle. Askerde de bu vardır, askere gidersiniz ve sürekli "askerlik süresi düşüyor" muhabbeti dinlersiniz. Süresi ne kadar düşerse düşsün, o muhabbet bitmez. Küme düşmeme olayı da böyle. Her yıl konuşulur bu. Küme düşen takım "düşme kalksın" der, araya girmemesi gereken birçok insan girer ama bir şey değişmezdi. Bu sefer değişti işte, düşme kalktı. Kötü günleri geride bıraktık, sırada daha kötü günler var gibi bir şey.

O vakit lig neden oynandı. Neden bazı takımlar küme düşmemek adına canını dişine taktı, mücadele etti. Niye küme düşmeyen bir sezonda şampiyon belirledik? Geçen haftaların boşu boşuna oynanmasını geçtim, boşu boşuna oynayan takımların şu karara destek vermesi inanılmaz olan. Galatasaray, Trabzonspor niye destek veriyorsunuz? Bursaspor ve Akhisarspor isyan ediyor mesela, o kadar haklılar ki. Geçen haftalarda neyi, niye izledik?

Euro 2020, 2021 oldu ve bu yaz döneminde oynanacak. Zaten ligi de Eylül ayında başlatacaksın. Eylül ortası hatta. Mayıs ortasına kadar bu işi bitirmen gerekiyor. 42 haftadan bahsediyoruz, nefes dahi almanın imkansız olduğu bir dönem. Araya Avrupa Kupası ve Türkiye Kupası da ekleyin. Ocak ayında tatil zaten imkansız. Boşluk yok yani, an gelecek haftada 3 maça çıkacaksın. Galatasaray, Avrupa'ya gitsin diyoruz da, şu ortamda mantıklı bir karar mı?

Umarım Trabzonspor'un cezası kalkar ve biz de Avrupa'ya gitmeyiz. Şu ortamda Avrupa Ligi, hele ki ön elemeleriyle birlikte son düşüneceğim şey. Şu fikstürü kaldırmak hiç kolay olmayacak. Maç sayısını arttırmak da kaliteyi daha da aşağı çekecek. Şu yoğun ortamda iyi futbol da beklemeyin, kazanmaya ve sakatlık vermemeye bakın. Eğer işin içine Avrupa girerse zaten imkansıza doğru gideceğiz. Ben olsam orada yedeğin de yedeğiyle oynarım.

Zaten düşen yayın gelirin daha da düşecek. Maçlara bir süre daha seyirci alamıyorsun, kombine gelirin yok. Geniş kadro kurmak zorundasın, o da para demek. Yabancı kuralını 1 yıl ötelemek ve harcama limitlerini biraz daha genişletmek işin sus payı gibi. Kulüpler buna mı tav oldu bilmiyorum. Şu kararın izahı yok, kim niye onay verir? Destekleyen de yok bir de. Aklı biraz futbola çalışan ve birilerine yaranma derdi olmayan insanın yapacağı yorum belli.

14 yorum:

  1. kayseri,malatya,agücü bu sene direkt bedelli yaptı hemde bedavaya :)
    yogun fikstüre gelince çogu takıma angarya gelen türkiye kupasını bu sene oynatmazsınız olur biter,ya da 21yaş ve altı oyuncularla oynama zorunlulugu getirirsiniz,güzel olmazmı?herşeye ragmen çok takımlı bir lig güzel,hatta akhisar,bursa ve adana demirde gelse 24 takımla oynansa keşke..ölüm gurubu gibi,seyirciyi de serbest bırakıp covid-20-21 corona sezonu deriz ismine de..
    avrupaya gelince,inşallah trabzonun cezası kalkar demişsiniz.bunu size ve galassaraylılığınıza hiç yakıştıramadım.AliSamiYen ne demiş?kuruluş amacı avrupa takımlarını yenmek olan bir takımız biz..isterse lig hiç olmasın ama senede 2-3tur avrupa maçında izlemiyceksek takımımızı o takım hiç olmasın..bence kadromuz kötü degil.luyu ve fernando iyileşir,yunes,feguli,falcao ve hatta mbaye takımda tutulursa yine iyi takımız..iki iyi kanat adamı lazım,birebirde hızlı,yürüyerek bile adam geçen yattara tarzı ama aynı zamanda tren gibi de koşan ve iyi orta yapan bu takıma,bir sağa bir sola..premier lig seviyesinde olucak. abdülkaderi hala unutamıyorum mesela,birde şu beşiktaştaki arap çocuk,neydi ismi?onlar gibi aynen,bakın ozaman bu takım napıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye Kupası'nı mecbur oynatacaksın, bu kural :)

      Sil
  2. Bu Avrupa ve 42 hafta bizim işimize o kadar çok yarayacak ki. Eğer 11 kişilik kadroyu kurabilir ve yedek kulübesinden 3 kişiyi işin içine sokabilirsek şampiyonluk şansımız daha fazla olur. Tabi Feghouli ve Belhada yı tutmak kaydıyla. Bizim yaz kampı zaten rezil geçiyor. Takımın ritim bulması için maç oynaması gerekiyor. Takım maç oynadıkça kondisyonu yerine geliyor ve oyuncular birbirine alışıyor.
    Ben herkesin aksine bu yoğun temponun bizim takıma çok daha iyi geleceğini düşünüyorum. Tek sıkıntı gelecek sezon Fenerbahçe ne durumda olacak. Eğer düzgün adım atarlarsa bizi çok zorlayacaklardır. Ancak Fenerbahçe dışındaki diğer takımlar 6 ile 8 puan önümüzde olurlarsa seneye biz şampiyonuz. Ancak puan farkı daha fazla olursa ikinci yarının sonlarına doğru olacak performans düşmesinden en çok etkilenen biz oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok işimize yarayacak cidden, nefes almaya zaman kalmayarak.

      Sil
  3. Avrupa ligine de katıldık Trabzon'un cezası ile birlikte... İlk maçtan eleniriz gibi geliyor bana. 40 maçlık lig bize fazla gelir. Türkiye kupası da var daha

    YanıtlaSil
  4. Tamamen siyasi bir karar bu zaten her seyi acikliyor Türkiye'de spor camiasi ile ilgili bütün mühim son kararlari siyasiler verir, Galatasaray Galatsaray oldugu donemlerde bu kararlari bozmustur, play off sezonunda vs. Oldugu gibi ama ülkenin su geldigi durumda mümkün degil. Sen ne kadar spor icinde kalmak istesen de bu karar kesinlikle sporla alakali degildir, hem sampiyon belirlendi hem de dküme düsme kalkti biz simdi yeni sezonu nasil ciddiye alalim, bana göre sampiyonluk da gecersizdir bundan sonra ayni ciddiyetle bu liginde takip edemem kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülke böyle artık :( Katılıyorum söylediklerine.

      Sil
  5. Muslera'yi resmen bosuna kaybetik. Hatta pandemi sonrasi Sakatlanan butun futbolcular bosu bosuna resmen aci cekti desek ya..

    YanıtlaSil
  6. Aslinda alt yapidan cikan oyuncularla birlikte ozellikle hucumda henis bir rotasyonumuz var; Forvette Ogulcan, Kerem ve Ali Yavuzu Avrupa elemelerinde izlemek isterdim; yine Atalay'i, Taylan'i, Suleyman'i, Emini, gelirse Ozornwaforu denemek icin guzel bir firsat olabilir.
    Bence bu yaz doneminde isimiz sanildigi kadar zor degil, Donk'un sozlesmesi bitti ve umarim uzatilmaz,Feghouli ve Belhanda'yi en iyi sekilde elden cikartmamiz gerekiyor. Babel ve Diagnenin satisinin daha az sorunlu olacagini dusunuyorum, ciddi bir bonservis girdisi saglayabilme sansimiz var ki ne kazansak kar gozuyle bakabiliriz. Orta sahaya Serinin alternatifi olarak Mehmet Ozcan veya Salih Ozcan transfer etme sansimiz olursa bence yeterli olacaktir,zaten Atalay, Bartug gibi potansiyelli genclerimiz var. Falcao sonrasini da dusunerek kosan, pres yapan, top tutabilen tecrubeli bir forvete ihtiyacimiz var, Ogulcan, Kerem, Ali Yavuz potansiyelli fakat henuz bu seviye icin yeterli olmayabilirler.
    Bence bu kadari yeterli olabilir, yani 2014/15 sampiyonlugundan sonra bizi zor gunlerin bekledigini biliyordul ama simdi oyle degil,defans ve forvet hattinda genc isimlerimiz var, orta sahayi simdilik kiralik formuluyle gecistirip,Atalay, Taylan, Bartug, Mehmet (insallah) gibi oyunculari hazirlayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim isim bakınca var ama kalite noktasında ne verirler göreceğiz. Onun için de kamp dönemini beklemek gerekiyor.

      Sil
  7. Her yeni gelen futbol federasyonu başkanı bir öncekini aratır mı arkadaş ! Şimdiye kadar ki en basiretsiz başkanlardan birisi Nihat Özdemir. Diğeri de bana göre; şike sezonunda feneri kurtaran Mehmet Ali Aydınlar...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir